Lichtwesen
Selecteer een pagina

Met het grootste gemak moeilijk leven…. klinkt gek he?

Moeilijk maakt het belangrijk

Je kent ze wel, van die gezegdes als ‘waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?’ of ‘je kunt alle kanten met me op, behalve de goede’….. Als het leven zo simpel is als gesteld wordt, waarom maken we het dan zo ingewikkeld keer op keer?
Omdat ik graag dingen vereenvoudig viel het proces dat ik de afgelopen jaren ben doorgegaan me ineens op. Ik was er echt van ‘overtuigd’ dat wanneer het ingewikkeld en moeilijk was, het dus ook belangrijk moest zijn. Tenslotte had ik er heel erg mijn best voor gedaan…
Best gek als ik nu terug kijk dat zoveel dingen eenvoudiger zijn geworden en soms zelfs helemaal uit mijn dagelijkse dingen verdwenen zijn. Poef,… opgelost in het niets. Hoe makkelijk is dat?

Om moe van te worden

Wanneer je elke dag je energie moet geven aan uitdagende dingen die moeilijker gemaakt worden dan ze zijn doe je jezelf tekort. Ik merkte zelf dat het ten koste ging van mijn levensvreugde wat plaats maakte voor stress, om maar wat te noemen. Wanneer je steeds een manier moet verzinnen om iets voor elkaar te krijgen, om iets op te lossen of om iets af te spreken blijf je in de malle molen van het denken verzanden. En daar zit een enorme valkuil in…
Wel eens gehoord van het woord perfect? Wat een tijdverslindende dooddoener! Toch maken we het onszelf vaak nodeloos ingewikkeld doordat we dingen tegen elkaar afwegen en de mening van anderen belangrijker vinden dan die van onszelf, ons oprechte zelf wel te verstaan.

 

ingewikkeld

ingewikkeld

7 stappen naar makkelijker leven

Door je dagelijkse dingen te vereenvoudigen en de waarde binnen jezelf te zoeken, in plaats van af te meten aan anderen, laat je al heel wat kansen op stress liggen. Door de 7 stappen toe te passen merk je meteen dat je anders naar dingen gaat kijken. Op een speelse manier pas je vanzelf meer en meer toe hoe je met minder meer bereikt. Minder stress, minder moeite, minder toestanden en meer plezier, meer gemak en meer ontspanning! Leven in plaats van overleven 😉

Veel van de stappen zijn dingen die je al doet, wanneer je er iets aan bijdraait kun je de ‘hoek’ veranderen hoe je ertegen aan kijkt en je op gemak richten.

 

Stap 1~ Leef voluit

Leef alsof elke dag je laatste is….. wel doen of niet?
Als je een beetje op mij lijkt raad ik je dat ten zeerste AF!!! Stel je toch voor dat je de rest van je leven huilend moet doorbrengen omdat afscheidnemen niet je sterkste kant is…..
Waar ik wel helemaal achter sta, en dat is natuurlijk wat ermee bedoeld wordt, is dat je elke dag alles eruit haalt wat erin zit. 100% leven en niet terughoudend zijn om het ‘beste’ voor later te bewaren. Dat betekent natuurlijk dat het beste soms tegelijk het meest uitdagendst kan zijn, of waar je meer lef voor nodig hebt….

Stap 2 ~ Waar of niet waar?

Eerlijk duurt het langst,…. en het voordeel is dat je niets hoeft te onthouden!
Wanneer je steeds om de hete brei heen danst wordt het knap ingewikkeld om te onthouden welke versie je bij wie hebt gebruikt. Het is een kwestie van tijd voor je per ongeluk het verkeerde antwoord geeft en zo tegen de lamp loopt. Als je ALTIJD eerlijk bent, kan dat wel eens voor ongemakkelijke situaties leiden, maar je voelt je achteraf altijd sterker en rustiger in je hoofd!
Maak je niet druk of je een ander kwetst met je waarheid,… het is jouw waarheid en zegt niets over de ander zijn waarheid 😉

Stap 3 ~ Wat zouden ze denken als…?

Vraag je niet af wat de anderen van je denken, over het algemeen denken anderen niet zoveel over jou! Het is meer dat ze over zichzelf denken en putten uit eigen ervaringen en gebeurtenissen welke dan in een mening gegoten worden. En dat zegt nog steeds niets over jou! We hebben het nog steeds over HUN mening…. Wanneer je niet meer voor de mening van een ander hoeft te leven komt er ruimte om JOUW leven naar jouw waarheid te leven. Het draait om JOU!

Stap 4 ~ Spaar je woorden

Het scheelt je enorm veel energie als je de vuile was van een ander niet meer buiten hoeft te hangen… Ik bedoel maar, wanneer je stopt met praten over een ander, roddelen en mee praten over van alles en nog wat, heb je lang niet zoveel woorden meer nodig op een dag. Daar spaar je niet alleen energie mee, maar ook je zelfwaarde blijft in tact. Het heeft geen zin om over anderen te praten waar ze niet bij zijn, uiteindelijk horen ze je niet en kunnen dus jouw mening niet verdedigen of de actie veranderen. Heb je iets tegen iemand te zeggen, zeg het ze dan. Zo simpel.

eindeloos in rondjes rijden

eindeloos in rondjes rijden

Stap 5 ~ 100% Perfect

Perfectie is een rotonde, je komt nooit aan een eind omdat je rondjes blijft rijden. Neem je toch een afslag dan kom je al snel op de zijweg van Twijfel en keer je weer om naar de rotonde om rondjes te rijden tot het perfect is… De beste manier om hier niet in te blijven hangen is het middel ACTIE.
Actie heeft als voordeel dat het nooit af hoeft te zijn want het leidt automatisch tot een volgende actie. Actie hoeft niet perfect te zijn, het is gewoon functioneel en altijd uitbreidbaar. Kortom als je wilt dat er wat gebeurt,…. kies voor actie. Door op de rotonde te blijven is nog nooit iets verandert, behalve de stand van wijzers van de klok.

Stap 6 ~ Wees Dankbaar

Wat alle succesvolle en gelukkige mensen gelijk hebben is een gezonde dosis dankbaarheid. Ze weten wat de waarde is van waar ze vandaan gekomen zijn en waar ze nu staan. Alles wat daar tussenin heeft plaatsgevonden is een een waardevol aspect van hun leven. Als je niet kan waarderen wat je hebt ervaren, leuk of niet, zul je nooit je plek die je nu inneemt op waarde kunnen schatten. Wees jezelf dankbaar en iedereen om je heen in het Universum. Zij creëren met jou de plek waar je NU bent en vanaf dit punt verder vooruit kan gaan.
Het kan helpen om van dankbaarheid een dagelijks ritueel te maken. Kies een moment op de dag uit die een handeling is waar je bij na kunt denken terwijl je dat doet. Bedenk iedere dag tenminste 1 ding waar je dankbaar voor bent, het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn – je mag ook dankbaar zijn voor kleine dingen, JUIST voor kleine dingen ( een lieveheersbeestje op een blad, een zonnestraal, een glimlach van je buurjongetje die speelt op straat, de knipoog van de winkeldame of de boze buurvrouw) Ook dingen die zogenaamd ‘niet goed gaan’ zoals een woordenwisseling die anders uitpakt zijn dingen om dankbaar voor te zijn. Het geeft je altijd meer informatie en inzichten over jezelf. 

Stap 7 ~ je Woord is Wet

Meestal sta je er niet bij stil, maar als alles energie is moet er ergens een generator zijn die de manifestatie van de energie aanzwengelt. Je woorden hebben meer betekenis dan je in eerste instantie zou denken. Hoe denk je dat je gevoel geuit kan worden…. door WOORDEN. Hoe denk je dat je gedachten gesproken kunnen worden? En je ervaringen gedeeld worden?
Woorden hebben enorm veel inpakt op ons leven. Neem nou bijvoorbeeld schelden, wanneer iemand je uitscheld kan dat enorm binnenkomen en je bezeren terwijl iemand je fysiek niet aangeraakt heeft. Dat kan ook met valse beschuldigingen en andere vervelende woorden combinaties. Woorden hebben dus veel impact, maar wist je ook dat woorden juist de vertegenwoordigers zijn van jouw scheppende kracht? Door je woorden zuiver te gebruiken kun jij je leven inrichten in de vorm die je zou willen. Alleen met woorden? Nee, niet alleen met woorden…. het is de generator weet je nog? 😉 

Wil je weten hoe je hiermee je droom kunt leven? Kom dan naar de workshop “Communicatie in elke situatie”, ik heb een mooie actie prijs voor je gemaakt omdat ik vind dat jij het waard bent dat je NU je leven met meer gemak en plezier mag leven! klik op deze link en meld je meteen aan!

jaikdoemee-1024x337 niet goed geld terug

 

 

 

Ik durf je zelfs te garanderen dat je er wat aan hebt! En daarom geef ik je een ‘niet goed geld terug’ garantie! Als je tijdens deze workshop in het eerste uur niets nieuws hebt gehoord en je besluit naar huis te gaan, krijg je gewoon je geld terug!!

Dus welk risico loop je? Eigenlijk alleen het risico dat het werkt 😉