Lichtwesen
Selecteer een pagina

Waarom moet ik op mijn hand sprayen?

Wij zijn opgegroeid met het idee dat wanneer je een goede baas bent voor je hond, dat alles wel op zijn pootjes terecht komt.
Het probleem met deze stelling is dat de hond en de baas los van elkaar gezien worden.
Wanneer je hond gedrag laat zien wat niet ‘wenselijk’ is, moet de hond veranderen. In werkelijkheid draait het om de eenheid tussen baas en hond.
 Bij onzekerheid en angst is juist belangrijk om zowel de hond als de baas in balans te brengen zodat er harmonie en stabiliteit komt.

Het samenspel tussen baas en hond is de sleutel tot balans. Zonder een brug tussen hond en baas blijf je aan 1 zijde werken en ontstaat disbalans – net als met een weegschaal.
 Vul je de schaal aan de ene kant, dan schiet de andere schaal omhoog en andersom.
Studies hebben aangetoond wanneer hond en baas vanuit dezelfde insteek aan het probleem samenwerken, de veranderingen sneller, beter en blijvend zijn. Tot nu toe was alles erop gericht was om onzekere honden als een op zichzelf staand iets te zien.

Ontwikkelingen van de laatste jaren hebben duidelijk laten zien dat een Holistische aanpak blijvende verandering geeft. Dus wat is het geheim? Het geheim is dat zowel HOND als BAAS gezamenlijk ondersteund moeten worden om de vicieuze cirkel te doorbreken.
En dat is waar ik dagelijks mensen mee help. Door emotionele balans bij zowel de baas als de hond te creëren en te behouden, ontstaat er een opwaartse spiraal en nemen de stress impulsen af.
Door deze groeiende emotionele balans groeit ook het (zelf)vertrouwen, EN komt er meer ruimte om van alle mooie momenten samen met je hond te genieten. Het kan het verschil maken tussen de ‘verplichting’ die je voelt om iets met je hond te ondernemen, en het plezier te hebben door samen dingen met meer vertrouwen te doen.

Om een brug te bouwen en de weegschaal in balans te brengen is een vol-spectrum ondersteuning nodig voor jou en jouw hond. 
Vol-spectrum ondersteuning bevat de volgende onderdelen:
– bewustwording van het proces
– doorbreken van de cirkel op mentaal- en gedragsniveau
– 1 + 1 = 3 principe door 2-zijdige ondersteuning
– emotionele balans voor baas en hond
– stress-vermindering en prikkel-reductie

Onze unieke ondersteuning voor jou en jouw honden bevat het volledige spectrum om een solide en harmonieuze brug te bouwen. Het is een succes formule voor een harmonieuze band tussen jullie en geeft je de handvatten om de onzekerheid en angst om te zetten naar ontspanning en plezier.

Posted in: Dier en Baas