Lichtwesen
Selecteer een pagina

Deze verwacht je NIET, doe jij dit ook fout?

de 3 meest gemaakte fouten bij gebruik van Essences

> Eva is begonnen met de essence en meditatie maar ziet geen verbetering die ze verwacht.
Het mediteren gaat lekker, al is het maar voor 3 minuten per dag – het lukt wel dagelijks!
De essence gebruik ik elke dag zoals je me aangeraden hebt.
We zijn nu een tijdje verder en ik ben heel benieuwd wat ik moet merken, want eerlijk gezegd merk ik nog niets. Hoe kan dat?

Deze vraag kreeg ik van Eva. Ze is keurig begonnen met de Mind-LESS-ness essence en de Meditatie zoals ik haar uitgelegd had. Toch lijkt het niet te werken, LIJKT.
Ondanks dat ze zich keurig houdt aan het advies en precies doet wat ze ‘moet’ doen, komt ze voor haar gevoel geen stap vooruit. Vertwijfeld vraagt ze zich af of ze er mee moet doorgaan of stoppen. Is dit misschien weer een ding wat ze van haar lijstje kan schrappen onder het kopje “geprobeerd”…

 Road vector created by macrovector – www.freepik.com

Valkuil 1 – Enthousiast vanuit wanhoop ipv gecommitteerd

 

Wanneer je besluit naar de sportschool te gaan om een paar overtollige kilo’s kwijt te raken, ben je al snel vol goede moed je sportkleding in een tas aan het proppen om vervolgens een uurtje te zweten en te zuchten. Na de tweede week word het enthousiasme al minder, als dan je ‘maatje’ ook verstek laat gaan is de verleiding om thuis voor de buis te hangen wel erg groot, zeker als de rest van het gezin daar gezellig zit te zitten.

Enthousiasme is een impuls en meestal duurt die niet (heel) lang. Je kunt over van alles enthousiast raken, maar dat is in veel gevallen niet blijvend.
Wanneer je nieuwsgierigheid gevoed is en je beseft waar het om gaat of welke consequenties eraan kleven, verdwijnt enthousiasme als sneeuw voor de zon.
Denk aan de impuls van sporten als je een bord ziet 3 maanden gratis trainen. Je bedenkt er een mooi motief voor (dan raak ik die kilo’s van de feestdagen kwijt voor de zomer) en wordt enthousiast omdat je een oplossing ziet voor wat je liever niet meer wilt.

Het sporten is leuk zolang het nieuw en gezellig is. Als dan de eerste weken de weegschaal blijft steken bij -2 kilo LIJKT het niet veel zin te hebben om je nog zo uit te sloven… Het resultaat wat je verwachtte blijft uit. Elke week een kilo eraf en nu niets meer…

Wanneer je een ‘uitdaging’ tegen komt ebt het enthousiasme sneller weg omdat het ‘lastiger’ wordt om te bereiken wat je wilt. (je zou het kunnen zien dat je langer moet wachten op je verjaardags kado – 4 maanden extra ofzo)
Op DAT MOMENT komt commitment om de hoek kijken. KUN en WIL jij je committeren om te doen wat nodig is? Of blijft het bij enthousiasme waarbij je doet wat ‘moet’ zolang het leuk is.

Met alle nieuwe dingen begin je met enthousiasme, de mate van commitment bepaald voor een groot deel hoe snel en op welke manier je het uiteindelijke resultaat gaat behalen.
Nieuwe dingen zijn voor ons hoofd een beetje eng, als het anders gaat dan anders komt er weerstand. Dat heeft met vertrouwen en zekerheid te maken. Iedereen ervaart dit…

Commitment is doorgaan als je enthousiasme weg is om te behalen wat je wilt behalen. (vaak ligt dat dus buiten je comfortzone!)

Oplossing: Houd je doel/resultaat voor ogen en zie de voordelen die het je oplevert als je het hebt. Fantaseer daarover en voel hoe het is om het nu al te hebben.
Waarom? het geeft de burger moed en kracht. Daarnaast is het een prachtig mooie manier om wat je wilt naar je toe te ‘trekken’. Immers, wat je aandacht geeft groeit.

 

Valkuil 2: Luisteren naar anderen ipv jezelf

 

Hoeveel geloofwaardigheid ken jij jezelf toe als je tegen jezelf praat? Geloof jij wat je voelt (bewust of onbewust) of wat de ander zegt?
Iedereen heeft een mening over alles, echt alles. En dat is prima. 

De mening van de ANDER zegt namelijk iets over de beleving van de ANDER, in de situatie van de ander, met de ervaringen van de ander, met de manier van opvoeding van de ANDER en de overtuigingen van de ANDER.
Wat zegt het over jou??? helemaal niks.

Natuurlijk kan het dat iemand anders ook een ervaring mee heeft met wat jij nu doet, goed of slecht om het even.
Het gaat om JOU. Het draait allemaal om JOUW bewustwordingsproces, om JOUW manier van lichaamsbewustzijn, JOUW manier van registreren en transformeren.
En al die processen zijn op JOUW opvoeding, overtuigingen en ervaringen gebaseerd.

Zie je hoe jullie allebei een ander spoor ‘rijden’. De trein kan maar op 1 spoor tegelijk rijden, anders ontspoort hij. Zet je in op het ene spoor en wissel je zomaar van spoor terwijl je door blijft doen wat je doet…. grote kans dat je trein ontspoort (oftewel jij afhaakt) en nooit de bestemming bereikt die bedoeld was aan het begin van de treinreis.

Oplossing: Blijf je bewust dat het om jouw proces gaat, jouw groei naar meer bewustzijn. Er is geen plafond, er kan altijd meer. Doe het vooral op jouw manier, om jouw redenen en voor jouw wens wat je veranderd wil hebben.

Waarom? We leven al veel te veel op basis van andermans idealen. Hoe vaak heb je al keuzes gemaakt door invloed van iemand waar je tegenop keek of wat je ook graag wilde net als de ander. En hoe pakte dat uit?….. precies! Blijf vooral lekker jezelf op je eigen koers. (spoor)

 

 

Valkuil 3: Ongeduld, ik wil het gisteren…

 

Als we ergens aan beginnen, mogelijkheden zien om op te lossen waar we nu ‘last’ van ondervinden, zijn we zo gemotiveerd dat we bijna letterlijk rennen.
We willen er eerder gisteren vanaf dan morgen. Door met lichtsnelheid over alle stapjes heen te vliegen ontgaat het proces je en vallen er gaten.
Essentiële stukjes die het proces beter verteerbaar en vooral bewust (dus herhaalbaar) maken.

Als het uitgangspunt (waar je naartoe wilt werken) je doel is wat je GISTEREN al klaar wilde hebben, bestaat de kans dat je te gehaast resultaten wilt zien en ervaren.
En heel eerlijk, soms kan dat ook.
Maar wat als het niet zo snel gaat als wat je in je hoofd bedacht had; wat doe je dan?
Veel mensen gooien dan het bijltje erbij neer (zie ook FOUT 1 met de weegschaal).

Elke dag, misschien wel elk uur verandert er iets – niets blijft hetzelfde namelijk.
Dat je niet altijd ziet wat er verandert of registreert wat er vooruit gegaan is, is ‘normaal’.
We zijn gewend om aandacht te geven aan wat er ‘mist’ en wat we graag zouden willen.
Zolang we onze gedachten daar naartoe sturen overzien we het grotere geheel niet en missen we aanknopingspunten waaruit we kunnen afleiden dat er wel degelijk verandering plaatsvind.

Neem bijvoorbeeld Thea, ze had een essence gekozen om aan haar spanning in haar nek en schouders ‘te werken’. Na 14 dagen zouden we contact hebben om te horen hoe het ging.
“Ik merk er helemaal niets van, het werkt bij mij niet” was haar reactie.
Omdat ik weet dat het ALTIJD IETS doet vroeg ik door wat haar de laatste week was opgevallen aan dingen die er niets mee te maken hadden. Was er daar iets anders in?

Na wat dingen benoemd te hebben kwam ze tot de ontdekking dat ze al 4 dagen geen pijn meer in haar knie had bij het opstaan… Volledig over het hoofd gezien, tot ik haar bewustmaakte wat er nog meer kan zijn.
De spanning uit haar nek was nog niet opgelost, maar nu ze ontdekte dat haar knie al meer ontspanning kreeg gaf haar dat nieuwe inzichten en geduld om verder te gaan en te laten gebeuren wat moet gebeuren. 

Oplossing: Probeer breder te kijken dan alleen je ‘beoogde doel’. Let op reacties van mensen om je heen, vaak geven zij een hint wat er anders aan jou is geworden.
Stel jezelf de vraag “wat ben ik bereid te zien, wat ik tot nu toe nog niet kon zien?’ – er hoeft geen direct antwoord te komen, je traint hiermee je bewustzijn om meer te registreren wat er allemaal gebeurt ipv te focussen op 1 ding.

 

Welke van bovenstaande valkuilen herken jij?