Lichtwesen

Energie van deze tijd

Energie van deze Tijd – 9 juli 2018

Sterke energie stuwing, Actief worden, Verduidelijking van materiele niveau’s, Emotionele wonden helen

Wat nu is

 

Stuwing

Op dit moment krijgen we een sterke energie stuwing, een krachtige energetische ondersteuning voor verduideliking en om vooruit te gaan. Velen nemen deze energie waar als een krachtpatser, als een innerlijk vuur, dat de vastberadenheid, doorzettingsvermogen, vechtlust en drang om te doen versterkt. Je wilt vooruit komen, het realiseren van je visie, doelen bereiken, dromen verwerkelijken, de intensiteit van het leven voelen, en je gebruikt je kracht, vechtlust en je vaardigheden daar voor in. De energie maakt het mogelijk om meer te verwerkelijken dan je dacht te kunnen.
Anderen worden door deze stuwende energie onrustig, nerveus of verlamd. Ze zijn bang of reageren agressief, provoceren of flippen. In sommige gevallen kunnen de “zekeringen doorbranden”.
Voor iedereen is het van groot belang in de komende tijd zich steeds weer te centreren, jezelf te aarden, afstand te nemen van de gebeurtenissen en het nieuws, een innerlijke afstand creeren en steeds opnieuw innerlijke rust te vinden en niet te haasten om te handelen (ondersteunend Nr. 34 Aarde). Daarbij helpen ook pauzes in de natuur, meditatie, beweging.

 

Verduidelijking van materiele niveaus’s

De energie richt onze focus vooral op de materiele-aardse niveau’s. Problemen die we nog niet hebben opgelost, “worden ons opnieuw voorgeschoteld”: de financiële situatie, beroep, inkomen, relatie, onze plaats in de wereld, gezondheidsproblemen. Tegenslagen dwingen ons steeds opnieuw te kijken en te beslissen. Iets dat al jaren heeft gewerkt, lijkt geen kracht of oplossing meer te zijn; wat plezier opleverde, geeft geen vreugde meer. Ook degene die weggegaan zijn of die onze situatie verlaten hebben kunnen we in twijfel trekken: Wie moet/wil met ons verder gaan, wie kan zich bij ons voegen? Doelstellingen en beslissingen moeten worden herzien en met kracht en vastberadenheid aangegaan worden. (ondersteunend Nr. 42 Jaarmix 2018)
De verduidelijking is het hele jaar al een uitdaging. Mijn perceptie is dat we nu voor een keerpunt staan. Ik ontving het beeld van een hardloper die dicht bij de finish is. Hij voelt zich uitgeput, maar hij weet dat hij snel gaat bereiken en dat daarna het een en ander verandert.

Ook “oeroude verhalen” – teleurstellingen, emotionele wonden, jeugdtrauma’s, woede, frustratie – kunnen nu versterkt boven komen. Ze verschijnen plotseing van binnenuit, of worden veroorzaakt door mensen en gebeurtenissen – met verdriet, berusting, vermoeidheid of woede op sleeptouw. Deze emotionele verwondingen willen geheelt worden. Het is aan te raden om op een rustig moment in de emotie te duiken, om ze te bekijken en helende energie ernaar te sturen (ondersteunend Nr. 57 Elohim roze).

 

Actief worden

We kunnen de kracht die momenteel in de lucht hangt gebruiken om de volgende stap te zetten, besluiten verder te gaan en onze doelen in woord en daad te beginnen. (ondersteunend Nr. 42 Jaarmix 2018) Wanneer we onszelf laten zien, ontvangen we krachtige en ondersteunende aanwijzingen en reacties.

Wanneer het nog niet duidelijk is hoe het zal gaan en wat er te doen is, helpt de energie daar een besluit in te nemen. De te stellen vraag is nog steeds: Wat kan ik voor het grotere geheel, voor de wereld doen? Welke bijdrage kan ik leveren en wat wil ik?
Onze twijfels en vraagstukken helpen ons erbij te verduidelijken wat we wel en niet willen, twijfels kunnen nu sterker de kop opsteken met deze energie, of je ze nu zelf ervaart of via iemand anders hoort, het kan een duidelijk inzicht opleveren. Veel wat vroeger gold en belanrijk was, kun jen i in twijfel trekken. Het is een andere tijd en zeker een andere energie.
Twijfel kan ook onzeker maken, maar van onzekerheid en de malende-denk-molen hoeven we geen slachtoffer te zijn. Door afstand te nemen, je gedachten te observeren, de feiten van de situatie te zien en te benoemen, de aanwijzingen die daarin tevoorschijn komen te benutten, maak je dat je sterker bent dan het malende molentje in je hoofd. (ondersteunend Nr. 34 Aarde)

Uiteindelijk wordt het steeds duidelijker welke kant het opgaat.
Wanneer we twijfelen, of we onze visie of wens of talenten omzetten kunnen, helpt het om de vraag “Hoe graag wil ik dit?” te stellen in plaats van “Kan ik dit?” en daarmee de verantwoording voor de volgende stap te nemen.
Hoewel de stuwing in de lucht hangt, is het belangrijk je niet te overhaasten. De mogelijkheden worden het best met verstand en intuitie getoetst en tot het meest passende moment afgewacht worden. Gebruik hiervoor je ‘onderbuikgevoel’. (ondersteunend Nr. 34 Aarde)

 

Vreugde

Juist nu terwijl de energie zeer intensief is en veelal overweldigend, helpt het om momenten van vreugde te ‘plannen’. Eenmaal per dag, het liefst op een vast tijdstip, iets doen waar je plezier en vreugde aan beleeft zodat je kunt genieten. Je kunt ook gewoon iets totaal anders proberen en daar plezier aan beleven. Het kan geen kwaad om meerdere tijdpunten per dag te hebben om vreugde en plezier te ervaren 😉

 

Meditatie

Elk zaadje draagt de potentie van de volgroeide plant in zich. Ook jij bezit deze potentie van jouw visie, ook wanneer het zich nog niet ontvouwen heeft.
Je groeit, bloeit, draagt de vruchten en plant nieuwe zaden – en dat voor elke mogelijkheid en vaaardigheid opnieuw. Je kunt het beeld van een groeiende plant gebruiken. Kijk welke plant zich aandient. In welk ontwikkelingsstadium is zij? Hoe ziet ze eruit, hoe gaat het ermee? Wat heeft ze nodig omzich te ontwikkelen? Stel je dan voor dat je deze plant voeding en water uit de aarde laat opnemen. Ze drinkt zich vol met zonlicht en wordt aan alle kanten gevoed. Zo word ze krachtig en gezond, en ontwikkeld zich in haar volle potentieel.

Ondersteunende energieën van LichtWesen:

Nr. 34 Aarde (kalm blijven, je niet van je pad af laten brengen, uithoudingsvermogen, het juiste moment herkennen)
Nr. 42 Jaarmix 2018 (innerlijke kracht vinden, stabiel en kalm blijven)
Nr. 57 Roze straal van de Elohim (emotionele wonden helen)
Mix van deze Tijd (30 ml verstuiver met alle benoemde ondersteunende energieën in één flesje)

© LichtWesen – Petra Schneider – Pfungstadt 2018
vertaald door Erica Hooft – LichtWesenNederland

10 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

Reactie verzenden