Lichtwesen
Selecteer een pagina

Geluk is denk ik het meest gebruikte woord in bijna alles wat we zien, lezen, horen of denken. Het is een vreemd ding…. De meerderheid is ernaar opzoek, iedereen wil het, en zij die het gevonden hebben kunnen je het niet eens voorhouden en laten zien. Het is zo anders als een handtas of een paar schoenen (waar je natuurlijk ook heel gelukkig van kan worden als dat je ‘ding’ is), die zijn aantoonbaar, je kunt er naartoe werken door te sparen bijvoorbeeld en je kunt wanneer je gevoel verandert er ook weer afstand van doen. Omdat geluk geen object is, maakt het de dingen iets gecompliceerder dan een ding wat je gewoon kunt be-vatten. Tenminste, zo lijkt het.

Met onderstaande 5 dingen kun je jouw geluksgevoel (her)ontdekken en activeren, op een heel eenvoudige manier.
Zo kom je steeds dichter bij wat GELUK voor jou betekent. Je zult ook ontdekken dat het niet afhankelijk is van iemand anders, al hebben we stiekem de overtuiging dat een ander ons geluk kan afnemen of het ons moet geven.
Doordat geluk een gevoel is, zijn wijzelf de ‘eigenaar en beheerder’ van dat gevoel.

 

‘ding’ 1 – Lach veel en vaak!

Elk gezicht wordt mooier, zachter van een glimlach wanneer deze oprecht is. Het lijkt een hele opgave om elke dag te lachen, en ik kan je uit ervaring vertellen dat niets minder waar is. Doordat je jezelf trakteert op een glimlach, geniet je omgeving mee en beantwoord je lach met een ……. juist, met een glimlach terug! Het is aanstekelijk.
Om te beginnen met een glimlach hoef je helemaal niet voor de spiegel te oefenen, het is echt ‘poep-eenvoudig’ zoals ze in België zeggen. Zo doe je dat: neem even een momentje om in je hart te voelen/kijken, vind de glimlach die daar altijd is en laat ‘m over je gezicht uitspreiden. Voel je hoe fijn dat is? En hij zit er altijd, daar in je hart. Mocht je ‘m weer even kwijt zijn omdat hij van je gezicht weer naar beneden is afgezakt, dan haal je ‘m gewoon weer omhoog!
Door fijne gevoelens gaan we lachen en maken we speciale geluksstofjes aan in onze hersenen, EN het werkt ook andersom! Dus wanneer je elke dag lacht en je mondhoeken omhoog buigen, maak je ook deze stofjes aan zodat je op een bepaald moment als vanzelf blijft glimlachen, de hele dag. Hoe fijn!

‘ding’ 2 – Wordt Verliefd

Iedereen die (ooit) verliefd is (geweest) kent het in de wolken-gevoel. Ook dit gevoel maakt van die fijne geluks-stofjes in je hersenen aan! Word gewoon weer eens verliefd! Verliefd op wat je het liefste doet, verliefd op de zon (en neem dan ook de tijd om even buiten met je gezicht in het zonnetje te zitten/staan), verliefd op het seizoen, verliefd op een kleur, verliefd op een bos bloemen, verliefd op een project wat je wil gaan opzetten, noem maar op!
Laat die kriebels los op wat je onderneemt, op hoe jij je kleed, hoe je je huis of omgeving ziet. Wordt verliefd en voel het geluk toenemen!

 

‘ding’ 3 – Wees niet zo streng voor jezelf, sta jezelf vaker iets toe

Meer dan eens voelen we ons ‘belemmerd’ door dingen die ons opgelegd zijn, door verplichtingen en verwachtingen. Kijk eens realistisch naar die ‘begrenzingen’….. van wie MOET dat allemaal?
In veel gevallen zal het antwoord je verbazen, juist…… je moet heel veel van jezelf! En weet je waarom we zo streng en soms zelfs hard voor onszelf zijn? Omdat wij denken te weten wat een ander van ons wil zien en zonder dat we het in de gaten hebben forceren we onszelf en ons gedrag in de ingevulde versie van verwachting van ‘de ander’. Maar weet je wel zeker dat de ander je alleen op die manier wil zien? Ben je bang dat je niet goed genoeg bent als je niet aan die (door jezelf ingevulde) verwachting voldoet? Ben je bang mensen kwijt te raken als je helemaal jezelf bent? Zouden ze je wel serieus nemen als je alleen maar hoeft te zijn wie je bent en niets meer of minder?
Denk dan eens hier over na: als iemand je vriend(in) is en je komt er na verloop van tijd achter dat het gedrag wat jij aan die persoon koppelt een farce blijkt te zijn, dat iemand zich een rol heeft aangemeten en niet ‘echt’ is wie jij dacht dat het was. Ben je dan blij of voel je teleurstelling dat je een ‘nep-vriend(in)’ hebt…… Kortom, wees jezelf, sta jezelf toe om te zijn wie je bent en geniet van jouw stukje uniciteit. (dat betekent dat je uniek bent 😉  )

ding’ 4 – Doe wat je hart sneller laat kloppen!

Doen waar je blij van wordt! Veel geroepen, weinig uitgevoerd. Bijna iedereen weet als je doet waar je blij van wordt dat het resultaat is dat je……. BLIJ wordt. Het stopt bij de meeste mensen bij de gedachte om te moeten ‘WETEN’ waar je blij van word. Als je dat al niet weet ben je zogezegd kansloos……  Ik ben misschien wel een rare vogel, maar ik ben het er absoluut niet mee eens dat je niet weet waar je niet blij van wordt! Je weet toch wat je liever doet ten opzichte van wat je niet graag doet? Dat is het zelfde! Als je meteen naar de meest uitvergrote versie gaat kijken kom je geen stap verder omdat je de sprong niet kan overzien of niet durft te wagen. Neem liever kleine stapjes en ga dan gelijkmatig vooruit naar waar je heen wilt. Doe wat je op dit moment liever doet dan waar je een vervelend gevoel bij krijgt, of kijk realistisch naar het gevoel….. komt dat door wat je doet of is er een mentale koppeling met een situatie en niet met de handeling?  (voor ondersteuning helpt Kuthumi -Opgestegen meester nr. 11)

 

ding’ 5 – Zeg wat JIJ WEL wilt

Het maakt je niet blij om te blijven herhalen wat je niet wilt. Stel dat alles wat je zegt als een tatoeage op je huid zou verschijnen, zou je dan tevreden met het resultaat zijn? Zou je trots je blote versierde huid tonen? Of zou je dikke lagen kleding over je huid bedekken om alles te verbergen?
Eigenlijk is dat wat er precies gebeurt als je praat; je stuwt energie om te creëren de wereld in op de trilling van klanken die wij woorden noemen. Het werkt zo; als je een steen in de zee gooit verplaatst het water om de steen zich, blijf even goed opletten, dat water moet zich alle kanten op verspreiden en gaat niet alleen naar voren, achteren, links of rechts maar neemt alle richtingen om te verplaatsen. (ook boven – beneden – diagonaal, noem maar op).

Ergens komt er een reactie op die verplaatsing van water, het kan niet zomaar verdwijnen toch? Dus als er iemand in Amerika, Afrika of Engeland met zijn enkels in het water staat, zorgt jouw extra beweging van het water op een bepaald moment dat diegene een extra golfje water tegen zijn/haar benen krijgt.
simpele kwestie van oorzaak en gevolg! Dus wat kan er gebeuren als je gaat vertellen wat je wel wilt, wat zou zich vormen met de trilling van je adem en geluidsgolven van je stem….. De adem reist door de lucht en kan overal komen, de trilling van je stem gaat alle kanten op, net als het water en de steen. Dat heeft ergens een gevolg. Wat zou het dan beter kunnen creëren?
Zorg dat je een goed gevoel krijgt en leer meer over de kracht van woorden, een leeg hoofd en een hart vol gevoel in de workshop op 9 april.

 

Kortom, door #1 Veel en Vaak te Lachen, #2 Verliefd te Worden, #3 Minder Streng te zijn, #4 doen waar je BLIJ van wordt en #5 te ZEGGEN wat je Wel wilt – vind ook JIJ je GELUK!

 

Heb jij al een ‘ding’ uitgezocht die je meteen vandaag gaat toepassen? Laat weten welk ‘ding’ het is. Schrijf een reactie en kom nog eens terug om te lezen wat anderen voor prachtige aanvullingen hebben. Delen is helen! 

Op jouw GELUK!