Lichtwesen
Selecteer een pagina

Mijn kristal is stuk,… doet hij het nog wel?

Soms gebeurt er iets waardoor in een oogwenk de kristal op de grond belandt, de ketting breekt waar de kristal aan zit en ergens tegenaan tikt, of gewoon door gebruik de kristal beschadigd (gebruikssporen).

Wanneer de kristallen beschadigen is er qua werking niets aan de hand:

Over de kristal en de clip…

Wanneer je de kristal zo bij je draagt kan het voorkomen (ook al doe je nog zo voorzichtig en je best) dat deze beschadigd raakt. Zelfs als er stukken af zijn behoud de kristal zijn werking.
Ik zeg dit niet omdat de kristal ‘moet’ beschadigen, maar om je gerust te stellen dat er eigenlijk niets is wat de werking aantast.
De clip kan inderdaad voor wat schuurplekjes aan het boorgat zorgen, terwijl ze tegelijkertijd voor meer ‘houvast’ tegen verliezen of stoten kan zorgen.

Als je de kristal zo gebruikt in het fluwelen buideltje, stel dan een soort ritueel in dat de kristal ALTIJD eerst uit je zak genomen wordt als je je kleding uittrekt. Je zal niet de eerste zijn die ‘m in de wasmachine terugvindt of op de grond ziet vallen.

Nogmaals, wanneer de kristal beschadigd raakt verandert het niets aan de ‘binnenkant’, alleen de buitenkant ziet er anders uit.

(de kristallen waar ik dagelijks mee werk hebben ook ‘gebruikssporen’, ik noem ze dan niet beschadigd maar liever gepersonaliseerd – zo een heeft niemand er namelijk 😉  )

Wanneer er stukjes van af gebroken zijn, zorg er dan wel voor dat je jezelf niet verwond met de scherpe randen die kunnen ontstaan. Ik los dat zelf meestal op door er een stukje plakband over te plakken.

TIP:
Gooi de kleine afgebroken stukjes niet in de prullenbak, maar help er liever een plant mee. Doe ze in de aarde en dan vind de energie zijn weg zelf wel.

Gerelateerde onderwerpen:
– Moet ik de kristallen reinigen of opladen?

Posted in: Alles over de Kristal Lamp