4 Dingen die je moet weten over Engelen

Engelen, iedereen heeft er wel eens van gehoord, sommige hebben ze weleens ‘bemerkt’ in een lastige situatie die ineens een makkelijke oplossing werd, en enkele weten precies hoe je ze wanneer jij het wilt of nodig hebt zelf om hulp kan vragen.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je dat moet doen; de engelen om hulp vragen. Wat mag je wel of niet vragen? Hoe moet je dat vragen? Kan ik dat ook? Wanneer mag je om hulp vragen? Kan ik voor mijzelf om hulp vragen? Of kan ik juist voor iemand anders hulp vragen, en mag dat?….

veel vragen die zich blijven herhalen, daarom hieronder 4 dingen die je moet weten over Engelen.

 

ISI 2015 aan colierISI in hand hart L kl      ISI_Hartenzegening

 

 

 

 

Wat je moet weten is ENGELEN ZIJN ER ALTIJD VOOR JE

 – Engelen zijn er altijd en overal om ons te helpen, ondersteunen of beschermen. Zij hebben niet zoals wij de beschikking over een vrije wil. Wanneer zij ons zien worstelen kunnen zij wel aanwijzingen geven die we in situaties en reacties kunnen herkennen, maar ze mogen zich niet zonder onze toestemming in ons directe leven mengen. Daarom is het nodig dat we de hulp zelf vragen. Engelen hebben geen vrije dagen, geen vakantie of ATV. Ze zijn altijd bereikbaar, 24/7 en 365 dan per jaar, je leven lang.

 

Wat je ook moet weten is JE MAG ALLES VRAGEN

 – Natuurlijk mag je alles vragen, het houdt alleen niet in dat wat je vraagt ook in die vorm die jij verwacht geleverd wordt! Als je hulp vraagt aan de Engelen en je vertrouwt in het proces, dan laat je jouw bemoeienis los. De Engelen doen alles in hun macht om het juiste voor jou, de situatie en jouw levensdoel te bewerkstelligen. Dus als jouw vraag iets is wat tegen jouw levensdoel indruist, wat meer kwaad dan goed voor je kan opleveren, kan het zijn dat je volgens jouw verwachtingen niet ‘op je wenken bediend’ wordt. Als jij de uitkomst al bedacht hebt, geef je de mogelijkheden die misschien nog beter zijn geen kans. Hoe wil jij je beste vriend of vriendin helpen met je beide handen achter je rug gebonden? Dat lukt ook vast niet zo goed als je zou willen….

lichtwesennederland

lichtwesennederland

 

Wat je nog meer moet weten ENGELEN DOEN WAT ZE DOEN, OM JE JOUW KRACHT TE LATEN ERVAREN

 – Op alles wat de Engelen gevraagd wordt komt een reactie, een respons. Wij leven in de ‘illusie’ van tijd en ruimte, de Engelen bevinden zich daarbuiten. Hun idee van snel, van tijd, van een week, een dag is heel anders dan onze ideeën daarover. Zij hebben de aardse ervaring van tijd niet en kunnen daar dus niets mee. Wat ze voor je doen zorgt er altijd voor dat je jouw kracht weer kan ervaren waardoor je gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen weer toeneemt. Het is natuurlijk aan het einde van het verhaal de bedoeling dat je weer helemaal in je kracht staat en kan blijven. Ook dit kun je gewoon aan de Engelen vragen.

 

En dan nog dit: ZO VRAAG JE DE ENGELEN OM HULP

 – Hoe zou je aan je beste vriend(in) hulp vragen? De Engelen kun je als je beste vrienden zien, wanneer je met respect, liefde en openhartigheid hulp vraagt komt er hulp. Natuurlijk helpt het om duidelijk aan te geven waar je hulp mee wilt, natuurlijk niet TE uitgebreid, want dan loop je het risico dat je bijzondere mogelijkheden waar je nog niet aan gedacht hebt uitsluit. Probeer dus niet de eindoplossing helemaal uit te kristalliseren, maar geef een globale omschrijving waarbij je wel de belangrijke punten aanstipt. Stel je wilt een liefdevolle relatie maar hebt er nog niet zo mazzel mee gehad tot nu toe, en je besluit de Engelen om hulp te vragen. Je vraag zou er zo uit kunnen zien: “Lieve Engelen, help mij alstublieft om de perfecte partner te vinden, iemand die respectvol, liefdevol en gelijkgestemd is. Dit of iets beters wil ik graag zo snel als mogelijk en voor mijn hoogste goed. Dankuwel
Als je aangeeft dat je “dit of iets beters” wilt, houd je alle mogelijkheden open voor nog betere versies van wat jij als “doel” hebt bedacht. Wanneer je aangeeft dat het zo snel mogelijk en voor je hoogste goed zou mogen, geef je geen tijdspan aan maar wel je voorkeur. Daar kunnen de Engelen wat mee.

Wat zou jij aan de Engelen willen vragen? Laat in een reactie weten waar je hulp bij wilt en ik help je met een zin te maken.

46 Responses to 4 Dingen die je moet weten over Engelen

 1. dimitry 14 januari 2017 at 16:52 #

  beste mevrouw,
  Ik ben 5 jaar samen geweest met mijn vriendin.
  zij maakte het in september uit.
  Ik heb veel fouten gemaakt in mijn relatie.
  niet bedriegen of agressief, maar teveel werken en te weinig thuis.
  te weinig helpen in het gezin en te weinig leuke dingen doen.
  ze heeft mij meerdere malen verwittigd dat ik haar zou verliezen.
  Ik deed dan enkele dagen mijn best, maar daarna ging het terug zijn oude weg.
  nu heeft ze iemand anders leren kennen die dat wel allemaal doet.
  Ik heb daardoor een klik gekregen waardoor ik mij nu wel heb aangepast.
  op tijd stoppen met werken, enz.
  zij is de liefde van mijn leven en ik denk constant aan haar.
  Ik zou het liefste van de hele wereld willen dat het terug goed komt en dat wij met ons gezinnetje terug gelukkig kunnen worden.
  kunnen de lieve engelen mij daarbij helpen aub.
  Ik geloof daar trouwens wel in.

  • Erica Hooft 17 januari 2017 at 11:32 #

   Lieve Dimitry,
   Wat kan een leven raar lopen he? Maar het is wat het is.
   In alle gevallen zijn de Engelen bereid om te helpen. We maken geen echte fouten, we creeeren lessen, en daardoor hebben we ook eigenlijk altijd de sleutel tot de uitkomst in handen. De Engelen begeleiden zo’n proces met alle liefde wanneer je ze daarvoor vraagt.
   Maar voor je dat gaat doen heb ik een vraag voor je; Wat als de Engelen je helpen om je geluk weer te vinden, om een heerlijke harmonieuze en enorm liefdevolle relatie te hebben en een heerlijk vervuld leven,……
   maar niet met deze vrouw, zou je dan ook voor die uitkomst gaan? Of hou je vast aan een situatie, een idee-fixe van het brein? De Engelen helpen altijd vanuit het hoogste goed van jezelf en het grote geheel. Wanneer een situatie die je vast wilt houden daar niet in past stagneert de stroom en kom je in een neerwaartse spiraal of blokkade. Dus wil je hulp bij de situatie als uitkomst hoe je het in je vraag schetst? Of wil je terug gelukkig en geliefd zijn? (wat misschien uiteindelijk wel met dezelfde vrouw zou KUNNEN zijn, of een andere) Maar wat wil je? Je ‘gelijk’ (zij is de liefde van mijn leven dus er is geen andere mogelijkheid), of DE liefde van je leven in welke personificatie dan ook?
   Voel wat je ECHT wilt, en stel vanuit dat gevoel je vraag aan de Engelen voor hulp. Dan zet je de juiste ondersteuning en begeleiding in werking.
   In liefde en Dankbaarheid, Erica

 2. Marrit 11 januari 2017 at 09:04 #

  Hallo Erika, ik wil graag de engelen vragen mijn dochter te beschermen. Zij is erg sensitief voor energieën/zielen die ze bij zich heeft/ heeft opgepikt en Is bang (ze is 7) . Hoe kan ik dat doen?
  Lieve groet marrit

  • Erica Hooft 17 januari 2017 at 11:22 #

   Lieve Marrit,
   Wat vervelend voor je dochter dat ze bang is, en het is ook onnodig. Je hebt goed aangevoeld dat ze bescherming nodig heeft om haar balans weer te hervinden. Je zou haar kunnen helpen door 2 dingen: De Bescherm Engel (knuffeltje) overal bij haar te laten dragen, dag en nacht EN door haar energieveld te beschermen met de Zilveren straal van de Elohim. Die houdt alle ‘vreemde’ energie buiten haar energieveld.
   Als je meer informatie hierover wilt en wat zij zelf nog kan doen, bel me dan even of stuur een prive email naar me.
   Liefs en een mooie dag!

 3. Erica Hooft 29 november 2016 at 09:55 #

  Lieve Annick,
  Stuur me anders even een persoonlijk berichtje als je wilt, dan kan ik er dieper op ingaan.
  Liefs en een dikke knuffel,
  Erica

 4. Annemarijn 21 november 2016 at 23:06 #

  Hallo
  Ik zou graag willen weten hoe je de hulp van engelen het best kunt aanvaarden

  • Erica Hooft 28 november 2016 at 13:41 #

   Lieve Annemarijn,
   het is gewoon een kwestie van openstellen…
   Als je hulp vraagt aan een vriendin, ga je het dan alsnog zelf doen? of laat je haar de ruimte om het voor je te regelen? Bij de Engelen werkt het niet anders. Wanneer je een vraag aan de Engelen stelt en je laat het daar (dus je laat het los, net als je een brief post) heb dan vertrouwen dat het in werking is gezet en dat er aan gewerkt wordt, ook als je het niet direct merkt of ziet.
   Hoe meer je het aan de Engelen overlaat wat je gevraagd hebt, hoe meer je openstaat om het te ontvangen.
   Probeer het maar 😉
   Liefs en een knuffel van Erica

  • Anneke 10 januari 2017 at 16:54 #

   Ik zou heel graag de engelen willen vragen of ze ons weer op het goede pad willen brengen en met onse finacieein heel erg bedankt groetjes anneke

   • Erica Hooft 17 januari 2017 at 11:18 #

    Lieve Annemarijn,
    De Engelen kunnen niet eerder aan de slag voor je tot je erom vraagt. Ze willen heel graag helpen en begeleiden, maar jij bent de ‘opdrachtgever’, zonder ‘opdracht’ van jou blijven ze aan de zijlijn en strooien hints om je heen.
    Om de juiste ‘opdracht te geven is het handig om te weten wat je wilt, wat je precies wilt. Wanneer het geld betreft, is vaak meer geld niet waar je de engelen om wilt vragen (al lijkt dat voor nu de oplossing). Wat je liever wilt is wat de ‘sores’ die deze financiële situatie met zich me brengt opgelost en getransformeerd wordt. Dus de vraag is; wat wil je? en als je weet wat je wilt, wil je DAT echt?
    Als je weet wat je echt wilt, en je kunt voelen hoe jij je zult voelen als je het hebt, dan kun je de engelen beter vragen om jouw contact met dat gevoel op elk moment in stand te houden. Zo richt je je niet op de losse stappen van het proces, maar op het resultaat.
    Laat je me weten hoe het verloopt?
    Liefs en Namaste

 5. Marco 5 oktober 2016 at 20:52 #

  Ik wilde graag hulp bij het weer 100% gezond worden in mijn hoofd
  na een vervelende angst en paniekstoornis.
  Graag meer succes in het financiele leven, en liefdesleven .
  Toch best moeilijk de juiste partner te vinden voor een niet uitgaanstype .

  Vast bedankt.

  • Erica Hooft 20 oktober 2016 at 13:03 #

   Lieve Marco,
   dankjewel voor je reactie en openhartigheid. Ik lees uit je bericht dat je jezelf best wat beperkingen oplegt onbewust! en dat het daarom minder snel gaat als hoe jij het liefste zou willen. Natuurlijk helpen de Engelen je graag, zonder oordeel of reserves. Het ding is echter dat wat de Engelen doen, afgestemd wordt op het hoogste goed voor je ziel. Dat maakt dat je bewuste deel/ je gedachten/ je hoofd niet helder kunnen zien wat er gaande is en wat er aan impulsen om je heen aangeboden wordt. Wat niet meteen inhoud dat je onbewuste er niets mee doet, maar het betekent dat je het niet kan ‘zien’. Ik geloof dat je alles kan bereiken wat je het liefste wilt, de enige beperking die je houdt waar je zit is degene die je onbewust jezelf oplegt. Gelukkig is er iets aan te doen, en ik wil je er graag bij helpen als je voelt dat het iets voor jou is. Ik stuur je een privé email met handreikingen die bij jou en jouw situatie passen. Alle liefs, Erica

 6. jane 19 september 2016 at 22:24 #

  Dag Erica,
  Het is fijn om hier te lezen dat wat m’n moeder me altijd leerde over Engelen gewoon klopt: De Engelen willen namelijk niets liever dan ons te helpen, maar we moeten DURVEN hulp vragen, en dat is iets wat we soms vergeten. Ik voel regelmatig zeer sterk hun aanwezigheid, ze zijn er voor ons en dat geeft veel vertrouwen. Ook geloof ik sterk dat ze ervoor zorgen dat we in de richting worden geduwd naar datgene dat goed voor ons is, maar niet altijd exact is wat we zelf in gedachten hadden.
  Dank voor dit blogbericht 🙂
  Lieve groet

  • Erica Hooft 20 september 2016 at 11:08 #

   Lieve Jane,
   dankjewel voor je bericht! En ja, het klopt dat wat WIJ denken dat het beste voor ons is echt wel door de Engelen opgepakt wordt en dat ze daar heel hard aan werken. De uitvoering is vaak anders dan onze voorstelling, onze aannames en onze beperkte visie aan mogelijkheden. Het is daarom goed om hulp te vragen en de ruimte te laten voor de exacte uitvoering zodat de Engelen sneller kunnen ‘leveren’. Als ze eerst nog moeten bijschaven aan onze verwachtingen, en mogelijke teleurstelling omdat we niet zien hoe onze wens is vervuld, vertraagd dat het proces.
   Het sleutelwoord hierin is vertrouwen 😉 Mooi dat je moeder je dit al geleerd heeft.
   Liefs van Erica

 7. Tanja 8 september 2016 at 14:51 #

  Lieve Erica,
  Ik zou de engelen heel graag om hulp willen vragen bij het ontwikkelen van mijn helderhorendheid, en heldervoelendheid zodat ik weer telepathisch in contact kan komen met flora en fauna … om mijn levensdoel te vervullen.

  • Erica Hooft 9 september 2016 at 10:41 #

   Lieve Tanja, ik kan me dat helemaal indenken! De engelen helpen je daar graag bij. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit aan te pakken;
   – je kunt het zelf aan de engelen vragen,
   – je kunt een product met engelen energie gebruiken om de verbinding makkelijker en sneller te maken met je intuïtie en de engelen,
   – je kunt ook dmv begeleiding of een training dit proces versnellen en eigen maken.
   Het hangt er een beetje vanaf hoe snel en hoe intens je hiermee aan de slag wilt gaan. Wanneer je uitgebreidere informatie wilt, zou je me dan een persoonlijk berichtje of een email willen sturen? Dan kan ik het passend op jouw situatie uitleggen. 😉
   Liefs en een magisch mooie dag,
   Erica

 8. T 7 augustus 2016 at 16:00 #

  Ik zit momenteel in een hele moeilijke situatie het is uit mijn mijn vriend ik sta op straat en ben mijn werk kwijt. Ik vraag aan de engelen of ze mij bij deze drie dingen kunnen helpen maar ik heb zo het gevoel dat ze mij niet helpen.. Stel ik mijn vragen verkeerd of moet ik gewoon geduld hebben?
  Mvg

  • Erica 8 augustus 2016 at 20:52 #

   Lieve Tina,
   Dat is een heleboel tegelijk. Ik snap dat je twijfelt of je de vraag wel goed stelt, of dat de engelen jou misschien niet kunnen helpen. Maar ik kan je verzekeren dat de engelen je met alle liefde helpen. Ze zijn ongetwijfeld al voor je bezig, maar het is net als met een zaadje die je plant. Het duurt een tijd voor je het groene puntje van de plant boven de aarde kunt zien. Toch is er dan al 2 weken keihard gewerkt om van het zaadje een plant te maken, geheel aan ons gezichtsveld onttrokken….. Zou je mij je vraag willen mailen? Dan kijk ik even met je mee hoe je die eventueel kunt optimaliseren.
   Liefs en veel zonnestralen, Erica

  • Elian 11 september 2016 at 20:26 #

   Bij mij zelfde problemen

 9. Hanneke 5 juli 2016 at 17:51 #

  Hai Erica,

  Als ik mijn vraag aan de Engelen heb gesteld, kan ik het dan daarna ‘loslaten’?
  Of is het goed om elke dag de vraag te herhalen?

  Groetjes,

  Hanneke

  • Erica 5 juli 2016 at 18:50 #

   Lieve Hanneke,
   Hoe zou je het doen als je een vraag stelt aan een vriendin? Vraag je het 1 keer en ga je er vanuit dat het in orde komt? (loslaten zeg maar) Of blijf je steeds opnieuw vragen tot ze er horendol van wordt?
   Bij de Engelen werkt het net zo. Je vraagt het en vertrouwt erop dat zij het regelen, wat overigens niet betekend dat ze het zo uitvoeren als jij verwacht of aanneemt. Ze doen hun werk voor jouw hoogste goed en dat loopt soms niet synchroon met wat je hoofd denkt dat het beste is.
   Dus om kort samen te vatten en antwoord op je vraag te geven; je vraagt en laat het in liefde los.

   Liefs en een knuffel, Erica

 10. Ilse 24 juni 2016 at 12:49 #

  Hoi,

  Ik heb afgelopen woensdag gesolliciteerd voor een baan en wil zo graag dat ik hier voor in aanmerking kom! Het lijkt me geweldig!
  ze hadden nog 3 kandidaten, en ik hoor volgende week meer! Maar kan ik de uitslag nog positief sturen??

  • Erica 24 juni 2016 at 15:50 #

   Lieve Ilse,
   Je kunt inderdaad de engelen vragen je te helpen om de best passende baan voor je te ‘regelen’. In dat geval kan het zijn dat je deze baan krijgt, of dat er een andere baan komt die NOG beter bij je wensen aansluit. Je zou bijvoorbeeld dit kunnen vragen: lieve engelen, ik vraag met betrekking tot werk en een baan het beste te ontvangen wat voor mij mogelijk is, en zo snel mogelijk.
   Mocht het dan zo zijn dat het deze baan niet wordt, dan zul je achteraf merken dat wat je dan krijgt een ‘lot uit de loterij’ is.
   Vraag het en laat het los, net als een brief posten – dan blijf je ook niet controleren of de postbode jouw brief wel uit de brievenbus haalt en meeneemt. Je vertrouwt erop dat je brief aankomt, zo werkt het ook met je vraag. Stel je vraag en vertrouw dat er aan gewerkt word, zelfs als er niet direct iets zichtbaar is gaat het proces gewoon door en komt het best passende naar je toe.
   Liefs en veel plezier met je nieuwe baan!
   Erica

 11. Jalisa 27 april 2016 at 14:42 #

  Hai, ik ben nu een klein jaartje een single mom van 24. Ik ben tijdens mijn zwangerschap verlaten door mijn vriend we gingen 6 jaar met elkaar.. Ik voed mijn 2 kindjes nu alleen op.. Ik heb het er heel moeilijk mee dat hij mij heeft ingeruild voor een ander.. Ik vraag mijn engelen of het weer goed kan komen.. Ik weet eigenlijk niet of ik dat kan vragen.. Ik wil hem zo graag terug en ik zou niemand anders willen.. Kan ik de engelen dit gewoon door blijven vragen?

  • Erica 29 april 2016 at 10:22 #

   Lieve Jalisa,
   dankjewel voor je reactie, je hebt best wat te verduren (gehad).
   Natuurlijk willen de Engelen je helpen bij deze vraag en dit verlangen, bedenk je alleen goed wat je het liefste wilt…
   Wanneer je nog een kans wilt bij deze man zul je ook moeten accepteren dat je hem niet kunt veranderen, dat je ok bent met wie hij is. Als je dat kunt accepteren is er niets wat het proces nog in de weg staat. Vind je het echter niet ok zoals hij nu is en kun je ‘m daarvoor niet vergeven of accepteren dat het niet zal veranderen dan heb je nog een andere optie; Vraag de Engelen dan of ze je willen helpen om een man te ontmoeten die voldoet aan wat je van je ex-man verwacht(te). Ik weet zeker wanneer je met heel je hart voor 1 van deze 2 opties kiest, de Engelen je alle mogelijkheden laten zien om het waar te maken!
   Wanneer je meer uitleg wilt, stuur je me dan even een privé mail?
   Liefs en een knuffel,
   Erica

 12. Petra 25 april 2016 at 22:20 #

  Hallo
  Ik wil graag a.s vrijdag 29 april mijn rijbewijs halen ik heb om 14.00 mijn praktijexamen en ik ben best nerveus dus ik wil graag hulp om m’n rust te bewaren en een goede praktijkexamen doet en m’n rijbewijs mag halen ik heb er keihard voor gewerkt!!!
  Groet Petra

  • Erica 26 april 2016 at 13:27 #

   Lieve Petra,
   Je kunt de engelen heel eenvoudig vragen jou te helpen om je rustig en geconcentreerd EN zelfverzekerd te voelen a.s. vrijdag! Als je twijfelt of dat genoeg is kun je de essence ‘crisis overwinnen’ of relax gebruiken! Doe dit wel ruim van te voren (eigenlijk vanaf vandaag) zodat je in een rustigere flow komt en jij je ontspannen kunt voorbereiden op je examen! Veel suc6 en een mooie rit toegewenst!
   liefs en een knuffel,
   Erica

 13. Ev geldens 11 april 2016 at 17:08 #

  Ik zou zo graag weer terug komen bij mijn tweelingziel. Mijn eigen geluk vinden, maar ook een plekje voor hem hebben in mijn leven. Het is zijn keuze geweest om ermee te stoppen, op dat moment een juiste keuze. Maar ik zou zo graag een tweede kans willen voor deze relatie, met alle gevolgen van dien en voor eigen rekening. Maar een echte tweede kans op die bijzondere toevoeging aan mijn leven

  • Erica 21 april 2016 at 20:35 #

   Lieve Ev,
   ik versta wat je zegt, ik kan me helemaal vinden in je gevoel, EN tegelijkertijd is er maar 1 die ervoor kan zorgen dat jij de ruimte creëert (al dan niet met de hulp van Engelen) om die eventuele kans te laten plaatsvinden. Alles valt of staat met een stuk acceptatie. Juist omdat ik uit je bericht lees dat er een stuk onmacht zit in de keus van een ander.
   In jouw specifieke geval raad ik je aan om je met AardEngel Water te verbinden, nodig ‘m uit of maak het gemakkelijker door de essence te gebruiken. Gestokte dingen komen weer in beweging en stenen die de stroming in je rivier blokkeren kunnen verplaatst worden of verwijderd waardoor je de ‘flow’ weer kunt toelaten.
   Wanneer je meer of uitgebreidere informatie hierover wilt zie ik je berichtje wel verschijnen.
   Liefs en een knuffel,
   Erica

 14. Jonathan 14 maart 2016 at 21:12 #

  Wat een mooie blog!

 15. Anton 10 maart 2016 at 21:38 #

  Ik ben sinds 1 januari voor mijzelf begonnen te werken als investeerder, omdat ik graag op eigen benen wilde gaan staan (D.w.z. niet langer in loondienst). Ik voelde mij zo ongelukkig en geremd om te werken voor een ander. De eerste maand voor mijzelf ging alles voorspoedig. Nu lijkt het alsof de ene financiële tegenslag na de andere tegenslag op mijn pad komt. Het voelt zó rot, ondanks dat ik denk dat ik de juiste weg ben ingeslagen. Kunnen de engelen mij een handje helpen?

  Anton

  • Erica 11 maart 2016 at 10:55 #

   Lieve Anton, wat een moedig en goed besluit om voor jezelf te beginnen! Het is jammer dat je nu met tegenslagen geconfronteerd wordt, om daar hier heel diep op in te gaan lijkt mij niet de juiste plek. Ik wil dat graag even met een persoonlijk bericht met je afstemmen.
   Je kunt in ieder geval wel al beginnen om zo veel en vaak als je eraan denkt de engelen om hulp te vragen. (niet dat de engelen het zo vaak nodig hebben, maar voor jouzelf als bevestiging van de steun die je krijgt is het wel goed 😉 )
   Je zou kunnen denken aan een zin als deze: Lieve Engelen, ik vraag jullie hulp om mijn passie uit te oefenen en daarbij mijn leven en dat van anderen substantieel te verbeteren op alle vlakken, zo snel als mogelijk en voor mijn hoogste goed. (pas hem gerust aan naar je eigen woorden, dit is een richtlijn voor je)
   Ik ben heel benieuwd hoe je resoneert met deze hulpvraag en hoe je de engelen hulp herkent en ontvangt.
   Heel veel sterkte en liefs, Erica

 16. hannie 27 november 2015 at 09:43 #

  Hallo Erica,
  ik zou de engelen willen vragen welke weg ik moet bewandelen tav werk. Op dit moment werkzoekende. In mijn hoofd spookt ook iets van eigen praktijk.

  Ook wil ik weer graag een partner in mijn leven.

  groetjes hannie

  • Erica 27 november 2015 at 10:14 #

   Lieve Hannie,
   dankjewel voor je reactie. De Engelen kun je inderdaad vragen om jouw pad te verhelderen en om ondersteuning zodat je de ‘weg” gaat zien.
   Veel zit al in jou, en heeft de toestemming nodig om naar buiten te komen. Die toestemming moet van jouzelf komen. Natuurlijk kun je de engelen daarbij om hulp vragen met bijvoorbeeld dit: ‘Lieve Engelen, ik wil graag helderheid en ondersteuning om het werk te gaan doen wat ik het liefste doe en het beste is voor mijn hoogste goed. Ik wil een eigen praktijk of iets beters en zo snel als mogelijk. Dankjewel.’
   Op het moment dat je deze zin gaat gebruiken (liefst dagelijks) gaat er natuurlijk wel een proces in werking wat er voor kan zorgen dat er situaties ontstaan die jou de duidelijkheid gaan geven. Wees open en dankbaar voor alles wat komt. Soms ziet hulp er anders uit dan je met je hoofd verwacht!!!
   Wanneer je meer rust en liefde voor jezelf kan toestaan komt er ook (weer) ruimte voor een partner.
   Als ondersteuning helpt de mix Energie van deze Tijd erg goed en ik zou je ook zeker de essence hartenwens aan willen raden. Veel succes en plezier op je ontdekkingstocht. Hou je me op de hoogte?
   Liefs en een knuffel van Erica

 17. Merel 16 november 2015 at 10:42 #

  Lieve Erica,

  Ik heb het gevoel dat ik mijn praktijk moet uitbreiden met meerdere therapeuten, groter maken, meer mensen bereiken en zelf in een expert-functie gaan staan.
  Hoe vraag ik de engelen hierin om ondersteuning. Ik zie het eindresultaat en zou graag de eerste passen zien.
  Dank voor je hulp.
  Groet, Merel

  • Erica 16 november 2015 at 10:59 #

   Lieve Merel,
   dankjewel voor je vraag. Omdat je weet waar je naar toe wilt en nu nog een beetje hulp kan gebruiken om de eerste stappen te zetten lijkt dit me een goed voorbeeld: Lieve Engelen, ik vraag jullie om mij concreet en duidelijk inzicht te geven wat de volgende stap is om tot een florerend gezondheidscentrum/instituut te komen, zo snel als mogelijk en voor mijn hoogste goed.
   Je kunt de zin natuurlijk aanpassen naar jouw eigen woorden. Wanneer je deze zin naar de engelen ‘stuurt’ wees je dan heel bewust van het gevoel wat je hebt als jij je einddoel behaald hebt. Terwijl je dit gevoel 3-5 min vasthoudt en ernaar toe ademt stel je jouw vraag.
   Veel succes en hou me op de hoogte alsjeblieft.
   ? en hartengroet van Erica

 18. Yvonne 25 oktober 2015 at 02:18 #

  Vragen om te helpen heeft volgens mij weinig zin. Vragen om te helpen vinden, zo veel meer! Bij engelen moet je duidelijk zijn…

  • Erica 26 oktober 2015 at 10:16 #

   Lieve Yvonne,
   dankjewel voor je reactie en aanvulling. Heb je het hele stuk gelezen? het staat er namelijk al in….
   Lieve groet,
   Erica

 19. Marco 25 juli 2015 at 16:05 #

  Beste Erica,

  ik ben nu alweer een weekje bezig contact te leggen met Engelen.
  En dit gaat er best breed aan toe omdat ik op ieder vlak wel wat steun kan gebruiken.
  Gezondheid, familie, financieel, nachtrust etc etc.
  De dingen die ik heb opgemerkt is dat na 2 dagen vragen er wat verkopen kwamen wat al weken stil stond. ( Werk als verkoper via internet )
  Verder vaak een hongerig gevoel in mijn buik savonds wat ik ook eet, en ben veel vermoeider dan normaal.
  Geen idee of dat ook met Engelen ( hun werk ) te maken heeft.
  Hoop dat ik met de steun van de Engelen een gelukkiger leven mag gaan leiden, want vaak is
  het net of ik in de handen van de duivel terecht gekomen ben.

  • Erica 9 augustus 2015 at 13:00 #

   Lieve Marco,
   Bedankt voor je reactie. Allereerst excuses voor mijn late antwoord, het heeft even stil gelegen ivm de verhuizing.

   Wat ik begrijp uit je bericht is dat je goed bezig bent, maar zo nu en dan overvallen wordt door “oude patronen” die plots de kop opsteken en als terugval of misschien zelfs als mislukkingen voelen. Het is een beetje als leren fietsen….. Je wilt heel graag fietsen, heerlijk in evenwicht zonder problemen vooruit en genieten van wat je jezelf eigen hebt gemaakt. (dat is het eindresultaat) Om daar te komen begin je heel veilig met zijwieltjes, dat geeft wat meer zekerheid op zo’n wiebelig ding waar je je evenwicht nog niet zo goed op kunt bewaren. Het lijkt ook of je alles tegelijk moet doen, trappen – sturen – rechtop blijven – en dat allemaal met je blik naar voren gericht om te zien waar je heen gaat. Best moeilijk!!
   Als je zijwielen eraf gaan kun je de ervaring op doen om los te fietsen en hoe het kan zijn als je je evenwicht flink verliest en valt….
   Wat je heel graag wilt heb je wel op je netvlies (het eindresultaat) alle stappen daartussen met “zijwieltjes” en de rest leiden je naar het eindresultaat. Al die tussenstappen maken dat je ervaring op doet in je zelfvertrouwen, kracht en eigenheid. Door deze goed te beleven kun je ze zo eigen maken dat je ze kunt kopiëren wanneer je je in een andere situatie bevind waar je je niet zo fijn voelt. (zoals nu)
   Wanneer je 2 dagen volledig bezig bent geweest met vragen (oftewel focus op hoe je het wel wilt!) komt er resultaat (je fietst zonder zijwielen), als er dan even minder aandacht aan besteed wordt omdat het “loopt” zakt het ongemerkt in en herinneren je gedachten eraan dat het niet meer lukt/werkt. (nu focus je op wat je niet wilt en begin je te wiebelen op je fiets) Als je je evenwicht hersteld door weer verder te focussen op wat je WEL wilt komt het weer in balans en kun je van daaruit verder om los te fietsen zonder problemen.
   Wat ik eigenlijk bedoel is dit; zelfs wanneer het niet gaat zoals je wilt wees dankbaar. Zie het als een seintje dat je je focus hebt losgelaten en concentreer je weer op wat je wel wilt. Door te bedenken wat je niet wilt leg je je focus verkeerd en trek je als een magneet wat je niet wilt naar je toe. Blijf continue aan de slag met wat je WEL wilt en wordt een magneet voor die dingen!!
   Als je een ondersteunende essence wilt laat het me dan svp even weten, dan maak ik een persoonlijke mix voor je die je net het zetje geeft om een stapje vooruit te komen.
   Lieve groet van Erica

 20. bianca 23 mei 2015 at 03:21 #

  Hallo, ik kamp al zolang met de vraag in mij of ik wel of niet naar het buitenland zal vertrekken. Ik weet niet waarom ik dit wil maar tot op heden ben ik nog niet gegaan. Is dit uit angst of houdt iets mij tegen of ga ik niet omdat ik voel dat het toch niet mijn ding is..
  Hoe zal ik dit aan de engelen vragen?
  Bedankt!

  • Erica 23 mei 2015 at 21:34 #

   Lieve Bianca,
   Probeer in iedergeval voor jezelf eens te voelen hoe het is als je je spullen gepakt hebt en op het punt staat om te gaan. Hoe voel je je dan? Wat voel je precies en voel het heel intens. Hoe voel je je vervolgens als je daar je plek hebt gevonden en doet waarvan jij nu denkt dat je daar gaat doen? Laat het gevoel echt door je hele lichaam voelbaar zijn en neem het helemaal in je op. Wordt je daar heel blij van? dan lijkt me duidelijk wat je focus zou moeten zijn.
   Het maakt dan niet uit of het angst of iets anders is wat je tegenhoudt, dat verbleekt bij het gevoel wat het oplevert als je wel bereikt wat je wilt. De Engelen kunnen natuurlijk helpen. Een zin die goed voor je kan werken is: “Lieve Engelen, help mij alstublieft met het inzicht in wat juist is voor mij, mijn pad en mijn hoogste goed wat betreft mijn plaats op deze aarde. Laat mij het mij duidelijk merken en zo snel als mogelijk alstublieft. Dankuwel”
   Ik hoop dat je zo weer een stapje verder komt. Dikke knuffel van Erica

 21. devalle cindy 22 mei 2015 at 08:27 #

  lieve,

  ik zou zo graag gelukkig willen zijn voor eens in mijn leven mijn financiele situatie is momenteel heel erg slecht ik heb zo veel hulp gevraagd aan de engelen maar blijf maar grote problemen hebben ik hoop dat het ooit goedkomt maar het ziet er niet goed uit ik ben een beetje mijn geloof aan het verliezen hoewel ik it eigenlijk niet wil
  vele lieve groetjes cindy devalle

  • Erica 22 mei 2015 at 09:40 #

   Lieve Cindy,
   dankjewel voor je reactie. Ik lees in je bericht veel verdriet en moedeloosheid….
   Ondanks de zogenoemde tegenslagen heb je steeds vertrouwen gehad en hulp gevraagd. Mijn vraag aan jou is deze: In wie heb jij vertrouwen, en vooral…. in wie niet? Waar sta jij zelf in dit verhaal, kun jij op jezelf vertrouwen, kun jij jezelf toestaan om geluk te voelen? En al zegt je hoofd meteen ja, voel dan eens diep in je buik, welk antwoord komt daar? Als het ontspannen voelt is het ok, wanneer er een soort verkramping is/komt geeft het aan dat je hoofd en je gevoel niet op 1 lijn zitten. Ik ga je ook even persoonlijk via email benaderen om te zien waar je ondersteuning in wilt. Dikke knuffel van Erica

 22. Gerard 5 mei 2015 at 12:48 #

  Ik ben 16 maanden weduwnaar en wil vaak niet meer verder, zeker niet zoals ik nu “leef”
  Zit op Spaanse les en overweeg steeds meer om mijn huis te verkopen en naar Spanje te gaan en bijvoorbeeld vrijwilligers werk te doen, mijn hart zegt dat ik dan misschien weer gelukkig wordt.
  Lieve Engelen moet ik mijn hart volgen wat betreft deze overdenking en wil je me alsjeblieft er mee helpen .
  Dank je wel
  liefs,
  Gerard

  • Erica 6 mei 2015 at 20:58 #

   Lieve Gerard, ik leef bij het motto: “volg je hart en de engelen dan zul je nooit verdwalen”.
   Ik denk dat je dan al antwoord op je vraag hebt. Natuurlijk wil ik je erbij helpen en ik neem even persoonlijk contact met je op zodat we dit verder kunnen uitwerken. Dankjewel voor je openhartigheid, Namaste

Geef een reactie