Lichtwesen
Selecteer een pagina

Energie van deze tijd – Maand Energie

Energie van de maand Juni

uitdaging deze maand:

“Wanneer jij je alleen voelt, of het lijkt alsof je geen oplossing ziet – zijn dat signalen dat je niet bewust bent van je oneindige VERBINDING met je Hart en Ziel.”

Verbinding

Twist om van vereenvoudigen (mei) naar de energie van juli te komen.

 

De overgang van de energie verhoging in mei naar de energie van juni heeft betrekking op verbinding.

Verbinding vanuit ons hart snappen we vaak wel met ons hoofd maar voelen het niet of onvoldoende met ons gevoel.

 

Het dubbelspoor waar we deze maand keuze uit hebben is aan de ene kant volledig in het gevoel van verbinding mee gaan op de stroom EN aan de andere kant het gevoel in het hoofd begrijpen, er mee aan de gang gaan terwijl we het toch niet helemaal kunnen doorleven.

 

Op slot…

IN het laatste geval is er sprake van een ‘onechte’ blokkade in het nek/keel gebied.
Deze plek symboliseert een bodem vanaf het hoofd naar beneden waardoor je er niet doorheen lijkt te komen, en een plafond vanaf onder zodat je met je hart niet bij je hoofd lijkt te kunnen komen.

Hoe je het ook ervaart het heeft te maken met veiligheid.
Veiligheid is waarschijnlijk de meest basale emotie die we kunnen ervaren. 

Wanneer het schort aan een gevoel van veiligheid kunnen we niet normaal functioneren en blijven we in een oneindige vlucht of vecht modus.

Je kunt bij jezelf herkennen als je in deze modus zit aan de hand van de mate van ontspanning tussen je activiteiten door hoe het met jouw balans is.

Kun je goed ontspannen en slapen waardoor je uitgerust wakker wordt? dan zit je goed.

Heb je echter het gevoel dat je meer vermoeid je bed uitstapt als dat je erin ging, dan is er iets uit balans.

 

Vluchten of Vechten?

Wanneer je lijf steeds in een zogenaamde onveilige situatie is, maakt het adrenaline aan. Adrenaline heeft als taak om veel bloed naar je spieren te sturen zodat je kunt vluchten of vechten. Noradrenaline doet dat ook en stuurt ook bloed naar je hersenen (nu kun je er ook nog over nadenken of piekeren waardoor je emotioneel onstabiel kan worden).
Zo lang je spieren voorrang krijgen in de bloedvoorziening, kom je tekort in je organen die je spijsvertering verzorgen.

Als je stofwisseling niet voldoende ‘brandstof’ krijgt zal het ongeacht je eten op een laag pitje blijven functioneren. Dieet of niet, je mate van veiligheid bepaalt je aanmaak van stofjes in je lijf.

 

Wat te doen?Neem voldoende ECHTE rust, adem, mediteer, beweeg in de buitenlucht en sport. Wil je daar hulp bij?
Stuur een mail

Word je vanuit rust bewust dat je in je onderbewuste gevoelens van vechten of vluchten kan waarnemen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een situatie/persoon ontlopen of ontwijken
 • direct in de verdediging schieten als iemand ergens ‘commentaar’ op geeft
 • kort lontje
 • geen tijd voor ontspanning hebben/maken
 • niet in een ontspannen gevoel kunnen komen
 • altijd druk zijn (omdat het goed voor je zou zijn)
 • voelen dat de hele wereld ‘tegen’ jou is

 

Verbinding is natuurlijk makkelijk gezegd en vaak een mentaal concept. Ook deze maand help ik jou en vele anderen graag via de sessies die elke donderdag gratis te volgen zijn op facebook.

Voor meer persoonlijk advies kun je ook bij mij terecht (meer info hier)

Wat on-omstuitelijk helpt bij een gevoel van verbroken verbinding met jezelf, met je hart en ziel – is de Seelenessence serie. Oftewel ‘Ziele-essence’ – essentie van de ziel dus.
Ik noem het ook vaak de Tom-Tom van de ziel.
Het kristal is een ware verbindings’agent’ die jouw bewustzijn steeds actief laat beleven dat de verbinding er is en dat je in het NU bent. De Essence en Olie ondersteunen dat proces wat zeker in het begin een groot verschil maakt.
De Verbinding is continue, geen twijfel mogelijk, ons bewustzijn is vaak afgeleid met alle ruis om ons heen en alle gedachten die in ons hoofd rondcirkelen.

Donderdag 24 Juni en Zaterdag 26 Juni geef ik een webinar over deze super interessante materie! Je hoeft nu nog geen dag te kiezen, je krijgt voor beide dagen een uitnodiging.

Zorg dat je erbij bent en schrijf je nu in!

 

 

Weet je niet waar je moet beginnen in je hoofd? Of welke manier je kunt gebruiken om te vereenvoudigen? Ga met de mix van de energie van deze maand aan de slag als ondersteuning, of pak het ‘groots’ aan en meld je aan voor een oriënterend gesprek of BABZ – Bouwen Aan Bewust Zijn  wat voor je is.

Liefs van Erica namens Team LichtWesen NL

 

Ondersteunende Energieën:

Zielen essence     Maakt je bewust van de on-aflatende verbinding met je Ziel en verhoogt je BewustZijn in het NU

Mijn Communicatie   Helpt de communicatie binnen in jeZelf en buiten jezelf te optimaliseren
(meer uitleg in het webinar op 24 en 26 Juni)

Harten Wens   Brengt je terug in je innerlijke bewustZijn en maakt verbinding met wat je werkelijk wil, en hoe dit te verwezenlijken

Mix van alle bovenstaande energieën om de energie van deze maand soepel te integreren en moeiteloos door alle trillingsverhogingen heen te laveren. Mix Energie van deze Maand

 

Mocht je interesse gewekt zijn door bovenstaand stukje over Bouwen aan Bewust ZIJN, hier vind je meer informatie. Natuurlijk kun je ook altijd contact met me opnemen om te ontdekken wat het voor jou zou kunnen opleveren.

EN,… volg je onze wekelijkse LIVE al op Facebook?
Elke Donderdag om 12:30 uur gaan we dieper in op een aspect van het maandthema en hoe je dit in je dagelijks leven kan gebruiken om meer plezier te hebben (en een rustiger hoofd).
Je kunt alle sessie terug kijken, en als je GEEN ACCOUNT hebt voor Facebook kun je na afloop de opname bekijken – geheel vrijblijvend!
Hier vind je alle sessies die we al gehad hebben.

13 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  Antwoord
  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   Antwoord
   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

    Antwoord
 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

  Antwoord
 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

  Antwoord
 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

   Antwoord
 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

  Antwoord
 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

   Antwoord
  • Hanny

   Ik lees mijn eigen transformatie van deze maand.

   Antwoord
   • Jolanda van Huis

    Ik zat op de goede weg,14 dagen terug ging het de goede kant op, maar door omstandigheden raakte ik weer verder van mezelf, kon niet goed voelen. Er zat een blokkade.Heb vanmorgen weer gemediteerd,zoals iedere morgen en was weer een beetje dichter bij mezelf. Je valt zosnel terug en dat kost energie.
    Gaan we het vandaag over de zon, het vuur, de liefde voor jezelf en vast houden.

    Antwoord
    • Erica Hooft

     Lieve Jolanda,
     vandaag in de live op facebook ga ik het niet specifiek hebben over zon, vuur en andere elementen. ZEKER wel over liefde voor jezelf.
     Wees nieuwsgierig, sta open, er komt misschien informatie die je niet verwacht en meer waarde heeft dan de dingen die je wel verwachtte..
     Tot straks bij de live (donderdag om 12:30 uur op facebook).
     Liefs van Erica

     Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *