Lichtwesen
Selecteer een pagina

Laat jij je (soms) meeslepen door een overvol hoofd?
Herken je dat gevoel te moeten overleven in plaats van lekker leven?
Maak vandaag, en wel NU, de keus om de regie weer in eigen handen te nemen.
Leef vanuit RUST & STABILITEIT.

Met ruim 25 jaar ervaring weten we waar we het over hebben. Naast de ondersteunende producten voor rust en stabiliteit kun je zelf ook aan de slag. Neem bijvoorbeeld onderstaande oefening….
Kleine moeite, groot plezier.

7 Stappen om Rust en Stabiliteit te hervinden en te behouden

Herhaal deze oefening op zijn minst 1x per dag, liever vaker en zoek naar een mogelijkheid om een moment in je dagritme te vinden waar dit vanaf nu altijd in terugkomt als automatisme. (denk aan bijvoorbeeld tandenpoetsen wat een automatische bezigheid is geworden, door blijvende herhaling automatiseer je de Rust en Stabiliteit ook.)

Stap 1

Ga zitten en voel hoe je met je billen op de ondergrond rust die jou draagt.
Doordat je je laat dragen door de zitting, merk je dat je bovenbenen ontspannen.
Die ontspanning werkt door naar je kuiten, enkels en je voeten. Wanneer je duwt op de grond om jezelf ‘omhoog’ te houden, merk je dat je voetzolen tegen de grond duwen en er spanning in je benen ontstaat.

 

Stap 2

Met de ontspanning merk je dat je voeten vrij zijn om te bewegen en dat je kunt voelen hoe je verbinding maakt met de (onder)grond. (gronden of aarden)

 

Stap 3

Breng, nu je de gronding via je voetzolen tot stand hebt gebracht, je aandacht naar je buik en leg je handen beide op je buik. Richt je op je ademhaling – bij een inademing zet je buik uit, bij een uitademing trekt je buik in. Door je handen op je buik te houden merk je of je de juiste volgorde aanhoudt.
   

 

Stap 4

Wanneer je ademhaling makkelijker wordt kun je je aandacht verleggen naar je hoofd en je gedachten. Stel je voor dat je gedachtestroom een beek is waar bootjes op varen met de stroom mee. Elke gedachte is een bootje. Je hoeft alleen te kijken naar de bootjes en ze varen gewoon voorbij. Wees niet bang dat je wat mist of moet onthouden, er zijn honderden bootjes en degene die belangrijk zijn komen vanzelf weer terug. Maak je daar niet druk over, van al die honderden bootjes komen er echt geen honderden terug – slechts een aantal komt terug omdat ze belangrijk zijn. De rest kun je letterlijk ‘laten varen’.

 

Stap 5

Vind nu je centrum in je lijf, jouw centrum kan in de buurt van je navel zijn of lager in je buik. Ontdek de ruimte in jouw centrum en ervaar de sereniteit daar. Voel hoe dat direct effect heeft op jouw (innerlijke) kracht en rust brengt. Blijf ondertussen doorgaan met de ademhaling en laat de bootjes en de beek lekker door kabbelen. Je hoeft er niets aan te doen.

 

Stap 6

Na enige tijd bewust van je centrum te zijn kun je de verbinding vanuit je centrum naar de gronding in je voetzolen maken en voel hoe dat de stabiliteit geeft die je kracht versterkt. De stabiliteit die je wervelkolom recht en jou laat staan voor wie en wat je bent.

 

Stap 7

Houd het gevoel van innerlijke kracht, sereniteit en kalmte met je aandacht vast. Voor je nu deze oefening beëindigt word je je bewust van je gevoel van kalmte en stabiliteit. Voel hoe het je helemaal vult. Blijf je bewust van dit gevoel als je uit de oefening gaat en een andere activiteit begint. Het maakt wat je gaat doen niet alleen makkelijker, het geeft je ook meer voldoening om het op deze manier te doen.


Tot slot,…. wees lief voor jeZelf.
Steeds wanneer je merkt dat je de rust of stabiliteit niet (meer) waarneemt, begin opnieuw vanuit compassie en liefde voor je ZELF.
Niet omdat het moet of omdat je beter zou moeten weten,…. je hebt jezelf al lang genoeg gestraft….. wees lief voor jezelf.

Warme omarming,
Erica