Lichtwesen

Energie van deze tijd – Maand Energie

Oktober 2019

De uitdaging van deze maand:

 

Eerlijkheid

 

 

 • Metatron (liefdevol thuiskomen) 
 • Aardengel Wasser (vloeiende beweging brengen in vastzittende deeltjes)
 • Jaarmix 2019 (met focus en onverstoorbaarheid je pad gaan)
 • Angelika (opruimen tot in de ver weggestopt hoekjes van je ziel)
 • Uriel (vanuit innerlijke kracht manifesteren)

 

Eerlijk duurt het langst, maar dat betekent niet dat het lang duurt voor je de moed hebt om eerlijk te zijn.

 

De maand oktober staat in het teken van eerlijkheid. 

Eerlijkheid is een hoog gewaardeerd ‘goed’ in onze maatschappij en tegelijkertijd is het vaak het minst benut. We willen graag van de ander dat ze eerlijk zijn naar ons, maar vaak hebben we onbewust moeite met open en eerlijk naar een ander of onszelf te zijn.

 

Dat houd niet in dat je liegt, laat mij uitleggen wat ik bedoel.
Een vriendin vertelt:

Ik heb tijdens mijn eigen jeugd een heftige ervaring meegemaakt.  In mijn beleving had ik dit verwerkt en opgelost. Tot aan het moment dat ik met mijn dochter mee met schoolkamp ging bleef ik dat als waarheid voor mijzelf ‘zien’. Tijdens het kamp gingen we naar de plek waar ik mijn intense ervaring heb meegemaakt. Ik dacht dat ik het had opgelost in mij, echter door de confrontatie aan te gaan met deze plek kon ik het volledig in een ander licht zetten en werd ik geconfronteerd met onverwerkte stukjes. Door er eerlijk naar te kijken en aan mijzelf eerlijk toe te geven dat er nog onverwerkte stukjes zaten, ondanks het vele en harde werk om het allemaal op te lossen, vielen de laatste blokkades in mij die hierop vast zaten weg.

 

Wanneer we vanuit de schijnveiligheid de charade ophouden dat we veilig zijn omdat we al zo hard gewerkt hebben aan een vervelend gevoel, komt er een ander gevoel in de plaats. We vinden dat we het recht hebben om het tegenovergestelde te ervaren en zijn niet meer gemotiveerd om nog een extra stukje te gaan om de ‘wortels’ eruit te krijgen.
Dat leidt tot heel vervelende situaties waarbij we niet willen of kunnen zien hoe wij onszelf van ons geluksgevoel wegduwen. Op het moment dat dit gebeurt manifesteren we allerlei spiegels die ons confronteren met wat er nog zit….

 

Doorzie en doorbreek de impasse van je gevoel dat je het recht hebt.

De energie van Aardengel Water helpt je om wat vast’loopt’ weer in beweging te laten komen, vloeibaar en te laten stromen. Water kan in de kleinste hoekjes, door de kleinste kiertjes stromen en vloeien om alle restanten schoon te spoelen, maak daar met de ondersteuning gebruik van om schoon schip te maken met de kruimels van de blokkades die je al doorgewerkt hebt.

Omdat het een ongemakkelijk gevoel kan geven om weer met hetzelfde thema aan de gang te ‘moeten’ gaan is het mooi dat ook deze maand de kracht van Metatron tot onze beschikking staat, zij helpt ons om meer in ons leven en lijf thuis te zijn, thuis te komen en ons welkom en warm te voelen ongeacht de situatie waar we ons in bevinden.

Vanuit de onvoorwaardelijke liefde van Metatron voelen we ons veilig om de laatste restjes aan te pakken en door het proces te gaan om verder op te ruimen.

Serieus, nog meer eraan werken? Na alles wat ik er al aan gedaan heb?…

Bij opruimen komt het vaak voor dat we ons gedwongen voelen om keuzes te maken, keuzes die we al jaren uitstellen voor ons zogenaamde gemak; wat je nog niet hoeft te doen kun je uitstellen tot het niet meer kan en dus hoef je het dan pas te voelen.
Door al het uitstellen en opschuiven verzamelen we meer emotionele rommel dan wat goed voor ons is. Angelika helpt ons om eerlijk te kijken en te reageren bij het opruimen, ze laat ons voelen en in-zien dat er bepaalde zaken nu echt onder de loep genomen mogen worden en afgehandeld worden.

 

Bij het opruimen en keuzes maken is het fijn als we ons bewust zijn van onze kracht, onze visie van manifestatie en onze mogelijkheden die we scheppen vanuit innerlijk perspectief. De moed zakt ons soms bij voorbaat al in de schoenen en daarmee zijn we dus niet eerlijk naar onszelf. We zeggen geluk te willen, terwijl al onze acties om pijn te vermijden de andere richting op wijzen. Door erdoor te gaan, het te BE-LEVEN kunnen we het transformatie-proces afronden en verder gaan op ons pad. De energie van Aartsengel Uriël geeft ons die kracht en visie zodat het manifestatie-proces makkelijk gaat.

 

Het stukje met eerlijkheid naar jezelf en anderen is natuurlijk niet alleen van belang in deze maand (oktober) het is met name door je hele leven belangrijk. De ondersteuning door de gehele periode dat de energie van 2019 werkzaam is, komt allemaal bij elkaar in de Jaarmix van 2019. Deze periode waar ik het over heb, is van juli/augustus 2018 tot en met juli 2020. Reden genoeg om nog even met deze ondersteuning van 2019 door te gaan. Er is altijd nog wel een ‘dingetje’ wat liefdevolle aandacht behoeft om opgelost te worden. 

Maak het praktisch, van denken naar doen

Kijk eerlijk naar wat er is, naar wat je voelt en vraag eens door wanneer je uitvogelt aan wie iets nu ligt. Is het waar dat het aan de ander ligt? Welk aandeel heb jij (zonder oordeel) in deze gevoelens en situatie? Wat moet je geloven om deze pijn te voelen?
Hoe kun je voor jezelf in eerlijkheid een betere versie van deze situatie creëren?

Oefening:
Wanneer je een gedachte opmerkt die je beperkt, die je niet laat ervaren wat je wel wilt, stel jezelf dan de vraag: is het waar? en blijf deze vraag op elk antwoord wat in je hoofd opkomt herhalen.
Bijvoorbeeld: Door die fietser die zo treuzelde met oversteken ben IK te laat. <is het waar?> Nee, ik had al eerder van huis willen gaan, maar doordat mijn kinderen aan mij bleven vragen ging ik te laat de deur uit. <is het waar?> OK, het lag ook niet aan de aandacht die ik aan mijn kinderen moest geven, ik had gewoon duidelijker mijn grens aan moeten geven, want tijd is tijd. <is het waar?> ja, en ik neem er vanaf nu volledige verantwoording voor.

Door met jezelf zo in gesprek te gaan, kom je erachter dat je ‘niet eerlijk’ tegen jezelf durft te zijn omdat je waarschijnlijk bang bent om fouten te maken. Je hebt hoogstwaarschijnlijk geleerd in je jeugd dat je geen dingen fout mocht doen, deed je ze toch dan hingen daar consequenties aan….. Voel maar of het waar is…

Neem deze maand de tijd om binnenin jezelf jouw waarheid te vinden en wees eerlijk. Dat is de weg naar geluk!

Hier vind je de afzonderlijke energieën en hun uitleg, en de link naar de mix met ‘het hele pakket’ voor deze maand:

 

 

Klik hier voor de meditatie 2019 (koffers uitpakken)

 

de Jaarmix 2020 zal naar alle waarschijnlijkheid eind volgende maand leverbaar worden.

Wil je jouw proces een boost geven en er meteen mee aan de slag? Reserveer dan nu als een van de eersten alvast een flesje.

 

11 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  Antwoord
  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   Antwoord
   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

    Antwoord
 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

  Antwoord
 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

  Antwoord
 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

   Antwoord
 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

  Antwoord
 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

   Antwoord
  • Hanny

   Ik lees mijn eigen transformatie van deze maand.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *