Lichtwesen
Selecteer een pagina

Reiniging en onderhoud Zirkonia’s

De Elohim en Scheppingsstraal Zirkonia’s zijn een lust voor het oog door hun sprankelende uitstraling. Om de schittering en de glans van het zilver te behouden is het nodig zo nu en dan het zilver te onderhouden.

UITSLUITEND een ZILVERPOETSDOEK gebruiken!

Andere zilver-reinigingsmiddelen bevatten stoffen die ongelakt zilver (zoals gebruikt voor de sieraden van LichtWesen) kunnen aantasten.

Wanneer de zirkonia’s op de huid gedragen worden kan er aan de achterkant een waas op de zirkonia ontstaan door huidschilfers en huidvet. Een lauw/warm sopje met afwasmiddel kan dan uitkomst bieden. Gebruik geen schurende middelen of scherpe voorwerpen om de zirkonia of het zilver te reinigen. Het sopje vervangt het poetsen van het zilver NIET.

Onderhoud en reiniging zirkonia's
Benodigdheden:

  • Wattenstokje
  • Zilverpoetsdoek
  • wat rust en geduld

(evt. een kopje thee)

Zilver voor reiniging

1. Het makkelijkst te poetsen is de brede rand rondom.
Voor je daaraan begint is het slim om eerst de clip aan de achterkant uit te buigen zodat er ruimte komt om ook de binnenkant te poetsen.

Hoe zwarter de doek wordt, hoe beter!
Bij de Engel Hangers voor de Zirkonia’s word een grijs kleurig doekje voor de reiniging meegeleverd in het doosje.

Reiniging oog met wattip stokje close

 2. Doe het wattenstokje in de doek en gebruik het stokje om met de doek langs het oog te poetsen aan alle kanten. Zo blijven er geen zwarte randjes achter rondom het oog.

wattentip en zilverp doek binnenkant

3. Doe de tip van het wattenstokje in een stukje van de doek en wrijf zo langs de binnenkant van de zetting tot het zwart verdwenen is van het zilver. Zo zijn de merkjes van het zilver ook weer zichtbaar.

!!!  Door de binnenkant te poetsen krijgt de zirkonia meer kleur omdat het zilver meer licht van achteraf kan reflecteren.

reiniging binnenkant zetting

4. Gebruik het puntje van het wattenstokje met de doek om de clip aan de binnenkant te poetsen, deze geeft ook een mooie glans door de zirkonia wanneer het schoon is.

Wanneer de binnenkant van de clip en de zetting schoon is, kan de clip terug gebogen worden.

Zilver na reiniging

5. Het kan even wat tijd nemen wanneer het zilver flink verkleurd is, maar het loont zich zeker de moeite!

TIP:  Gebruik de tijd van het poetsen om je helemaal door en door met de kleur van de zirkonia te verbinden. Zo maak je van een klusje een meditatie.

En vergeet niet zo nu en dan een slokje thee te nemen…

Posted in: Sieraden en onderhoud