Lichtwesen
Selecteer een pagina

LichtWesen in de Media

Zo nu en dan verschijnt LichtWesen in de Media.

hieronder vind je de belangrijkste interviews en video’s waarbij LichtWesen de hoofdrol heeft.
De oudste publicaties staan onderaan, hier boven aan de pagina staan de meest recente items.

Erica over LichtWesen in de Talkshow bij Miss Natural – Eva van Zeeland (6-12-2021)

AARTSENGELEN 😇 OPGESTEGEN MEESTERS EN DE ENERGIE VAN HET JAAR 2022


LichtWesen in de Media – Barneveldse krant (8 april 2020)

 

Erica Hooft: ,,LichtWesen is een combinatie van oosterse en westerse invloeden. Alles is erop gericht om de balans en harmonie van elk leven wezen te behouden.”

Pauw Media

 

 

Erica Hooft: ‘Energie is vormeloos en heeft geen snoertje’

VOORTHUIZEN De tincturen, oliën, geursprays, kristallen en energiekogels van LichtWesen zijn voorzien van energie. Erica Hooft uit Voorthuizen is ervan overtuigd dat de Duitse grondleggers deze producten voorzien van trillingen, afkomstig van opgestegen meesters, aartsengelen en God/Elohim. En dat mensen hier baat bij kunnen hebben.

Freek Wolff

 

U zag net Sara, omdat u vijftig werd. Zegt u dat iets?

,,Nee, ik heb niks met cijfers. Je voelt je zo oud als je bent. Als je jong van geest bent, hoef je je ook niet ouder te gedragen dan dat je je voelt.”

Bent u bang voor de dood?

(direct) ,,Nee. Je hebt weinig vat op geboorte en dood. Er is niemand bang voor geboorte en dat wordt gevierd. Maar de dood hoort daar ook gewoon bij. Tegenstellingen zijn heel normaal. Vanuit de Bron ontspringt de ziel van de mens naar een aardse vorm en als de tijd rijp is, maakt de ziel zich weer los om terug te gaan naar de Bron. Dat kun je universeel licht, God of Elohim noemen, een vormeloze goddelijke intelligentie.”

U groeide op in Zaandam en volgde de leao. Vond u dat leuk?

,,Ja, want ik wist precies wat ik wilde. Daarna deed ik namelijk een avondstudie om in een drogisterij te werken. Ik wilde mensen helpen, dat voelde ik heel sterk.”

Hebben mensen de neiging niet goed voor zichzelf te zorgen?

,,Ja. Veel mensen maken zich drukker om de zorg van een ander. Tijdens de opvoeding en op school wordt gehamerd op dat je voor de ander moet zorgen. Waardoor we leren dat we afstand van onszelf nemen en minder naar onze binnenkant kijken. Er is natuurlijk niks mis mee dat je oog hebt voor een ander, maar als die persoon belangrijker wordt dan jijzelf, dan dwaal je van je verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid af.”

Sommige mensen steunen hun directe naasten met héél veel passie en energie. Is dat gezond?

,,Helpen is niet het probleem. Maar er zit een dun lijntje tussen helpen en redden. Want als je dat tweede wilt doen, verlies je je eigen perspectief uit het oog en ga je je grenzen over, waardoor je dit niet lang kunt volhouden. Dan worden sprankelende mensen steeds matter, omdat ze zichzelf wegcijferen.”

U werkte zeven jaar in een drogisterij in Amsterdam waar u in Oud-West nogal wat schrijnende dingen in de buurt zag. Waarom stopte u daarmee?

,,Het werd steeds meer zelfbediening en ik wilde ervaring opdoen in de administratie voor een eigen praktijk, omdat ik een diploma had gehaald als sportmasseur. Verzorging van je spieren is ook erg belangrijk. Langzamerhand ben ik meer naar binnen gaan kijken in de mens, ook op emotioneel vlak, om dichter bij de kern van mensen te komen. De uitdaging is dan om uit de stoel van de dokter te blijven. Je stelt geen diagnose, maar biedt wel ondersteuning.”

Hoe heeft u zich na de massage-opleiding verder bekwaamd?

,,Daarna heb ik me verdiept in reiki (alternatieve geneeswijze die het zelf-helend vermogen stimuleert, red.) en ging ik met Bachbloesems werken, tincturen op basis van bloemen. Reiki is een alternatieve, oosterse manier om naar de levensenergie te kijken en die in evenwicht te brengen of eventueel aan te vullen en weer in je lichaam te laten stromen. Zoals op het terrein van de emoties. Reiki werkt met aanraking. Zo verbind je je met de universele levensenergie die overal om ons heen is. Daar kun je op aanhaken en dan ben ik een kanaal om die energie door te geven aan iemand die dat ontvangt. Het is niet zichtbaar of tastbaar.”

Kunt u zich voorstellen dat mensen dit zweverig vinden klinken?

,,Dat snap ik wel. Ik leg dat vaak uit met koperen klankschalen. Als je een klankschaal aanslaat, geeft dat een trilling. Dit voel je in je lijf doortrillen zonder de schaal aan te raken. Energie is eigenlijk niks anders dan informatie, dat kun je ervaren in tast, zicht, geur en geluid. Als je iemand in tranen ziet, raakt je dat en voel je zelf dat verdriet. Toch ben je fysiek niet verbonden. Er zijn voorbeelden genoeg van dit soort energie van verbinding, terwijl er toch geen ‘snoertje’ tussen zit. Energie is vormeloos en heeft veel benamingen. Als het in het voorjaar hard geregend heeft, voel je in het bos dat het veel meer leeft. Of de collectieve energie van een kerkdienst, die kan ervoor zorgen dat je je daarna krachtig en vrolijk voelt.”

Die energie kan ook verstoord worden door een donkere kant, vermoed ik?

,,We leven in een duale wereld. Ik maak me daar niet druk om, omdat ik ervaar dat de kracht van licht altijd sterker is. Je hebt zelf altijd een keus. Alles wat ontstaat, komt vanuit liefde. De donkere kanten ontstaan door een tekort aan liefde.”

Bachbloesems waren de voorlopers van uw huidige praktijk rond het LichtWesen. Hoe kwam u daartoe?

,,Ik ben de opleiding neuro-emotionele integratie gaan doen. Die gaat ervan uit dat elke cel in je lichaam een soort logboek bijhoudt. Door daarop in te tunen, kun je gestagneerde trauma’s in beweging zetten. Dat doe je met een spiertest, wat je de informatie geeft. Vervolgens ben ik me verder gaan richten op het emotionele deel van de mens.”

Had u er daarom geen behoefte aan om psychologie te gaan studeren?

,,Nee, omdat ik heb gemerkt dat de mensen om me heen, die bij het Riagg liepen, veel in hokjes werden geduwd. Daar krijg je meteen een wetenschappelijk stempel opgedrukt, en dat berooft je van je vrijheid en lost vaak niks op. Veel jeugdtrauma’s zitten in de weg. Als je dat kunt aanraken, komt vaak vrijheid en blijheid terug. Ik maak een groot onderscheid tussen wat je met je hoofd en wat je met je gevoel doet. Ik ben me op het gevoelsdeel gaan richten, want op het moment dat ik mezelf laat vertroebelen door mijn gedachte, kan ik niet meer helder voelen. Het hoofd is belangrijk, maar het is ook een stoorzender. De gedachten die je hebt, kunnen je immers enorm afleiden van wat je van binnen echt voelt. Er zit nu eenmaal een honger in je hoofd naar antwoorden. Dat is een mooie bezigheidstherapie om maar niet te hoeven voelen. Daar wilde ik heel erg uit blijven.”

Na de Bachbloesems viel uw oog ineens op het logo van LichtWesen, waardoor u gefascineerd raakte…

,,Ja, het is een gestileerde mens met boogjes energie eromheen. Je zou het ook als engel kunnen zien. Het greep me en ik voelde dat ik hier iets mee ging doen. Het bleken fijnstoffelijke producten te zijn op basis van engelenergie. Het werkt op levensthema’s die we dagelijks ervaren, zoals vreugde en menselijke interactie. Dit is eigenlijk net als vitamine C, want op het moment dat je niet voldoende kracht en vertrouwen hebt in de situatie, kun je die trilling hiermee aanvullen. Het is geen product dat je je leven lang hoeft te gebruiken.”

Waar en hoe is LichtWesen ontstaan?

,,Dit komt uit Duitsland en is gecreëerd door de ingenieurs Petra Schneider en Gerhard Pieroth. Ze hebben beiden veel in hun leven meegemaakt en vroegen zich af hoe ze anderen kunnen bewaren voor die ellende. Door channeling, een soort meditatie, kwamen in 1995 de eerste ‘opgestegen meesters’ tot hen. Zij vertelden aan hen hoe ze de tincturen en oliën moesten maken. Die eenentwintig opgestegen meesters zijn bijvoorbeeld Christus, Maria, Lao Tse, Pallas Athene of Saint Germain. Hun boodschap kwam van gene zijde en mocht verkondigd worden, om de mensheid te helpen.”

Zou je LichtWesen een religie kunnen noemen?

,,Ik denk het niet. Omdat het niet een geloof predikt. Het past overal in, omdat het universeel is. Energie maakt geen onderscheid. Alle vormen van energiewerk zijn erin verwerkt, zoals de meridianen en de chakra’s die als energiepoort in het menselijk lichaam zijn aangemerkt.”

Wat zit er in de flesjes?

,,Daarin zitten etherische oliën of basisoliën en essences in, (goud)water met een alcoholverbinding. Elke drager heeft een eigen trillingsniveau, dat kun je vergelijken met gitaarsnaren, waarbij de dikke snaren lagere klanken geven. Olie is verdicht en houdt de energie meer bij het aardse. Daarom is die heel geschikt voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Bedoeld om meer balans en harmonie te creëren. Er zijn veel mogelijkheden, op levensthema’s, en daarom is het zoeken hoe je de juiste er voor jou uit pikt. Daarom moet je goed doorvragen bij mensen.”

Wat zegt u tegen wetenschappers die dit als kwakzalverij betitelen?

,,Als je heel rationeel bent ingesteld, dan kun je je hierdoor onveilig gaan voelen, want het brengt je uit de veilige zone van je hoofd en dat probeer je te weren. Als je je verzet tegen het gevoel kun je ook niet waarnemen dat er iets gebeurt en verandert. We hebben ook een lijn voor dieren. Honden die panisch worden van vuurwerk slapen nu rustig door de jaarwisseling heen, doordat je ze behandelt met een spray. En een dier kan niet simuleren, dus werkt het. Er is een Duits instituut dat de producten ook op werking toetst. Daar is ook het laboratorium waar de stoffen worden gemaakt en waar strikte eisen voor gelden.”

Zijn ze daarom zo prijzig?

,,We werken met hele zuivere en pure producten: het water en de bio-alcohol komen van een speciale plek, zonder vervuiling. Daar is enorm controle op, want alleen dan heeft het kracht. Aan etherische oliën hangt ook een prijskaartje. En het glaswerk wordt helemaal gereinigd voordat het gevuld wordt. Het procedé heeft nogal wat voeten in de aarde. Maar je doet ook lang met een flesje, want het gaat erom dat je elke keer een kleine impuls geeft voor herstel.”

Is dat het enige wat die stoffen energie geeft?

,,Nee, Petra Schneider mediteert in een speciale geluidsvrije ruimte waar de grote flessen met vloeistoffen in staan, waardoor de energie eraan gekoppeld wordt. Dat heet channeling en het is de draadloze verbinding tussen de oorsprong van de energie en waar het naartoe moet. Want water en alcohol op zichzelf hebben geen werking. Petra geeft er de waarde aan, doordat ze faciliteert als mediator. Als je volledig in het nu bent, is je bereik veel groter. Dan kun je je lijntje uitzetten naar de Bron of de opgestegen meester. Zij stelt zich open voor degene die contact met haar maakt. Daarna is zij het kanaal om de energie door te zetten naar de stoffen. Sommigen zullen haar een medium noemen.”

Heeft zij dus een bijzondere positie, als een soort uitverkorene?

,,Ja, ze ziet het zelf als haar levensopdracht.”

En de engelen spelen ook nog een flinke rol bij LichtWesen?

,,Dat klopt. De opgestegen meesters meldden zich vanaf 1995 een voor een, met boodschappen om het leven makkelijker te maken. Daarna dienden aartsengelen als Raphaël, Gabriël en Uriël zich aan bij Petra, als hulp voor de mensheid. Elke keer kreeg ze de opdracht om minimaal eerst drie maanden zelf met die specifieke energie te werken, om te beleven welke uitdagingen en drempels hierbij aan de orde zijn. Ook om dit op schrift te zetten. Vervolgens heb je nog de Metratron, de minst aardse laag als een soort overkoepelend fenomeen met de hoogste en meest vluchtige trilling. Zo krijg je een schema om het verstandelijk te begrijpen.”

Gaat dat met kogels en kristallen op dezelfde wijze?

,,Bij een kristal werkt dit hetzelfde als een klankschaal. Er zit energie in. Als je dat bij je draagt wordt die trilling gedeeld via je aura aan de omgeving. Kristallen die ik verkoop, zijn gemaakt van kristalglas met een hoog siliciumgehalte. De channeling gaat hier met hetzelfde lange proces als bij de flesjes. De opgestegen meester Saint Germain verzegelt de energie.”

Dat is nogal een theorie, waardoor het wel erg lijkt op een extravagante religie. Waarom zouden we dit geloven?

,,Tja, waarom zou je geloven dat er vitaminen in je lichaam zitten? Ik me kan voorstellen dat deze uitleg bij mensen in eerste instantie wat vreemd overkomt. Petra kreeg dit aangereikt, ze heeft het niet verzonnen. LichtWesen is een combinatie van oosterse en westerse invloeden. Alles is erop gericht om de balans en harmonie van elk levend wezen te behouden.”

Hebben uw producten niet vooral een positief psychologisch effect op mensen, omdat ze er in wíllen geloven en ervoor open staan?

,,Kijk dan naar de effecten die het heeft op honden, ondanks dat het baasje er niet in gelooft. Op onze website zie je daar een voorbeeld van. De dieren zijn het bewijs. Maar ik ben er wel van overtuigd dat iets groeit als je het aandacht geeft. Dat geldt overigens voor iets positiefs en iets negatiefs.”

Wat vindt u het mooiste lied?

,,’You’re the voice’ van John Farnham. Dat hoorde ik bij het World Liberty Concert in Arnhem. ‘Jij bent de stem’, dus laat je horen, want jij hebt ook goede ideeën. Die invloed kan de wereld verbeteren. Houd het dus niet stil, maar draag het uit!”

Meer informatie: www.lichtwesennederland.nl.