Lichtwesen

Energie van deze tijd

Energie van deze Tijd – 22 mei 2018

Bevrijding, Kracht word geactiveerd

Wat nu is

    • Je bevrijden van blokkerende structuren
    • Opnieuw op je richting afstemmen
    • Je kracht komt terug
    • Verantwoording voor je leven nemen en dragen
    • Actief worden ipv hulpeloos voelen
    • Oude angsten borrelen omhoog
    • In gedachten met alternatieven spelen
    • Vermoeiende tijden voor lichaam en gezondheid

Bevrijding

In de afgelopen weken werden planningen en wat zeker scheen te zijn flink door elkaar geschud. Het ging (en gaat) ook nu weer over opheldering en afstemming. Diep gewortelde angsten werden en worden omhoog gestuwt. Ook onenigheden en de daarmee verbonden ontevredenheid worden duidelijk. Zo velen ontdekten dat ze wat getolereerd hadden, omdat ze vreesden dat het anders nog slechter zou worden. En alleen al daardoor, dat je het herkent en toegeeft komt er meer kracht en helderheid.
De reinigende energie is zeer krachtig. Wat onze eigen en ook onze collectieve ontwikkeling niet meer dient, wordt getransformeerd. Angsten, belastende voorstellingen, achterhaald gedrag en oude denkpatronen kunnen losgelaten worden. (ondersteunend ‘Lichter Worden’ en Nr. 3 El Morya) 

We ontdekken nieuwe mogelijkheden om te reageren, via films, boeken, door gesprekken en we herkennen gedragspatronen en samenhangende emoties bij onszelf en bij anderen die tot dusver voor ons verborgen leken. En veelal zijn we verbluft hoe het kan dat we het niet eerder gezien hebben.  Sommige mensen ontdekken een nieuwe ‘treffende’ kracht, een kracht die het punt raakt en daardoor bevrijdt. Zo kunnen we ook met weerstand van een ander omgaan waarbij diegene aan het oude wil vasthouden, omdat ze daar zelf ‘voordeel’ bij schijnen te hebben.
Een dergelijke verheldering kan voor beide partijen ook emotioneel pijnlijk zijn.

 

Verantwoording nemen en dragen, actief worden

De levensvreugde wordt extra aangewakkerd en we ontvangen extra kracht om de verantwoording te nemen en te dragen voor ons eigen leven, onze ziel en visioenen, voor het oplossen van oude beperkende structuren en voor de veranderingen die op hande zijn.
Door deze ‘verwerkelijkings-energie’ kunnen we actief worden en die stappen zetten die onze levenssituatie verbeteren, zowel materieel als ook emotioneel. (ondersteunend Nr. 13 Seraphis Bey) Daardoor lost het gevoel op hulpeloos te zijn. Want wanneer je op anderen wacht, of wachten moet tot je eigen situatie verandert, geeft je een gevoel van hulpeloosheid.

De versterkende levenskracht kan in 2 richtingen uitwerken: Aan de ene kant helpt ze je krachtig voor je ziel in te zetten, wat in overdreven gevallen kan resulteren in doordraaiende acties die over het doel heen schieten, en slapeloosheid van overprikkeldheid.
Aan de andere kant kan het angsten versterken, zodat veel mensen vanuit angst reageren: prikkelbaar, driftbuien, jaloezie, aandacht trekken.

het helpt ons veel te bewegen, te sporten of in de natuur te zijn. Het kanaliseert de extra energie die nu voor ons beschikbaar is en versterkt het lichaam.

 

met Alternatieven spelen

Zoals al lange tijd steeds weer beschreven zitten we middenin verandering. Het bestaande wordt ter discussie gesteld, lost zich op of wordt door een creatieve nieuwe manier vervangen. Zo vele merken dit ook door de innerlijke wens om iets te zijn, te beleven en te ervaren wat tot nu toe niet in hun leven bestond. Dit biedt ruimte voor verrassende kansen en mogelijkheden. Het helpt om alternatieve toekomst ontwikkelingen te overdenken en ermee te spelen in je hoofd. 

Dit advies is zeker ook voor mensen die zich op een kruispunt bevinden, zowel in hun leven, in hun relatie, hun werk, bij ziekten en in crisis-situaties. Het draait er in eerste instantie niet om een oplossing te vinden, maar in plaats daarvan in gedachten de alternatieven door te nemen en ermee te spelen hoe het dan zou zijn. Door de druk te voelen en hebben dat je een beslissing moet nemen blokkeer je de vrije stroom van mogelijkheden. Door alleen te kijken naar verschillende onderdelen van de toekomst en de opties die ze bieden, blijft het ontspannen en ervaar je meer kracht. Het zou ook zomaar kunnen dat de oplossing dan ineens voor de hand ligt.

Je bekijkt je alternatieven niet vanuit deze hoek of vraag: Zal ik mijn baan voortzetten of opzeggen? De juiste vraag is: Hoe ontwikkeld mijn leven zich als ik mijn baan voortzet? EN Hoe ontwikkelt mijn leven als ik mijn baan opzeg?
Deze manier van spelen met gedachten kan steeds herhaald worden, ook in meditatie, tijdens het wandelen, voor het inslapen. Het helpt om voor die tijd de verbinding met de ziel of het hogere bewustzijn te maken en om duidelijke aanwijzingen te vragen.

 

Vermoeiende tijden voor lichaam en Gezondheid

Nog steeds zijn veel mensen uitgeput, moe of ziek. In de komende weken wordt de lichaamsenergie en de levenskracht gesterkt. We krijgen weer zin in fysieke training, sport, beweging en om de bloedsomloop weer op gang te helpen.

 

Meditatie 

Stel je voor dat je een berg oploopt. Met elke stap die je omhoog komt laat je de alledaagse dingen, de verstrikkingen, de problemen en dat wat je belast meer en meer achter je. Wanneer je op de top aangekomen bent kan je jouw situatie of de wereld vanuit een hoger perspectief overzien. Je kunt van de afstand van de wereld en je situatie genieten en tot rust komen.
Je kunt je daar ook met de energie  van ‘de hemel’ uit de hogere bewustzijnsvlakken, uit je ziel en met kracht voltanken. Volledig gevuld met kracht en duidelijkheid keer je terug in de wereld en ga je stap voor stap de berg weer af.

 

Ondersteunende energieën van LichtWesen:

Nr. 13 Seraphis Bey (Levensenergie versterken)

Nr. 3 El Morya (jezelf van angsten bevrijden)

Lichter Worden (bevrijding, levensenergie activeren)

of Mix van deze Tijd (30 ml verstuiver met alle benoemde ondersteunende energieën in één flesje)

 

www.LichtWesen.com www.LichtWesenNederland.nl

© LichtWesen – Petra Schneider – Pfungstadt 2018 
vertaald door Erica Hooft – LichtWesenNederland

10 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

Reactie verzenden