Lichtwesen
Selecteer een pagina
Workshop 13 januari

Workshop 13 Januari

“Je zult het niet geloven, maar ik deed zo ontzettend mijn best om dit jaar de kerst een gezellig familiefeest te maken, en dan krijg je het ene verwijt na de ander beschudiging om je oren. Het is niet eerlijk, ik doe het niet meer.. Ze zoeken het maar uit, ik doe niets meer voor ze. Het is toch niet goed of het deugd niet. Ik voel me zo gekwetst… wat kan ik doen?”

Waarom doen we onszelf en elkaar dit dan toch elk jaar weer aan?

 
Dood eenvoudig; we weten niet hoe we het anders moeten doen EN we willen niemand nog meer kwetsen omdat we zelf maar al te goed weten hoe dat voelt.
Toch maken we de ‘keus’ om te zeggen dat we het volgend jaar niet meer doen, om vervolgens de volgende kerst gewoon weer op dezelfde manier bij elkaar te zitten.

Wat zou er schadelijker zijn voor je gezondheid: het teveel aan suikers, het teveel aan vet, het teveel aan eten van van alles tijdens de feestdagen OF de gekweldheid en gekwetstheid die we voelen op deze dagen als het onderling ‘verre van perfect’ verloopt?
Kies jij voor de sportschool (voor een aantal weken) of voor 1 dag met jezelf aan de gang en genieten van de rest van het jaar?
Lees meer