Lichtwesen
Selecteer een pagina

Energie van het JAAR

Jaarenergie van 2021

In het moment zijn, ontspannen en met je aandacht naar binnen gericht je ware Zelf en kracht hervinden – dat is de ‘taak’ die voor ons ligt voor 2021. Vanuit onverdeelde aandacht ontdekken wat er in ons speelt, en daarmee onze kracht hervinden en benutten zodat we vorm kunnen geven aan de dingen / situaties die aansluiten bij ons zielsverlangen.

De uitdaging sluit naadloos aan op de voorafgaande omstandigheden van 2020, waarbij we opnieuw leren de zwaarte van ons af te werpen en door kalmte de ruimte vinden om ons ware Zelf te laten stralen.
Door steeds vanuit de stilte en stabiliteit te handelen en te reageren komt de verbinding tussen hart en hoofd in balans. Waar het denken nu vaak de overhand heeft, helpt de energie van 2021 ons de aandacht steeds naar het voelen te brengen – met als gevolg rust in ons hoofd.

De ontdekkingsreis naar ‘WIE ben IK’ kan in 2021 vanuit vertrouwen zijn weg vinden.

 

Vanuit kalmte en volledige aandacht je ware Zelf hervinden.

 

De rode draad van het jaar 2021 is dat de aandacht naar binnen en naar je ware Zelf gericht wordt. Door jezelf beter te (leren) kennen kun je de beperkende structuren, je beklemmingen en beperkingen oplossen en de weidsheid die voor je ligt gaan zien. In die weidsheid ligt de kern naar onbeperkte mogelijkheden besloten. Een vergezicht die de ruimte en het licht, vanuit elke manier hoe je er naar kijkt, laat zien.

Om daar naar toe te werken biedt dit jaar ons de kans en mogelijkheid om de reis eerst naar binnen voort te zetten. De reis begon al in 2020 met de bijzonderheid van dingen als een lockdown en minder sociale interactie zoals we gewend waren.

Een angst die naar boven kan komen in situaties van afzondering en op jezelf teruggeworpen zijn, is de angst voor alleen zijn. Het lijkt of de rode draad van 2021 daar aan bijdraagt wanneer je meer naar binnen gaat met aandacht voor je zelf.
Vaak lijken dingen onlogisch voor ons hoofd en ons denken, en altijd is de uitkomst voor de hand liggender dan de moeilijke gedachte die ons hoofd er over gemaakt had.

 

de overstap van denken naar voelen

Dit jaar is daar geen uitzondering op. Het draait in grote lijnen in eerste instantie om de overstap te maken van denken naar voelen. Uit ons hoofd en terug naar het gevoel.
Voor veel van ons is dat een wens, het hoofd zit vaak zo vol dat het onmogelijk lijkt om bij je gevoel te komen. De energie en stroming van 2021 draagt er aan bij om deze stap te kunnen zetten en je weer open te stellen voor je voelen.

Door de verbinding met ons gevoel weer gewaar te worden komen we dichter bij onze ware Zelf, onze kern. De lichtkracht die onaflatend daar huist kan steeds beter naar buiten komen wanneer we onze laagjes afpellen om bij ons ware zelf te komen.
Door meer te voelen zullen we ook ontdekken dat gedachten niet altijd een positief toegevoegde waarde hebben. Dat we kunnen gaan inzien dat veel gedachten ons niet ondersteunen en dat we opnieuw kunnen gaan ervaren waar de echte kracht van ons-zelf in zit.

 

2021 is een jaar VOL mogelijkheden en kansen om een ‘evolutie’sprong te maken in ons bewustzijn. Wanneer we steeds de rust nemen en de rust inplannen, om het contact met ons gevoel aan te gaan – bouwen we aan een nieuwe structuur in ons dagelijks bewustzijn.

 

automatisme vs. volledige aandacht

Het automatisme waar we dingen van de dag mee laten gebeuren mag ruimte maken voor meer bewustzijn. Door met volledige aandacht naar binnen te gaan kunnen vragen ontstaan over het nut van een bepaald automatisch patroon. Door je af te vragen of het nog iets toevoegt voor jou of dat het onbewust en doelloos is kun je inzichten verwerven om jouw groei naar meer innerlijke kracht en helder bewustzijn te bevorderen.

Voel je niet gefrustreerd als je iets tegenkomt wat je ‘ineens’ tegenstaat of waar je ‘spontaan’ geen voldoening meer uit haalt. Het is niet ‘pas’ veranderd waardoor je dat nu zo ervaart…
Je bewustzijn is verscherpt en door je steeds naar binnen te richten leer je te luisteren naar wat je gevoel je ingeeft. Je hoofd en gedachten krijgen een andere rol, de hoofdrol is nu voor je gevoel.

 

Laat je hoofd bedenken waar je heen gaat doordat je gevoel het de weg heeft gewezen

 

De Jaarmix 2021 ondersteunt je bij de lessen en mogelijkheden van dit jaar.
Lees hier meer