Energie van deze tijd

Energie van deze Tijd – 26 Maart 2018

Aanvulling per 3 april

Zonnige dagen en uitputting, je plaats innemen, je eigen waarheid leven

Wat nu is

 

Ook deze keer begin ik weer met het thema lichaam en gezondheid want de tijd van goed zorgen voor je lichaam, geest en ziel is nog niet voorbij. Veel mensen waren ziek of voelden zich uitgeput en machteloos. Maar er zijn ook “zonnige dagen” met passie, kracht en blijdschap. Naar mijn inzien heeft deze uitputting te maken met de voedzame aardse energie die we te kort ontvangen. Daarom is het nuttig om het lichaam te ondersteunen door je bezig te zijn met en in de natuur, te sporten, wandelen en van het zonnetje genieten buiten.

 tips voor meer aarding : loop op blote voeten zowel binnen als buiten.

Eet dagelijks een handje vol met noten. Voeg meer rode vruchten en groentes toe aan je voeding. (ondersteunend nr 34 Aarde)

 

Het gaat er nog steeds om bewust te worden hoe oude patronen en gedachten proberen je van je nieuwe zienswijze en keuzes af te houden. Dit kan gepaard gaan met intense emoties, zowel bij onszelf als bij anderen. Soms voel je je aangedaan of verscheurd. Oude patronen en verhalen kunnen naar boven komen, hierdoor kun je je verward voelen. De verhelderende energie die zich nu aandient ondersteunt transformatie en loslaten. Ze laat je een nieuwe manier van communiceren met ‘de wereld’ en andere mensen zien. Je begrijpt daardoor beter hoe andere mensen reageren en herkent de verbanden tussen je eigen gedrag en het gedrag van anderen. Wanneer de blokkades worden getransformeerd, is het gemakkelijk om je anders te gedragen, verschillende gedragingen uit te proberen en jouw eigen en andermans reacties te onderzoeken. De verandering gaat soms zo snel dat je jezelf niet herkent. In ons komt er iets nieuws tevoorschijn waar je je voordeel mee kan doen.

 

De afgelopen periode waren er veel blokkades in samenwerken. Projecten stagneerde, onverwachte moeilijkheden en fouten lieten zich zien, er waren meningsverschillen en misverstanden, belangrijke componenten zijn vergeten of over het hoofd gezien. Luie compromissen en gedragingen die in het verleden zijn getolereerd of over het hoofd zijn gezien, worden opnieuw aan het licht gebracht. Het gaat over verhelderen en verduidelijken, plaats maken voor iets nieuws. Processen en samenwerking kunnen opnieuw worden vormgegeven, soms op een onbekende manier. (ondersteunend nr 14 Victory). Projecten of gedeeltes daarvan kunnen worden afgesloten. De rem die op de energie stond is sinds eerste paasdag aan het oplossen. De energie begint weer te stromen en samenwerking op alle niveau´s komt nu langzaam op gang. Mede daardoor kunnen ook conflicten en discussies ontstaan die tot nieuwe inzichten leiden.

 

Moeilijkheden en veranderingen kunnen worden gebruikt om onze plaats en onze missie te herzien en te veranderen. Zelfopgelegde beperkingen en beperkingen aan de buitenkant worden bijzonder intens beleefd. De energie helpt om grenzen te overschrijden, onze plaats te herkennen en in te nemen. Ze geeft je moed om betrokken te raken bij iets nieuws wanneer het omhoog komt (ondersteunend nr 16 Hilarion).
Het is belangrijk dat we zelf de verantwoordelijkheid nemen en dragen om onze plaats in te nemen en te vervullen,(ondersteunend nr 14 Victory)

 

Juist nu is het belangrijk om op te komen voor je eigen waarheid en voor wat jij voelt of ervaart en om trouw te blijven aan jouw taak. Dit vereist soms assertiviteit, soms tactische benadering (ondersteunend nr 14 Victory). Door herhaaldelijk vragen te stellen en gedachten te heroverwegen, met behulp van de twijfels van binnen en van buiten, wordt het duidelijker en duidelijker wat datgene precies is waar voor je staat, wat belangrijk voor je is in het omgaan met anderen en wat je “in de wereld” wilt zijn en bent.

 

Meditatie (><)

deze meditatie is een oudere vorm van meditatie die ook wel Tonglen- of Hartmeditatie genoemd wordt. Het advies is ze telkens tussendoor te doen bij de dagelijkse dingen, vooral wanneer gebeurtenissen ons (diep) raken.
> Richt je aandacht op je adem.
1e stap: adem met je inademing naar alle verstoringen in je eigen lichaam-energieveld in de
omgeving van je hart. Laat ze daar transformeren en op je uitademing stroomt helder licht / het
Bewuste Zijn / Bewustzijn terug.
2e stap: adem naar alle verstoringen en belemmeringen in je omgeving/wereld, doe dit in de
omgeving van je hart, waar het net als hierboven getransformeerd wordt. Met het uitademen
stroomt ook hier helder licht / het Bewuste Zijn / collectief bewustzijn terug.

 

Ademoefening:
Zorg dat je goed stevig zit op de grond (evt. kleermakerszit) of een stoel en laat je billen en (boven)benen goed op de ondergrond steunen.

Bij een IN-ademing komt de lucht door je neus naar binnen,
bij een UIT-ademing verlaat de lucht je longen door je open mond.
Wanneer je inademt, adem je zo diep mogelijk door tot onder in je buik (of hoe ver mogelijk is op dat moment) terwijl je buik naar voren beweegt.
Bij een uitademing trekt je buik weer in (naar binnen dus)

Zo gaat het: Adem in door je neus en neem zoveel mogelijk lucht op als in je longen past (hoe dieper je in je buik kan komen, hoe meer inhoud), ga zodra je ‘vol’ bent meteen door met uitademen door je mond en laat de lucht er hoorbaar uitvloeien. Wanneer je ‘leeg’ bent begin je direct weer met inademen, zoveel mogelijk.
Geen stops of pauzes, geen adem vasthouden, zorg dat het een vloeiende beweging is van verplaatsende lucht, circulerende energie.

Tip: Adem rustig en maak je in en uitademing even lang. Doordat je veel zuurstof binnen krijgt en je hoofd daar niet aan gewend is kan je een gevoel van duizeligheid ervaren, ga in dat geval liggen ipv zitten.

 

Ondersteunende energieën van LichtWesen:

 

nr. 14 Victory (moedig de volgende stap zetten)

nr. 16 Hilarion (je eigen plaats innemen)

nr. 34 Aarde (aardekracht voor je lichaam)

of Mix van deze Tijd  (30 ml verstuiver met alle benoemde ondersteunende energieën in één flesje)

 

Aanvulling op de Energie van deze Tijd van 26-03

Energie van de groeikracht benutten

De natuur begint te ontwaken en te groeien en bloeien. Deze energie geeft ons ook weer kracht om vooruit te gaan. Ik (Erica) zie de energie van dit moment qua kracht zo: In Japan zijn er op de stations speciale “duwers”, mensen die zoveel mogelijk reizigers door de deuren van de trein/metro duwen om elke centimeter van de trein te vullen en de wachttijden te beperken.

Zo voelt deze energie ook, ze duwt ons vooruit zodat we alle momenten kunnen aangrijpen om vooruit te gaan. Door deze energie krijgen we een duidelijkere visie en kunnen herkennen waar we heen willen en wat we als volgende kunnen doen.
Voor vele kan het zijn dat ze zich door deze stuwende energie nutteloos voelen, of dat hetgeen wat doen niet meer nodig of gewenst is.

Het lukt nu beter om afspraken en compromissen die niet meer passen, verstoringen en onduidelijke situaties beter te herkennen en korte metten mee te maken.
We kunnen ze bespreken, een nieuwe mogelijkheid zien of beëindigen. Sowieso laaien de emoties door deze stuwende energie hoog op, zodat het bij verduidelijking er luid aan toe kan gaan in de hitte van de discussie.

Wat kun je doen te voorbereiding? Bereid je gesprek voor zodat je het over de kern heb en niet teveel over randzaken, blijf bij jezelf en wees je bewust van alles binnen jezelf, zeker wanneer je je geraakt of gekwetst voelt. Parkeer je eigen emoties als ze heftig zijn even om later naar te kijken zodat de rust in de situatie blijft en je op een veiliger moment met deze emotie aan de slag kan.  Zie het als het oog van de orkaan, alles raast om je heen en wordt aan krachten onderworpen die te sterk zijn om je tegen te verzetten, wanneer je je in het centrum – het oog – van de storm bevindt is er rust en gelatenheid.

Voor nu is het belangrijk om de energie van de groeikracht te benutten, actief te worden, doen wat nu nodig is om te doen, je plaats in te nemen en jouw visie te realiseren!

 

aanvulling van Erica:
Door de jaren heen heb ik mijzelf eigen gemaakt om het plezier in elke uitdaging te vinden, er is geen winnen of verliezen in het NU, er IS. Dus wanneer je het gevoel hebt dat je wint of verliest in een bepaalde situatie, bekijk het dan eens zoals Nelson Mandela beschreef: Ik kan nooit verliezen, er zijn maar 2 mogelijkheden; ik WIN of ik LEER.
Ik merk dat de situaties of de uitdagingen niet zwaar of moeilijk zijn, ik kan wel het gevoel hebben dat het zo lijkt – dat ontstaat alleen als ik in mijzelf de weerstand blijf bieden aan het stuk van mijzelf dat in de weg staat van DAT wat ik het liefste wil.

www.LichtWesen.com / www.lichtwesennederland.nl

© LichtWesen – Petra Schneider – Pfungstadt 2018 
vertaald door Erica Hooft – LichtWesenNederland

10 Responses to Energie van deze tijd

 1. Birgita Kool 17 maart 2016 at 23:45 #

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  • Birgita Kool 17 maart 2016 at 23:48 #

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   • Erica 18 maart 2016 at 09:29 #

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

 2. Zdenka 14 januari 2016 at 16:52 #

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

 3. Paulien 29 juni 2015 at 17:53 #

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

 4. Paulien 27 juni 2015 at 15:29 #

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  • Erica 27 juni 2015 at 20:49 #

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

 5. Louise van Hoeven 22 mei 2015 at 04:34 #

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

 6. Louise van Hoeven 22 mei 2015 at 04:33 #

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  • Erica 22 mei 2015 at 09:44 #

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

Geef een reactie