Lichtwesen
Selecteer een pagina

Trainingen en Workshops ten tijde van het Corona Virus

Regelmatig krijg ik de vraag wanneer een bepaalde training weer gaat starten en of er überhaupt trainingen gepland staan.
Ik doe mijn best zoveel mogelijk door te laten gaan en wil je via deze pagina verduidelijken wat wij eraan doen om alles zo goed mogelijk te realiseren, zowel in Nederland als in België.

Hieronder staan de meest gestelde vragen:

Gaan de workshops en trainingen nog door?

Wij volgen de RIVM adviezen voor Nederland en de Federale overheidsdienst voor België.
Alle trainingen en workshops zijn gepland in of na september 2020 en mogen derhalve in Nederland doorgaan. Voor België is het nog niet helemaal duidelijk wanneer de datum voor groepsverbanden vrijgegeven wordt.
Wel mogen de Belgische deelnemers in Nederland aansluiten, ook volgens de Federale Overheidsdienst.

Wat doen we om verspreiding van het virus te voorkomen?

LichtWesen Nederland volgt de adviezen van het RIVM. Wij hebben nooit meer dan 18 deelnemers op één locatie en we houden een minimale afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers. Ook wordt er bij de interactieve oefeningen rekening gehouden dat de deelnemers geen fysiek contact met elkaar hebben en op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar staan.

We geven geen hand meer, maar je krijgt uiteraard een vriendelijke, mondelinge begroeting.

Ook zullen wij als trainers, wanneer wij verkoudheidsklachten en/of verhoging hebben de adviezen van het RIVM opvolgen en thuis blijven. Uiteraard zorgen we dan voor een passende oplossing.

We vragen ook aan onze deelnemers om de adviezen van het RIVM op te volgen. Waarschijnlijk zijn ze je al bekend:

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog (dus niet in of op je hand).
 • Was je handen regelmatig grondig met zeep, 20 seconden lang.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geef elkaar geen hand of omhelzing.
 • Blijf op 1,5 meter afstand van de anderen.
 • Reis alleen als het niet anders kan met het OV en ga niet carpoolen.
 • Was en desinfecteer na elk toiletbezoek je handen.

 

Wat doet de trainingslocatie om verspreiding van het virus te voorkomen?

De locaties waar onze workshops en trainingen plaatsvinden hebben passende maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hierbij volgen zij allemaal de richtlijnen van het RIVM.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • De locaties hebben de maximale capaciteit van hun locatie gebaseerd op het aantal vierkante meters aan zaalcapaciteit. Daarbij is rekening gehouden met de vereiste 1,5 meter afstand tussen personen.
 • Alle toiletruimtes, oppervlakten in de coffee lounges en onze zalen worden vaker
  schoongemaakt en gedesinfecteerd dan normaal.
 • Iedereen wordt verzocht direct door te lopen naar de zaal en niet te wachten bij de ingang.
 • Wanneer de workshop of training afgelopen is dien je de aangegeven looproute te volgen om het
  pand te verlaten. let hierbij ook op een scheiding van de in- en uitgang.

 

Ik heb me ingeschreven voor een training of opleiding en ik mag vanwege mijn werk of vanwege een persoonlijke risicofactor niet naar evenementen en bijeenkomsten toe.

We zorgen we in dit geval voor dat je je training of workshop kosteloos kan verplaatsen naar een later moment. Neem hiervoor – minimaal 2 weken voor aanvang – telefonisch contact met ons zodat we dingen goed kunnen afspreken en regelen.

Ik heb me ingeschreven voor een training, maar kort voor de startdatum voel ik me niet lekker. Wat nu?

Het is belangrijk hierin de adviezen van de overheid te volgen. Kom dan niet naar de training of workshop om eventuele verdere verspreiding van het virus te voorkomen, en zorg goed voor jezelf. Informeer ons telefonisch 0342 430 402 of per e-mail (klik hier om te mailen) van je afwezigheid. Je mag de training of opleiding kosteloos verplaatsen.

 

Kan de training ook op afstand worden gevolgd?

Als de training doorgaat en klassikaal wordt gegeven, dan is het niet mogelijk om deze online te volgen. Als er gegronde bezwaren zijn om de training vanwege het coronavirus niet klassikaal te volgen, dan kun je contact opnemen met ons. Wij kijken dan samen met jou naar een passende oplossing. Zie ook de vorige vraag hierboven.

 

Gaan de workshops en trainingen in het najaar van dit jaar door?

Schrijf je gerust in voor een training, opleiding of cursus in het najaar. Als het minimum aantal deelnemers bereikt is, gaat deze door. Mochten de richtlijn van het RIVM voorschrijven dat dit niet klassikaal kan, dan wordt het een online training. We zullen ten alle tijden ons best doen een zo goed mogelijk evenarende ervaring voor je te organiseren als het niet in een fysieke bijeenkomst kan. 

Ik wil me inschrijven voor een training of opleiding maar vind dit gezien de corona-maatregelen nogal een groot risico.

Uiteraard hebben we hier begrip voor. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een workshop of training en deze kan door de omstandigheden van het coronavirus niet doorgaan, dan mag je deze te allen tijde kosteloos verplaatsen naar een ander moment.

Een andere mogelijkheid is het nemen van een optie. Op die manier verzeker je jezelf van een plek bij de opleiding of training (als deze het minimum aantal deelnemers heeft bereikt). Mocht je een optie op een bepaalde workshop of training willen, laat het ons dan per email weten.

Mocht je vraag er niet bij staan of is er toch nog iets niet helemaal duidelijke, dan kun je contact met ons opnemen via 0342 430 402 of via erica@lichtwesennederland.nl.

 

Pas goed op jezelf, wees lief voor jezelf en denk aan elkaar.
Infinite love, Erica