Lichtwesen
Selecteer een pagina

Iemand vind vuurwerk leuk… jouw hond niet! (of kat, paard, konijn)

 

Het is weer DIE tijd van het jaar dat je regelmatig knallen hoort van vuurwerk. Natuurlijk mag het niet, dat weet iedereen EN toch hoor je ze.

Je hond kan binnenshuis een ware ‘vuurwerk-held’ zijn, maar wanneer er (illegale) harde knallen klinken als je buitenloopt, waar zelfs jij van schrikt, dan is het voor je hond een heuze bedreiging!
Besef dat je hond vele malen harder hoort dan jou, het geluid wat voor ons oorverdovend is – klinkt levensbedreigend voor je hond.

Daarnaast is niet alleen het geluid een ‘aanval’ op hun veilig voelen. Dieren hebben ingebakken sensoren die wij vergeten zijn dat ze ons ooit in de oertijd ook hielpen om informatie over onze veiligheid te verkrijgen.
Wanneer er vuurwerk afgaat, komt er een verschil in de luchtdruk. Daarbij komt nog dat geluid ook trilling is. (denk maar aan een klankschaal of iemand die doof is en muziek ‘hoort’ door zijn hand op de speaker te leggen.) Alle dieren hebben onfeilbare sensoren die deze dingen oppakken. Dan hebben we het nog niet gehad over hun sterke neus en wat kruitdampen daarmee doen…

 

Vluchten vanuit overlevingsdrang

Geen wonder dat er elk jaar vele dieren uit blinde paniek vluchten en uit hun veilige omgeving of zelfs uit hun riem ontsnappen bij een dergelijke onveilige situatie.
Laten we het dan maar niet eens hebben over de ‘lolbroeken’ die een rotje naast je hond of kat gooien als ze buiten lopen. Katten hebben veelal nog de luxe van een kattenbak waardoor ze het huis niet uit hoeven, maar sommige honden kunnen je echt aankijken met een blik van:
‘ moet het echt baas? Ik hou het wel op tot de eerste week januari….’

Het schrik-effect gaat veel verder dan het gevoel van onveiligheid, op het moment van paniek kunnen ze de baas ook niet meer beschermen en daar hebben veel honden ook last van.

hond blokkeert in angst

hond blokkeert in angst, bevriest in houding en wil niet meer verder.

De impact van vuurwerk angst gaat veel verder dan we in eerste instantie beseffen.

Neem de nieuws berichten over de hulp- en assistentie honden die hun werk niet meer kunnen uitvoeren door angst voor vuurwerk. Er zijn heel schrijnende gevallen waarbij de hond zelfs fysiek verwond wordt door een rotje wat naast de hond ontploft. Omdat de hond in ‘functie’ niet kan uitwijken of vluchten is er geen ontsnappen aan. Een van de honden waar dit bij gebeurde heeft zelfs schroeivlekken in haar vacht. De verstrekkende gevolgen zijn zware emotionele verstoringen bij hond en baas. Wanneer de hulphond haar werk niet meer kan uitvoeren moet de hond opnieuwe getraind worden, als dit zelfs niet meer mogelijk is omdat de impact te groot is – moet de baas afstand van de hond doen om met een nieuwe hond dezelfde hulp te kunnen blijven krijgen. Hoe erg is dat? Het is niet alleen een hulp, het is een maatje, een metgezel die door iets ‘stoms’ als vuurwerk bij je weggenomen wordt.

 

~ Gelukkig voor alle trillende, piepende en rillende honden die in deze tijd niet naar buiten willen, is er een effectieve en liefdevolle ondersteuning. Bange Hond van LichtWesen ~

Ik ben niet bij machte om het vuurwerk afsteken te stoppen, wat ik wel kan doen is er zoveel mogelijk aandacht aan geven dat honden en andere dieren ECHT heel veel last van vuurwerk hebben. Door mijn begaandheid met de dieren en alle baasjes die door vuurwerk lastige tijden beleven hebben we een oplossing binnen ons vermogen gezocht en gevonden.

Het is in de vorm van een essence die preventief behoed voor vuurwerkangst EN bij reeds bestaande angst kalmeert en vertrouwen geeft.
Deze bijzonder en uit den treure geteste mix is speciaal afgestemd op het systeem en welbevinden van dieren. Het is een snelwerkende energie die zeer krachtig werkt met een liefdevolle en subtiele handreiking voor hond en baas.

Bange Hond houdt dieren ontspannen en helpt om angstaanjagende situaties meester te worden!

 

  • o.a. te gebruiken bij Vuurwerk, Onweer, Harde Geluiden, andere honden, Nieuwe Omgeving, Onbekende Mensen en steeds wanneer de hond bang reageert
  • geeft de hond vertrouwen en stabiliteit
  • helpt de baas om de hond beter te begeleiden bij angst of spanning
  • zelfs als last-minute middel werkzaam en effectief
  • zonder te versuffen een ontspannen dier, binnen en buiten

 

Boos worden helpt niet, de gedachte dat de hond zich niet moet aanstellen en maar moet gehoorzamen is echt niet helpend voor het dier.
Wanneer het zich niet veilig voelt helpt het niet om het te negeren. Het is tevens niet helpend om mee te gaan in de angst en vanuit medelijden het dier alles toe te staan of te overladen met aandacht wat de angst bevestigd.
Wees geduldig, wees duidelijk en kalm. Lukt dat niet gemakkelijk vanzelf, gebruik de Bange Hond spray dan zeker eerst op je handen voor je het op de vacht strijkt. De verbinding in dezelfde energie geeft beide rust en steun.

Koop nu je flesje ‘Bange Hond’ tegen Vuurwerk-angst

 

Ben je nog niet helemaal overtuigd? geen probleem. Misschien helpen onderstaande reacties je om je afweging makkelijker te maken.

Reacties van baasjes die al prachtige resultaten met deze ondersteuning hadden:

Ik was heel blij dat ik bange hond nog voor de jaarwisseling heb mogen ontvangen. Vorig jaar zat mijn hond erg te trillen.
Dit jaar totaal niet en lag hij rustig naast mij toen het vuurwerk het ergst was . Het vuurwerk was heftiger dan de jaren daarvoor. Voor mij wederom bewijs dat passende energie in bepaalde situaties hun doel bereiken.

Gisteren besteld, vanmiddag al in huis. Wat een turbolevering! Nu twee rustige hondjes op de bank!

Onze kat lag voor ik ‘bange hond’ gebruikte in haar reismand, opgekruld met haar rug naar de opening. Ze had al dagen niet gegeten. Direct toen de post was bezorgd de spray gebruikt (’s morgens) en binnen een uur kwam ze haar reismand uit en begon te eten. Ze heeft nog wel in haar reismand gelegen, heerlijk ontspannen en liep daarna net zo makkelijk door de kamer alsof er niets aan de hand was. Super spul!

Tijdens het wandelen in het bos ben ik rond deze tijd erg op mijn hoede voor knallen. Tyga heeft dan ook een extra anti-ontsnappingstuig aan omdat we haar al 1x kwijt zijn geraakt door een harde knal. Ze kan deze periode niet los, maar wel genieten in het bos door de bange hond spray. Zo hyper-allert als ze anders liep, zo ontspannen is ze nu. Ze heeft zelfs tijd om te plassen, snuffelen en met andere honden te spelen.
Wat een verschil. Super bedankt namens Tyga en mij.

De paarden van Fieke wilde niet achter uit het weiland naar het hek komen om te eten door vuurwerkangst. Dit bericht kreeg ik de middag nadat ze Bange Hond bij me had opgehaald:
– Ik heb ze gesprayd en een deken op gedaan, nu staan ze al voor te eten. Weliswaar uit de kruiwagen, de slowfeeder was nog net iets te spannend. Maar wonderlijk dat het middel meteen werkt! –

Heb vandaag “keine angst” ontvangen.
Heb mijn hond er mee behandeld door haar te aaien met t middel. Wij naar buiten en wat gebeurt er: Een hele harde knal van vuurwerk. Lara blijft staan ik smeer haar in en ze loopt met de staart omhoog verder, terwijl bij eerdere ervaringen ze direct naar huis vluchtte. Heel bijzonder en bewijst dat t werkt.
Hartelijk dank ook namens Lara

“Mijn hond verstopte zich elk jaar met Oud en Nieuw in de kelder achter de wasmachine en bibberde over zijn hele lijf. Ik ben een paar dagen voor Oud en Nieuw met de spray begonnen en hij werd zichtbaar ontspanner, zelf met onverwachte ‘knallen’ midden op de dag.
Toen rond de jaarwisseling de vuurpijlen en knallen losbarsten, zocht hij een hoekje in de woonkamer op maar hij bibberde niet en bleef rustig. Ook met Nieuwjaarsdag was zijn gedrag rustiger. Waar hij voorgaande jaren meteen beschutting zocht voor de knallen in de struiken tijdens het uitlaten, bleef hij nu gewoon bij me lopen en was duidelijk meer ontspannen.”

“Gisteren heb ik ook al resultaat bij Kasper gezien. Hij is altijd onzeker geweest en heeft schrik van andere honden, als we die buiten tegenkomen. En als ik met mijn 3 honden ga wandelen, zullen andere honden altijd Kasper uitkiezen om achterna te gaan. Dus laat ik hem ook niet meer loslopen. Nu kwamen we gister weer een hond tegen, die loopt altijd los en komt altijd afgestormd en wil spelen, maar de mijne vinden hem echt niet leuk en veel te wild. Kasper ging altijd aan de loop, zolang als de lijn was. Nu gisteren begon hij te blaffen en ging achter die hond aan. Nog nooit gezien. Nadien was die hond wat gekalmeerd en toen stonden ze gewoon naast elkaar. Zelfvertrouwen in een spray!” Annick

“Ik ben erg blij dat jij bange hond mij nog voor de jaarwisseling kon leveren, terwijl op de site stond dat het 3 januari geleverd zou worden. Maar jou kennende en jouw intenties hoopte ik op de levering voor oudjaar. Djengo heeft vorig jaar erg zitten trillen op het hoogtepunt bij oud en nieuw en 1x bij onweer. Dit jaar met oud en nieuw heeft hij ontspannen naast mij gelegen ook, toen het heftige vuurwerk uitbrak. Dus wederom een goede ervaring met de lichtwesen essences.”

Dit zijn zomaar een paar reacties van blije baasjes over het resultaat van Bange Hond.

Koop nu je flesje ‘Bange Hond’ tegen Vuurwerk-angst

Nog een TIP als toetje…

TIP: neem de spray mee in je jaszak als je naar buiten gaat, er kan altijd een onverwachtse knal komen. Om de hond dan in de rust te houden kun je dan meteen een beetje Bange Hond over de vacht strijken zodat de hond zich ondersteunt en veilig voelt.

 

Meer weten over vuurwerkangst en hoe ermee om te gaan?

Hond blij tijdens oud en nieuw

Een fijne jaarwisseling voor hond en baas

 

Heb je vragen over vuurwerkangst bij je dier? Stuur me een mail of bel me, dan overleggen we wat in jouw situatie het beste past.
Ik wens alle mensen en dieren een ontspannen en zorgeloze jaarwisseling! Geniet samen, jullie verdienen het.

Liefs,

Erica