Lichtwesen
Selecteer een pagina

Energie van deze tijd – Maand Energie

Januari

uitdaging deze maand:

“Kun je het verschil opmerken tussen denken (hoofd) en voelen (hart)?”

Volg je HartenwensOk, het is Januari…. en nu?
Na de rare Decembermaand met de lockdown die nu gewoon doorloopt is het een beetje een vreemde start van het jaar…

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat veel berichten die ik ontving gingen over het gevoel ‘niet te weten hoe verder, en maar doorgaan..’ of andere vertwijfelingen en onzekerheid.
Logisch, ALLES echt alles is anders dan voorgaande jaren en jaarwisselingen.
Hoe kunnen we ons zeker voelen in een situatie die onzeker lijkt omdat we daar nog nooit mee in aanraking zijn geweest?

twijfel? gevoel? hoe?

Welk gevoel zit er onder die vertwijfeling en onzekerheid?
Wat voel je als je echt je aandacht naar dat gevoel zou brengen?

Grote kans dat je 1 van de volgende 3 gevoelens tegenkomt die ten grondslag liggen aan wat je nu ervaart als eindresultaat van een stroom gedachten en ervaringen;

 • verdriet
 • boosheid
 • angst

 

En ik adviseer je om, voordat je je aandacht naar het gevoel brengt, eerst helemaal in het hier en nu te zijn!! Dit is een essentieel stukje waar het me kan vallen of staan.

Door helemaal in het hier en nu te zijn kom je los van alle verstrikkingen die je hoofd om jouw gevoel heeft geweven. Het stelt je in staat om helder waar te nemen wat er onder zit en waar dat naar hint.

Hier en NU Zijn

Het thema van deze maand gaat over je hartenwens volgen…. Om dat te kunnen doen is het wel handig als je kan voelen wat dat dan is. De ruimte die ontstaat door helemaal in het hier en nu te zijn, door jezelf toestemming te geven om ‘ER TE ZIJN’, laat je ervaren wat er aan wensen in je hart te vinden zijn.

Het draait hier om een wens, een hint naar waar jij blij van wordt – je gelukkig mee voelt!
Begrijp me niet verkeerd als ik zeg dat het NIET iets is wat je moet hebben, krijgen of bemachtigen voordat je je gelukkig voelt. Het gaat om het gevoel, niet het ding!

De volgende vragen kunnen helpen:

 • Wat meen ik te weten wat tussen mij en het ervaren van geluk in staat?
 • Wat geloof ik dat ik nodig heb of moet doen?
 • Wat geloof ik wat er gebeurt als ik dit niet krijg?
 • Wat is mijn opvatting over mijn gevoel van veilig zijn, ben ik veilig?
 • Is het ok om mijzelf te zijn?

Denk niet na over de vragen, zorg dat je eerst in het hier en nu bent voor je ze aan jezelf stelt. Het antwoord komt vanzelf en soms sneller dan je met denken zou kunnen.
Jouw (hogere)Zelf geeft antwoord als je helemaal in het hier en nu bent.

Wil je wat hulp om ervoor te kiezen vaker in het hier en nu te zijn? De energie van de spray ‘Hier ben IK’ helpt je om die helderheid te krijgen.

Uitbreiden en Verdiepen

Het kan zijn dat je dieper wil gaan met de antwoorden op de vragen, dat snap ik.
Voor de eerste 10 mensen die de diepte in willen gaan en van 2021 een Bewust jaar willen maken en hun ervaringen willen verdiepen heb ik een coaching-call van 30 minuten in mijn agenda ingeruimd!  mail me als jij 1 van die tien zou kunnen zijn 😉

 

Maak er een prachtige wintermaand van, hoe het ook komt, wat het ook brengt! 

In liefde en licht, Namaste

Ondersteunende Energie:

Hier ben IK      (in het hier en NU zijn, jezelf op het juiste stukje van de tijdlijn positioneren)

Jaarmix 2021  (verbinding tussen hoofd en hart / denken en voelen)

Jaarmix 2020  (in de stilte van de storm al de chaos in rust het ‘hoofd’ bieden)

 

11 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  Antwoord
  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   Antwoord
   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

    Antwoord
 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

  Antwoord
 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

  Antwoord
 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

   Antwoord
 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

  Antwoord
 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

   Antwoord
  • Hanny

   Ik lees mijn eigen transformatie van deze maand.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *