Lichtwesen
Selecteer een pagina

HOND – meer dan een gezelschapsdier

Dat doet ‘ie anders nooit…

Voor de huisdieren met ANGST is er nu een prachtige, liefdevolle en effectieve ondersteuning!
Vuurwerk, Onweer, Auto’s zijn ‘enge’ dingen in het brein van onze viervoeter, net als Verlatingsangst – de baas laat mij alleen…

Al deze vormen van Angst zorgen voor ongewenst gedrag en stress. Lastig voor de baas om te ervaren en mee om te gaan, maar zeker zo lastig voor het dier zelf die er onzeker en gestrest van wordt.
Het is dan ook geen geheim dat van alle ‘klachten’ angst als 2e in de TOP 10 van ‘alledaagse ergernissen’ voorkomt.
Op nummer 1 staat: Niet Luisteren en Geen aandacht voor de baas.
Dit is niet iets wat vanzelf overgaat, wij als mens worden ook niet op een ochtend wakker blakend van zelfvertrouwen als het de vorige dag er nog niet was….

 

‘kom op, er is niets aan de hand’

Wanneer we niets doen aan Angst of Niet Luisteren, lopen zowel de hond als de baas stress op. Dat beïnvloed de relatie, en dat maakt het niet leuker of makkelijker. Wanneer we blijven hopen dat het goed komt, of zelfs forceren dat het dier ‘er doorheen moet’ om het af te leren begeven we ons op een gladde glijbaan: steeds mee dingen gaan ons opvallen en irriteren wat een bom van stress in de relatie maakt.
Zo hadden we het niet voor ogen toen we onze hond net hadden. Wat is er gebeurd?
Beter is om ons af te vragen: wat kunnen we doen om de harmonie en het plezier te herstellen.

 

Wat een leuke hond heb jij!

Hoe fijn is het om samen plezier te hebben tijdens het uitlaten, in huis wanneer je aandacht vraagt van je hond en wanneer hij los mag spelen met andere honden? Daar kun je zelf ook van genieten.
Maar als je hond niet (goed) luistert, geen aandacht voor je heeft en bang is voor ‘normale’ dingen, is de lol er snel af. Voorkom dat het een ‘moeten’ wordt om met de hond te wandelen. Als je niets verandert loop je zoveel mooie momenten mis. Je bouwt zelf ook veel stress op en krijgt een mopper relatie met je hond. Dat hoeft niet, er is eenvoudig wat aan te doen.

Zo krijg je dat weer voor elkaar:
Wanneer je hond niet luistert, onzeker is en bang helpt het om ondersteuning te bieden waardoor de hond de stress kan afvoeren en vertrouwen kan opbouwen. LichtWesen Dieren essences hebben een subtiele en zeer effectieve werking om de hond in zijn of haar natuurlijke (mentale) kracht en vertrouwen te brengen. Door trilling (energie) hersteld het energiesysteem van de hond en er ontstaat een harmonieuze rust in het dier. Daardoor wordt de ‘vecht of vlucht’ reactie in een normaal alerte stand gebracht in plaats van een geprikkelde en overactieve stand waardoor het dier in de angst blijft en geen commando’s kan opnemen.

Er is een essence voor verschillende problemen:

Tevens is er als continue ondersteuning voor hond en baas een amulet voor aan de halsband verkrijgbaar.
meer informatie daarover vind je hier

Afhankelijk van de mate van de angst of ongehoorzaamheid is aanvullende training nodig die het samen-werken met hond en baas een moment geeft om even intens met elkaar aandacht te delen. Goed voor de hond, goed voor de baas.
Je vind hier alvast wat basis technieken die je zeker kunt toepassen!

 

Groot verschil…

Resultaten van Honden en Baasjes die met de LichtWesen dieren essences gewerkt hebben:

Igor (14 jaar, Cairn terrier)
probleem: moppert naar andere honden in huis, mogen niet in de buurt van hem komen
Essence: Trauma Oplossen en Balans
binnen 1 week was het scherpe randje eraf bij Igor. Hij kan andere honden toelaten en moppert en gromt niet meer als ze in de buurt komen. Na 2 weken mocht zelfs een hond tegen hem aanliggen en zoekt hij meer contact met mij. Nu komt hij ‘s avonds gezellig op de bank bij ons zitten, in plaats van mopperend op de grond tegen de andere honden. Veel fijner! Zo kunnen we weer genieten van Igor en kan hij zijn laatste jaren in ‘beter gezelschap’ doorbrengen.

Skye (2,5 jaar, Bouvier)
probleem: angst voor de bench
Essence: Trauma oplossen en Balans
Door een ‘harde manier’ van trainen heeft Skye als pup angst voor de bench gekregen, ze ging er nooit vrijwillig in en naarmate ze ouder werd begon ze ‘m hardhandig te slopen.
Door de combinatie van de Essences en een trainingsmethode om haar weer vertrouwen en veiligheid te leren lag ze binnen 2 dagen vrijwillig in de bench. Ze heeft een intensieve training gehad die dagen, maar zonder de ondersteuning van de essences zou het zeker niet gelukt zijn. Ze is veel rustiger en aanhankelijker geworden. Ze zoekt nu als ze rust wil zelf de bench op en gaat erin liggen. Het deurtje hoeven we niet meer dicht te doen, ook ‘s nachts niet. Ze vindt het heerlijk om de bench als veilige rust plek te hebben. Heel anders als de gefrusteerde hond die we een paar maanden terug hadden. Wat een verademing voor haar en ons!

Luuk (4 jaar, Toller)
probleem: Onzeker doordat hij 2 maal eerder is aangevallen door andere honden met hechtingen als gevolg
Onze Luuk kon je van ver horen aankomen als er een andere hond in zijn buurt kwam, hij ‘overschreeuwde’ zijn angst door luid te blaffen naar andere honden. Toen we met de essences begonnen was Luuk meteen al rustiger, wat voor ons en hemzelf heel fijn is. Vanuit een natuurlijk stuk zelfvertrouwen kunnen we nu langs andere honden lopen zonder dat ‘meneer een keel op moet zetten’ om aan te geven dat hij het eng vindt. Er is veel meer ruimte voor contact met de baas houden tijdens het passeren van andere honden. Het maakt de dagelijkse wandelingetjes weer gezellig en ontspannen. Het op je hoede zijn voor andere honden en  hopen dat hij rustig blijft zijn voorbij. We hebben weer plezier in ons momentje samen buiten. Door daarna met Gezonde Hond verder te gaan zijn er nog veel meer dingen die positief verandert zijn. Ben benieuwd hoe dit verder ontwikkelt…

 

Andere dieren kunnen ook wel een steuntje ‘in de rug’ gebruiken:

  • katten essence
  • kleine huisdieren (konijn, cavia, etc)

_____________________________________________________________________________________

Een honden leven leiden of lijden?

Net als mensen zijn honden (en andere huisdieren) gevoelig voor onze emoties. Wanneer wij verdrietig zijn komen zij ons troosten, wanneer we boos zijn blijven ze uit de buurt. Ze reageren vaak al voor wij het zelf in de gaten hebben, hun natuurlijk hoge sensitiviteit kan ons de spiegel voorhouden wat er speelt.

Net als mensen ervaren huisdieren stress

Zowel voor mensen en honden geldt dat stress een enorme impact heeft op geluk en gedrag.
Wanneer wij als baas een kort lontje hebben, merken we dat in het gedrag van de hond. Andersom werkt het net zo, wanneer de hond stress heeft beïnvloed dat de gehoorzaamheid en het gedrag.
Wanneer er iets mis is met de gezondheid van de hond zijn we bezorgd, en zoeken we ‘iets’ wat het op kan lossen of wat het gedrag verklaart.

Blije hond, blije baas

Net als mensen hebben dieren een energiesysteem. Sinds 1995 is Lichtwesen expert in het stabiliseren en harmoniseren van het lichaamsenergiesysteem. Nieuw is de speciale dierenlijn met o.a. een essence voor het oplossen van trauma’s.
Tijdens de testfase zijn prachtige resultaten geboekt.

“Mijn hond was bang van alles, ze had geen deel van leven. Door de ondersteuning met de essences heb ik nu een hond die blij is, met andere honden durft te spelen en waar ik mee kan trainen. Ze is nu echt onderdeel van ons gezin”

 

Samenwerkende experts

De producten zijn tot stand gekomen door nauwe samenwerking met dierentherapeuten, hondengedragsdeskundige en trainers.
Er zijn essences voor honden (gezondheid, authenticiteit, harmonie), voor katten, voor kleine huisdieren, om trauma op te lossen en een essence voor de baas (natuurlijk leiderschap)