Lichtwesen

Energie van deze tijd – Maand Energie

December 2019

De uitdaging van deze maand:

 

Jouw EIGEN pad gaan (just be…)

 

 

 • Chamuel, nr 24 (vanuit zachtheid jeZelf toestaan te mogen zijn)
 • Saint Germain, nr 15 (opruimen en ruimte creëren)
 • Michael, nr 25 (bescherming tegen alles wat ons niet dient)
 • Be Present, nr 47 (volledig in het hier en nu zijn)
 • Aarde, nr. 34 (vaste grond onder je voeten, rust in je hoofd)

 

Jouw EIGEN pad gaan.

 

‘soms weet ik echt niet meer hoe nu verder… welke kant moet ik op?’

De vorige maand stond geheel in het teken van authenticiteit – je ware zelf. 

Een logische vervolg op dat stukje is dat je vanuit je ware zelf je EIGEN pad gaat.
Natuurlijk kun je dan nog steeds de gebaande paden gaan, maar je word je dan wel bewust wat er op dat pad wel en vooral niet bij je past.

Wat bedoel ik met ‘jouw pad’? De weg die je aflegt tussen geboorte en overlijden heet je pad. (ook wel je levenspad genoemd) Het is voor het grootste gedeelte aan jou hoe jij dat pad wil gaan en welke richting je het op laat gaan. Daarbij beïnvloeden lessen die bij dit leven horen de keuzes die je kan en mag maken.

Je kunt het dus het beste zien als een pad wat je door allerlei ervaringen heen loodst met hier en daar een saai of superspannend avontuur.
Natuurlijk lijkt het ook wel eens fout te gaan, EN als je achterom kijkt zie je dat het uiteindelijk toch altijd weer wat opgeleverd heeft.

December is de laatste maand van het jaar, een periode waarin we ook even stilstaan en terugkijken op de voorgaande 11 maanden. Wat is er gebeurt? Wat heb ik gedaan om verder op mijn pad te komen? Welke nieuwe vaardigheden heb ik mijzelf eigen gemaakt of herontdekt? Welke mensen zijn erbij gekomen, en welke zijn er ‘weg’?
Allemaal informatie die de koers en richting bepalen van de keuzes die je volgend jaar kan inzetten om je pad te vervolgen.

 


Achterin de bus of voorin aan het stuur

Meer dan eens kiezen we er (onbewust) voor om achterin de bus ons rond te laten rijden over ‘een’ pad. We weten niet zeker of dat het pad is wat we zelf zouden kiezen, maar hebben ook vrees om zelf achter het stuur plaats te nemen en de bus te sturen naar de richting die we wel willen – met alle mogelijke hindernissen en obstakels.

Door de liefdevolle en zachte energie van Aartsengel Chamuel, ga je weer inzien dat je regelmatig te streng bent voor jezelf, dat je jezelf tekort doet door zo hard over jezelf te oordelen. Daarmee kom je in bochten van je pad die misschien een rechte weg hadden kunnen zijn. Chamuel laat je INzien en ervaren hoe je vanuit liefde meer de kant kan kiezen waar jij je goed bij voelt. Door toe te staan dat jouw mening en gevoel van welzijn minstens zo belangrijk is als dat van anderen (wie dan ook) neem je jouw plek achter het stuur van de bus weer in – JIJ zet de koers uit voor JOUW pad vanuit liefde.

 

Opruimen en Ruimte creëren, binnen en buiten jezelf


Vorige maand is er al wat ruimte gekomen door de ondersteuning van Saint Germain, in December geeft hij je nog een extra ruggensteuntje. Kijk eens naar het jaar waar we bijna doorheen zijn; als je terugkijkt – wat zie je dan? wat valt je op?
Ruim op wat je niet mee wilt nemen naar het nieuwe jaar, maak schoon schip en stel doelen om jezelf niet in dezelfde cirkeltjes te laten lopen als dit jaar.
Weet je niet hoe? Nodig de energie van Saint Germain uit tijdens een meditatie en vraag om concrete stappen hoe je het mag aanpakken. Zorg wel voor pen en papier zodat je het kan noteren, in je volle december-hoofd ben je het zo weer kwijt.

 

Bescherming tijdens de Feestdagen

De naam Feestdagen is een beetje misleidend…. Feestdagen zijn niet voor iedereen een feest en misschien heb jij daar ook een beetje last van. Veelal is er gezelligheid en een mix van verplichtingen. Wanneer de gezelligheid de overhand heeft is het helemaal ok.
Zit je meer aan de kant van verplichtingen en kun jij jezelf niet zijn tijdens een familiebezoek?
Dan kun je wel wat bescherming gebruiken om bij jezelf te blijven in die dagen.

Aartsengel Michael helpt je om de banden die er energetisch nog zijn van dingen die tussen jou en de ander in staan los te snijden. Daarmee krijg je ruimte om op een andere manier (de manier zoals past bij jouw EIGEN pad) een nieuwe vorm van ‘samen’ te vinden.

 

Er is alleen NU

Als je voor jezelf dingen vooruit schuift omdat ‘nu niet de juiste tijd is’, kun je jezelf afvragen wanneer dan wel? Je kunt alleen veranderingen maken in het “NU”, er is geen andere tijd. Als er een andere tijd zou bestaan die je kon be-leven, zou je in meerdere tijden tegelijk keuzes kunnen maken en zo voor- en achteruit in de tijd kunnen ‘springen’.

Er is alleen NU, dus stel niet uit wat je anders wilt ervaren. Kies met de ondersteuning van de energieën van December om er NU iets mee te doen. Er is geen andere tijd, er is geen betere tijd….

Er is maar 1 ding in je leven waarvan je nooit meer kan krijgen,…..
en dat is tijd! Bewaak je tijd en agenda dat het zich niet vult met de waan van de dag.
Je leven duurt zolang je tijd mee gaat. Hoe meer je jouw tijd vult met dingen die het je lastig maken om te genieten, hoe korter de tijd wordt voor jouw innerlijk vrij zijn.
Be Present helpt je om uit de waan van de dag te komen en helemaal aanwezig in het hier en nu te zijn. Het is een enorme hulp tijdens familiebijeenkomsten en andere plichtplegingen.

 

Lekker met je voeten in de Hollandse klei

Door de drukte die we onszelf gedeeltelijk opleggen en toestaan in December is het lastiger om goed gegrond te blijven. Een groot deel van de dag zitten we met onze aandacht in ons hoofd. De energie van AardEngel Aarde helpt je om jouw energie naar beneden te brengen, te gronden en verbinding met je wortels te maken.

 

Die wortels zijn tevens een impuls om je ware Zelf te herontdekken. Jouw wortels zijn niet gelijk aan die van een ander, soms lijken ze veel op elkaar – en toch zijn ze net even anders. Wees uniek, durf jezelf te zijn. Wanneer je met 2 voetjes op de grond staat gaat dat veel makkelijker, het voelt zelfs veel veiliger dan wanneer je de hele tijd in je hoofd rondhangt.

Die gronding past bij onze Hollandse mentaliteit; doe maar gewoon dan is het gek genoeg.
En precies dat helpt je door de ‘gekte’ van December heen.
Doe maar gewoon, wees maar lekker jezelf. Dan is je ‘gekke’ zelf ook niets teveel om te genieten! Maak plezier.

 

 

Aandachtspunten voor de maand December

 • blijf in je centrum
 • zorg voor goede gronding
 • ga regelmatig naar buiten (de natuur in)
 • maak ruimte in je hoofd en huis
 • toets iedere situatie of je de kant op beweegt naar wat jij wilt in je leven
 • neem voldoende rust en drink genoeg water
 • benut de ondersteuning van de mix voor December als spray of in een dagelijkse meditatie

 

Hele fijne dagen, geniet ten volle en maak onvergetelijke herinneringen met iedereen die je lief hebt!

Liefs, een dikke knuffel en alvast een goede jaarwisseling,

Erica

 

 

Hier vind je de afzonderlijke energieën en hun uitleg, en de link naar de mix met ‘het hele pakket’ voor deze maand:

 • Chamuel, nr 24 (vanuit zachtheid jeZelf toestaan te mogen zijn)
 • Saint Germain, nr 15 (opruimen en ruimte creëren)
 • Michael, nr 25 (bescherming tegen alles wat ons niet dient)
 • Be Present, nr 47 (volledig in het hier en nu zijn)
 • Aarde, nr. 34 (vast grond onder je voeten, rust in je hoofd)
 • mix met alle energieën van deze maand in 1 flesje

 

 

 

nog steeds actueel:

Klik hier voor de meditatie 2019 (koffers uitpakken)

 

11 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  Antwoord
  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   Antwoord
   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

    Antwoord
 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

  Antwoord
 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

  Antwoord
 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

   Antwoord
 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

  Antwoord
 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

   Antwoord
  • Hanny

   Ik lees mijn eigen transformatie van deze maand.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *