Lichtwesen
Selecteer een pagina

Bange Hond – angst voor Vuurwerk

“Mijn hond verstopte zich elk jaar met Oud en Nieuw in de kelder achter de wasmachine en bibberde over zijn hele lijf. Ik ben een paar dagen voor Oud en Nieuw met de spray begonnen en hij werd zichtbaar ontspanner, zelf met onverwachte ‘knallen’ midden op de dag.
Toen rond de jaarwisseling de vuurpijlen en knallen losbarsten, zocht hij een hoekje in de woonkamer op maar hij bibberde niet en bleef rustig. Ook met Nieuwjaarsdag was zijn gedrag rustiger. Waar hij voorgaande jaren meteen beschutting zocht voor de knallen in de struiken tijdens het uitlaten, bleef hij nu gewoon bij me lopen en was duidelijk meer ontspannen.”

“Gisteren heb ik ook al resultaat bij Kasper gezien. Hij is altijd onzeker geweest en heeft schrik van andere honden, als we die buiten tegenkomen. En als ik met mijn 3 honden ga wandelen, zullen andere honden altijd Kasper uitkiezen om achterna te gaan. Dus laat ik hem ook niet meer loslopen. Nu kwamen we gister weer een hond tegen, die loopt altijd los en komt altijd afgestormd en wil spelen, maar de mijne vinden hem echt niet leuk en veel te wild. Kasper ging altijd aan de loop, zolang als de lijn was. Nu gisteren begon hij te blaffen en ging achter die hond aan. Nog nooit gezien. Nadien was die hond wat gekalmeerd en toen stonden ze gewoon naast elkaar. Zelfvertrouwen in een spray!” Annick

“Ik ben erg blij dat jij bange hond mij nog voor de jaarwisseling kon leveren, terwijl op de site stond dat het 3 januari geleverd zou worden. Maar jou kennende en jouw intenties hoopte ik op de levering voor oudjaar. Djengo heeft vorig jaar erg zitten trillen op het hoogtepunt bij oud en nieuw en 1x bij onweer. Dit jaar met oud en nieuw heeft hij ontspannen naast mij gelegen ook, toen het heftige vuurwerk uitbrak. Dus wederom een goede ervaring met de lichtwesen essences.”

“Gisteren besteld, vanmiddag al in huis. Wat een turbolevering! Nu twee rustige hondjes op de bank.” Haike

Dit zijn zomaar een paar reacties van blije baasjes over het resultaat van Bange Hond.

 

Hond in de ankers na knal

Na een knal geen stap meer willen verzetten.

 

Bange Hond  – 30 ml verstuiver
(Keine Angst)


De nieuwe energie-spray voor ontspannen honden, ook bij vuurwerk!

  • houdt honden ontspannen en helpt de hond om angstaanjagende situaties meester te worden
  • o.a. te gebruiken bij Vuurwerk, Onweer, Harde Geluiden, andere honden, Nieuwe Omgeving, Onbekende Mensen en steeds wanneer de hond bang reageert
  • geeft de hond vertrouwen en stabiliteit

Voor honden die voor alles bang zijn EN voor stabiele honden die op specifieke dingen bang reageren.

 

Bange Hond blijft liever binnen.

Ik hoef echt niet naar buiten hoor, toe nou alsjeblieft?….

 

Wat bedoelen we met ‘bange’ hond?

Bang is natuurlijk een groot verzamelwoord voor een emotie die we aan bepaalde symptomen toeschrijven:

  • trillen, 
  • piepen, 
  • ontwijken van een situatie, persoon of voorwerp
  • ineens stil staan en niet meer verder willen (bevriezen of in de ankers)
  • klein maken (bijvoorbeeld kop omlaag en staart naar de poten)

(bovenstaande signalen zijn niet alleen bij angst te zien, er zijn meerdere situaties waarbij de hond op deze manier zich uitdrukt. Ze zijn bedoeld als handreiking om angst te signaleren en geenzins bedoeld als diagnose voor de hond of het gedrag)

Er wordt verder onderscheid gemaakt tussen een bange hond die incidenteel angst laat zien (zoals bij vuurwerk of onweer) en een hond die dagelijks of zeer regelmatig bang is.

Afhankelijk of je hond stabiel is in gedrag of niet, is deze ondersteuning voor dagelijks of incidenteel gebruik.
Bij stabiele honden is het voldoende om tijdens en na een situatie waar bang gedrag te voorschijn komt te gebruiken. De hond zal sneller herstellen in zijn ‘gewone’ gedrag en vertrouwen opbouwen voor datgene waar de angst door is opgeroepen. Door de unieke samenstelling van energieen is het niet alleen snel kalmerend, het maakt ook helder en duidelijk dat het ‘ding’ of de ‘situatie’ een impuls is. Hierdoor leert de hond (en de baas) dat iets wat ooit een angstige reactie opriep, niet voor altijd een ‘probleem’ hoeft te blijven.

Voor honden die heel vaak bang zijn is deze spray een prachtige ondersteuning voor dagelijks gebruik. Bange bibberende honden, van het puntje van hun oren tot hun staart, lieten zien dat na enkele dagen het bibberen was verdwenen, en na enkele weken de situatie of impuls beter verdragen werd zonder deze uit de weg te gaan of te vluchten.

 

 

KLIK HIER  om naar de webshop te gaan om BANGE HOND te kopen

 

Hond blij tijdens oud en nieuw

Een fijne jaarwisseling voor hond en baas!