Lichtwesen
Selecteer een pagina

Spinnen of School- WEG met de ANGST!

Iedereen is wel eens bang

Kinderen durven dat ruiterlijk toe te geven dat ze ergens bang voor zijn.
Vaak doen volwassenen het dan af met “daar hoef je toch niet bang voor te zijn” en dat helpt natuurlijk niks. Wat wel helpt is een portie dapperheid door Engelen-energie.

Afgelopen week heb ik heerlijk genoten van een korte ‘vakantie’ van 3 dagen met mijn jongste zoon (12 jaar). Even 1 op 1 de aandacht aan elkaar besteden is een heerlijke ervaring met prachtige herinneringen.

Door echt even de tijd voor elkaar te hebben zonder verstoring en het dagelijkse ‘moeten’ is een verademing en laat een heel andere kant van hem zien. Waarschijnlijk heeft hij dezelfde bevinding van mij, een andere kant van zijn moeder 😉

Onze keus was gevallen op een boomhut in Friesland bij een mini camping. Een heerlijke en idyllische plek tussen bomen en water.
En bij leven in de natuur horen natuurlijk alle aspecten van de natuur, de fauna en de flora (lees de planten/bomen en de dieren).

Knuffelige (huis)dieren is hij wel gewend, en vee zoals op een boerderij is hem ook niet vreemd.
Waar hij in zijn ‘mentale voorbereiding’ geen rekening mee had gehouden is dat bij dieren ook kriebelbeestjes horen…. insecten dus.

Kriebelbeestjes

Wanneer het om muggen gaat en water…. tja die twee zijn onafscheidelijk, dat hadden we wel ingeschat. De uitdaging voor hem zat meer in de 8-potige kruipers die hij echt eng vind.
Omdat we in een boomhut zaten en het er als een ‘huisje’ uitzag hadden we beiden niet gerekend op de ‘natuur’ die in tact gelaten werd binnen in de boomhut.
Oftewel, alles mag er zijn op dit kleine paradijs…. de spinnen die binnen in de boomhut en andere verblijven leven mogen daar gewoon hun ding doen.

Vanuit een natuurlijk oogpunt een prachtig gegeven, echt – daar ben ik grote voorstander van.
Voor hem echter een pittige confrontatie met wat hij eng vind en zijn ‘veilige’ plek in het gedrang brengt. Gelukkig is er van LichtWesen altijd wel iets wat in elke situatie ondersteunt.

Boven het bed hing een klamboe waar we dankbaar gebruik van gemaakt hebben. Dat was onze magische barrière tegen alles wat we niet in ons bed wilde.
Het slapen lukte voor hem de eerste nacht niet zo makkelijk en door een lampje aan te laten voelde hij zich veiliger (dacht hij).

Natuurlijk komen de meeste beestjes in de nacht te voorschijn en zeker als er licht brandt.
Precies boven ons hoofd, op het plafond, kwam tussen de planken een grote zwarte spin tevoorschijn gekropen. Hij wandelde op zijn gemakje in het licht een rondje over het plafond en verdween weer tussen de kieren van de planken.
Ik dacht dat hij ‘m niet zag en heb hem er niet op geattendeerd. Tot hij zich op zijn rug draaide en vol zijn blik op de “grote engerd” had. Om kort te gaan: zijn conclusie was dat hij naar huis wilde.

 

DAPPERheid door Engel-Energie

Door hem te ondersteunen met “Kleine Held” en zijn Bemoedigings-Engel strak tegen hem aan geklemd, kalmeerde hij al snel en een korte tijd later viel hij ontspannen in slaap.
De volgende morgen werd hij ontspannen wakker en de reactie die ik verwachtte bleef uit.

Mijn aanname was dat hij als eerste zou checken of er nog spinnen te zien zouden zijn….

Met behulp van “Kleine Held” is hij goed deze mini vakantie doorgekomen zonder in de paniek te schieten en “de dood aan de spinnen te verklaren”. Het grappige is dat hij makkelijk onderscheid kon maken tussen die beestjes die hij wel OK vond en de ‘enge beestjes’.

Zo hebben we tijdens het kanoën een hommel die in het water lag te spartelen gered en kwam er een libelle bij ons zitten. Hij heeft met grote interesse beide diertjes bekeken zonder enige reserve.

 

Iedereen is wel eens bang

Kinderen (* van alle leeftijden) hebben soms in hun hoofd en beleving een heel andere realiteit van wat er is en het nut ervan voor het grote geheel.
Door hun eigen invulling, aannames en het groter maken van het verhaal wat er allemaal kan gebeuren neemt hun angst voor iets waar je niet bang voor hoeft te zijn alleen maar toe.

‘Kleine Held’ en ‘Kleine Heldin’ helpen op een snelle en effectieve manier om ze terug naar hun innerlijke veiligheid en realiteit te brengen. Ze ervaren hun kracht door de ontspanning die van binnen aangesproken wordt en kunnen daardoor ‘dapper’ door situaties heen.

Het helpt ze niet alleen met specifieke angsten, ook wanneer ze bange voorgevoelens hebben, onzekerheid laten zien voor langere tijd, kan het verschil met deze ondersteuning duidelijk waargenomen worden.

Spinnen of School – WEG met de ANGST!

Nu straks voor veel kinderen de schooltijd weer aanbreekt, kan een stuk spanning voor de eerste schooldag het ‘moeilijker’ voor ze maken dan nodig is.
Door eenvoudig de ondersteuning van “Kleine Held”/”Kleine Heldin” in te zetten neem je de druk en spanning weg, zodat ze een fijne ervaring kunnen opdoen.

De Bemoedigings-Engel is een prachtige aanvulling om een diepe en ontspannen slaap te ervaren in spannende perioden. Natuurlijk kan de Engel ook overdag gebruikt worden.
Naast de zachtheid van de knuffel is de krachtige energie een ware steun in de rug als het even niet vanzelf lukt om dapper te zijn.

*= Kinderen van alle leeftijden zijn eigenlijk alle mensen, klein of groot. Iedereen is een kind van iemand, hoe groot je nu ook bent. En alle kindservaringen leven nog in je, of je nu 28 of 88 bent.

Fijne zomer(vakantie),

Erica

Ontdek hier de Spraytjes met Dapperheid met of zonder geur

Bekijk de Knuffelige Bemoedigings-Engel hier