Lichtwesen
Selecteer een pagina

20 goedkope manieren om de feestdagen onvergetelijk te maken

Met de cadeautjes, de speciale kleding en het eten en drinken, kan de kerst best een flinke investering zijn. En dan hebben we de kerstvakantie met de kinderen nog niet meegerekend!
Hoe hou jij je kinderen 2 weken bezig? Of je nu thuis blijft of lekker weg bent, het is heerlijk om samen onvergetelijke herinneringen te maken. Om veel plezier samen te hebben is geen groot budget nodig, integendeel! Tijd om even creatief te worden en de kids van hun mobiel of game los te rukken voor deze geweldige gratis (of heel goedkope) ideeën!

1. Maak een peperkoekhuisje
Met een ontbijtkoek in stukken gesneden, wat amandelen of andere versiering maak je samen een leuk item voor het kerstontbijt. (Wanneer je de inspiratie en de tijd hebt zou je zelf Gingerbread kunnen maken voor het origineel)

2. Kerstlichtjes tour
Loop of rijd langs de best verlichte huizen in je omgeving en laat iedereen kiezen welk huis het mooist verlicht is.

images-14  images-17

 

 

 


3. Dennenappel voederbol

Deze favoriet is super simpel en kinderen zijn er dol op! Zoek een paar dennenappels, smeer ze in met pindakaas en rol ze door vogelvoer. Hang ze met een touwtje in een boom of tak vlakbij een raam en genieten maar van de vogeltjes die zich tegoed doen aan jouw zelfgemaakte lekkernij.

4. Versier je voordeur
Met wat goedkoop kerstpapier en eventueel lint of een krans verpak je jouw voordeur tot een enorm cadeau! Dat is een goede binnenkomer, ook voor als je visite ontvangt met de kerst!

5. Kerst film avond
Met zijn allen rond een schaal popcorn of ander lekkers een film kijken waar iedereen blij van wordt! Kunnen jullie niet kiezen, begin vroeg en kijk 2 films.

6. Popcorn en Cranberry slinger
Kleine kinderen hebben misschien niet genoeg geduld hiervoor, maar wanneer ze wat ouder zijn is het een heerlijke bezigheid om aan tafel met een naald en draad popcorn en cranberries tot een slinger te rijgen. Een heerlijke versiering voor de kerstboom! (en daarna ook lekker bij de film)

7. Rode en Groene kerstslingers
Net als ‘toen’ kun je ook nu van rood en groen papier stroken maken en aan elkaar plakken in ringen. Leuk om samen te doen en een mooie versiering voor binnen die je volgend jaar ook weer kan gebruiken! De kleintjes kunnen de ringen ook met stickers of tekeningen versieren.

zingen met kerst
8. Ga zingen! (verzorgingshuizen en mensen die de deur niet uit kunnen vinden dit super!)
Mensen die niet makkelijk de deur uit kunnen of in een verzorgingstehuis zitten vinden het heerlijk als ze visite krijgen. Om ze een kerstgevoel te geven is het leuk om ze een musicale kerstwens te brengen. Overleg met je kinderen welke liedjes ze het liefst zingen en op school geleerd hebben. Print de tekst van te voren uit zodat iedereen hetzelfde zingt. Je zult er veel mensen blij mee maken en tegelijkertijd een warm hart toedragen.

9. Snuffel eens tussen de knuffels
Wanneer je de knuffelbeesten hoeveelheid eens een beetje uitdunt en de goede schone knuffelbeesten en speelgoed wat je niet meer gebruikt naar een opvangcentrum brengt, doe je veel goeds voor jezelf en voor andere kinderen. Zo’n dankbaar snoetje vergeet je nooit meer.

10. Maak een aftel kalender

Nog een paar dagen tot het nieuwe jaar. Wanneer je een aftelkalender maakt weten je kinderen precies wanneer het oude en nieuw is. Heel belangrijk die dag dat je lekker lang mag opblijven en vuurwerk mag kijken! Knip, plak en kleur er maar op los. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Geen gedoe met papier en stiften? Misschien heb je nog ergens een oude centimeter die je kunt afknippen…

11. Papieren ijskristallen
Wanneer je van een wit vel papier een vierkant maakt en deze opvouwt, kun je er daarna figuurtjes uit knippen om je eigen ijskristal te maken. Een mooie en leuke versiering voor op je ramen

cookie-1065909__340

12. Bak koekjes
Dit is altijd goed, koekjes bakken vind iedereen leuk. En wanneer het er lekker veel geworden zijn is er niets mis mee om de buren, vrienden of die aardige meneer die altijd langskomt wanneer hij zijn hond uitlaat met een zakje zelfgebakken koekjes te verrassen!

13. Houd een spelletjes middag/avond
Ouderwets gezellig met allerlei bordspelletjes! Trek de kast open en kijk wat er nog aan spelletjes te vinden is. Heb je niet veel in huis? Bel je vrienden en doe het samen! Maak er een gezellige tijd van met een lekker hapje en drankje en iedereen is blij! (vergeet de sjoelbak niet)

14. Bezoek een kerstmarkt of winterfair
In deze periode zijn er vol op kerstmarkten en winterfairs met gezelligheid en muziek te vinden. Kijk eens wat er in de buurt te doen is, of ga juist in een andere plaats ‘neuzen’.

15. Maak kerstfiguren
Met playdough (veilige klei) kun je mooie versiersels maken die je of inde boom kunt hangen of neer kunt zetten op een plekje in huis. Misschien is het zelfs wel leuk om voor iedereen een figuur te maken in plaats van een kaartje bij de kerstmaaltijd.

kerstboeken

16. Leen boeken met kerstverhalen
In de bibliotheek zijn veel boeken te vinden die juist nu vooraan staan. Kerstverhalen, versjes en recepten of tips zijn leuke onderwerpen om eens lekker in te duiken deze dagen

17. Zoek een kerstman
In de meeste winkelcentra’s vind je wel een kerstman bij wie je op schoot mag en een foto van kunt maken. Hoe grappig is het om een keer als ‘niet kind’ bij de kerstman op schoot en op de foto te gaan. Da’s een leuke om te delen op Facebook.

18. Logeren onder de kerstboom

Wanneer de volwassenen in de avond lekker bij elkaar zitten zijn er veel kinderen die niet naar hun bed willen. Natuurlijk willen ze de gezelligheid niet missen! Laat ze eens logeren in een slaapzak op een matrasje bij de kerstboom.

19. Opgedoft kerstdiner
Als je met je gezin thuisblijft is het des te leuker om een avond te kiezen om helemaal ‘op chique’ te gaan. Iedereen doet hier aan mee. Maak er een super leuke en chique bedoening van, al is de maaltijd misschien geen 5 sterren…. met snert in een mooie jurk of pak is het toch bijzonder!

20. Rooster marshmallows
Heb je geen open haard? Geen probleem. De vuurkorf of barbecue zorgt voor uitkomst! Zorg voor een paar takken of lange spiesen (van de fondue?) en een zak marshmallows. Houd ze boven de vlammetjes en regel er een beker warme chocomel bij. 
Superleuk om met de buurt of buren te doen!
marsmallow
Wat zijn jouw tips om er een onvergetelijke kerstperiode van te maken?
Laat het hieronder weten en maak kans op €10,- shop tegoed voor de webshop.