Lichtwesen
Selecteer een pagina

Energie van deze tijd – Maand Energie

April

uitdaging deze maand:

“Wie ben jij zonder je verhaal? Wat zijn de feiten en wat is er fictie? Denk je dat je bent of voel je dat je bent? Hoofd of hart? – jouw focus – jouw keus”

FocusApril

 

Zon, Zuurstof en Zin in het leven….

 

Alles bij elkaar een prachtig thema om je volgende stap te zetten. Nu we in Balans en Evenwicht geoefend hebben in Maart kunnen we door met onze aandacht naar wat ons bezighoudt en wat ons daarbij blokkeert. Richt je aandacht bewust de kant op die JIJ wilt, focus!

 

Na de koude winter waar de natuur zich voornamelijk bezig heeft gehouden om alle groei en bloei voeding te verzamelen en bij zich te houden, komt er door de zonnewarmte en meer licht nieuw groen tevoorschijn.

 

Bij ons mensen is de natuur niet anders. Ook wij leven normaal meer binnen in ons huis tijdens de koudere en donkerdere maanden. Het huiselijke binnenleven gaat nog even door wegens het voorkomen van de verspreiding van het Corona-virus. Toch merk je de warmte van de zon al goed op als je achter het glas bent of als je even buiten (met de hond) wandelt. Het voorjaar kriebelt in je bloed als je de warme zonnestralen door je kleding op je rug voelt strelen.

Je bloeit op! Net als de voorjaarsbloemetjes.

 

Helion is als de zon in ‘zakformaat’. De energie van Helion voedt van binnenuit jouw licht en stralende zelf. Zo kom je meer in contact met jezelf en kun je openstaan voor wat zich nog in de schaduw heeft gehouden. Door ons te richten naar de zon (het licht in onszelf) worden we meer en meer bewust van de aspecten die ons de kracht geven onze talenten in de wereld te brengen.

 

Natuurlijk is dat allemaal mooi en fijn, maar de onrust en onduidelijkheid blijven aanhouden en afleiden. Het kan heel goed dat je een soort oncontroleerbare onrust voelt die je niet van je af kan schudden. De periode die we nu doorgaan, het thuiswerken en thuis blijven, draagt bij aan een ander aspect wat je op 2 manieren kan zien.

Het kado van Quarantaine:

Er zijn bijna geen scenario’s denkbaar die om zulke drastische sociale maatregelen vragen. Geboorte en dood zijn nog nooit zo zichtbaar dicht bij elkaar geweest. Mensen kunnen het afscheid van een geliefde die overlijdt niet samen meemaken, zeker als het iemand betreft die door het virus naar zijn laatste dagen of uren gestuwd wordt. Elkaar steunen is nog nooit zo ‘lastig’ en tegelijk zo nodig geweest als nu.

Het sterven in eenzaamheid is 1 ding, het geboren worden zonder de bewondering van trotse opa’s en oma’s is een andere. Daar waar bij een geboorte een hoop (gedoseerde) gezelligheid en soms zelfs feest hoort, is nu stilte en misschien een bewonderaar buiten achter het glas.
Voor de ‘verse’ ouders is het nu al een ‘feest’ als het kindje gezond ter wereld komt.
Hoe bijzonder, dat in zulke tijden de dingen die we als ‘bijna gewoon’ beschouwen nu in een ander daglicht komen te staan.

Voor veel gezinnen is het zwaar om 24 uur per dag in hetzelfde huis te verblijven, minder beweging en afleiding te kunnen opzoeken buiten de deur, en de kinderen (veel) tijd van de ouders nodig hebben voor het schoolwerk. Bijzonder en bizar…
Het vraagt veel van ons allemaal, onze hoofden zitten vol, de energie bij de kinderen en huisdieren hoopt op; hoe gaan we dit in balans brengen en houden?
Dan hebben we het nog niet eens over het financiële plaatje… Onzekerheid, onzekerheid, onzekerheid…

Toch zie ik er zeker ook een lichte kant in, een mooie mogelijkheid om een stuk ontwikkeling en bewustzijn te laten ontstaan. Iedereen mist de persoonlijke ontmoetingen nu meer dan ooit, alles gebeurt digitaal en via schermen. Wat de tendens was bij de jeugd is ineens voor ons allemaal de realiteit van de dag.
Zou het kunnen dat we straks, wanneer dit voorbij is, weer de waarde van persoonlijk contact gaan terugvinden? Zie je de mogelijkheden om binnen het gezin eens goed naar elkaar te kijken en elkaar ECHT te zien? Er is zoveel moois uit deze tijd te halen, alles heeft ook een andere zijde.

Juist in het thema van April krijg je alle gelegenheid om met Focus (Aandacht van hoofd EN hart) waar te nemen wie je ziet? Is het de persoon die je al zo vaak hebt gezien dat je via aannames en invulling ziet – of kun je door de bril van het NU degene zien wie hij of zij werkelijk NU is?
Kun je met compassie zien hoe iedereen om je heen met uitdagingen kampt, of ervaar je alleen je eigen ongemak? Probeer je jan-en-alleman om je heen te redden omdat je nu helemaal niet met je ‘binnenlandse politiek’ geconfronteerd wil worden? (lees het als: je eigen interne strubbelingen)

Wat jou op dit moment beweegt, je maakt deel uit van een groter geheel. Dat kan je gezin zijn, je familie, je werk of misschien voelt het als de wereld. Jij bent er onderdeel van, en elk schakeltje is belangrijk. Zorg goed voor jezelf en voor anderen zodat we samen de ‘machine’ van het grote geheel in beweging houden.

Helion helpt je met je innerlijke licht te laten schijnen, maar wat als je daar nu net niet op zit te wachten? Je wilt gewoon van je onrust af!
Speciaal voor dit stukje emotie hebben we een ondersteunende spray die op het juiste moment (hoe kan het anders) is ontwikkeld: Rots in de branding.

Het geeft je een diepe kalmte en neemt je onrust weg. Anders dan de Jaarmix 2021 of Crisis overwinnen zet dit je niet aan tot ‘actie’ om je bewustzijn verder te ontwikkelen.
Ben je even klaar met alles en wil je rust, een pauze knop? Dit is voor jou! Jouw rots in de branding. Zelfs wanneer de golven van ‘spanning’ torenhoog over je heen slaan houd de ondersteuning je overeind. Het gevoel even niets te hoeven zit nu in een flesje…

Ben je nu helemaal gedreven om alles wat er aan mogelijkheden in zit tijdens deze ‘crisis’ uit te halen, dan is er ondersteuning op maat. Via een uitgebreid consult vinden we je ‘obstakel’ en de bijpassende energie om die makkelijk en liefdevol te overwinnen.

Wat voor iedereen een goed idee is, is de ontspannende en ontlastende werking van het Nek-kussen. De spanning die zich in onze nek en schouder ophoopt zorgt voor verstoringen die op het eerste gezicht niets hiermee te maken hebben.
Wanneer je veel spanning in je nek ervaart is de kans groot dat je een branderig gevoel tussen je schouderbladen krijgt wanneer je lang zit. Ook je rug kan de energiestroom niet zo vrij meer doorsturen als hoe het voor deze tijd was. Je zit meer, beweegt minder en merkt dat er vermoeidheid of stijfheid in je rug en heupen ontstaat.

Het Nek-kussen breekt als het ware de verdichte energie weer open en laat de energiestroom van de wervelkolom weer vrij stromen. De schouders nemen hun positie weer in en de nekspieren kunnen zich weer ontspannen. Zeker ook een aanrader bij mensen met hoofdpijn welke door spanning veroorzaakt wordt.

Maak gebruik van deze uitzonderlijke tijd en behoud focus op wat je wel wilt. Als je meer energie wilt ervaren en je fit wilt voelen is het niet slim om aan het einde van de dag voor ‘brainless entertainment’ te kiezen. Beter kun je dan een rondje buiten in de frisse lucht doen, al is het maar klein. Of als je echt binnen moet blijven; zet de ramen open en ren op de plaats. Beweeg – raak buiten adem en voel de energie weer toenemen!

Ik wens je goede gezondheid en een wonderlijke lente!

Liefs van Erica namens Team LichtWesen NL

 

Ondersteunende Energieën:

nr 19 Helion (laat jouw innerlijke licht stralen als de zon)

Rots in de Branding (Pauzeknop wanneer de chaos te veel wordt)

nr 42 Jaarmix 2021 (Kalmte en Aandacht voor jezelf, focus op ZELFliefde)

 

13 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  Antwoord
  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   Antwoord
   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

    Antwoord
 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

  Antwoord
 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

  Antwoord
 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

   Antwoord
 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

  Antwoord
 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

   Antwoord
  • Hanny

   Ik lees mijn eigen transformatie van deze maand.

   Antwoord
   • Jolanda van Huis

    Ik zat op de goede weg,14 dagen terug ging het de goede kant op, maar door omstandigheden raakte ik weer verder van mezelf, kon niet goed voelen. Er zat een blokkade.Heb vanmorgen weer gemediteerd,zoals iedere morgen en was weer een beetje dichter bij mezelf. Je valt zosnel terug en dat kost energie.
    Gaan we het vandaag over de zon, het vuur, de liefde voor jezelf en vast houden.

    Antwoord
    • Erica Hooft

     Lieve Jolanda,
     vandaag in de live op facebook ga ik het niet specifiek hebben over zon, vuur en andere elementen. ZEKER wel over liefde voor jezelf.
     Wees nieuwsgierig, sta open, er komt misschien informatie die je niet verwacht en meer waarde heeft dan de dingen die je wel verwachtte..
     Tot straks bij de live (donderdag om 12:30 uur op facebook).
     Liefs van Erica

     Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *