Energie van deze tijd

Energie van deze Tijd – Januari 2018

 

Kalm en gecentreerd blijven, observeren oefenenen, richting bepalen

Wat nu is

  • De nieuwe structuur stabiliseren
  • Waar gaar de reis heen? Verdere mogelijkheden ontdekken
  • Op creatieve, ‘ongewone’ ideeën letten
  • Jezelf in situaties observeren
  • Stabiel blijven in schokkende gebeurtenissen
  • Teleurstelling in verwachtingen bemoeilijkt relaties
  • Transformeren en verder opruimen
  • Aandachtig, geduldig en ruimdenkend naar jezelf zijn
  • Balans tussen activiteit en afstand nemen/stilte
  • Verlangen en hunkering

 

Nieuwe Structuren stabiliseren

In de laatste weken, vooral tijdens de Heilige Nachten, zijn er intense tijden van transformatie geweest. Zelfs wanneer je geen transformatie hebt waargenomen zijn er blokkades opgelost. Velen merken pas dat er wat veranderd is als zij anders reageren, andere zienswijzen opmerken of andere emoties voelde in situaties waar men eerder zeer sterk op reageerde of zelfs bevroren was.
Nieuwe energie en patronen willen zich integreren, het helpt om jezelf te observeren en kalm te blijven. Zo oefenen we om steeds weer de rust en kalmte te vinden. Het is juist nu heel belangrijk om vooral met jezelf geduldig en bereidwillig om te gaan, zonder oordeel, jezelf toe te staan dat het nieuwe tijd nodig heeft om eigen te worden. Soms is de nieuwe structuur daar als vanzelfsprekend, soms lijkt het verdwenen te zijn en voelt het weer ‘terug bij af’ te zijn.
(ondersteunende energie Hier ben ik)

 

Stabiel blijven in schokkende gebeurtenissen, jezelf observeren

In de komende weken kunnen schokkende, verontrustende en beladen gebeurtenissen en bijzondere ‘trainingsomgeving’ bieden. Door teleurstellingen van verwachtingen die niet waargemaakt werden of ondankbaarheid worden onze relaties (en elke vorm) onder druk gezet. Daarmee kunnen we onze ‘neutrale observator’ in onszelf trainen. Alsof we in een cafe zitten en we om ons heen kijken wat er gebeurt, zo kunnen we ook situaties van onszelf benaderen en bekijken; ons gevoel, onze gedachten, wat we doen en zeggen, ons oordeel over anderen en onszelf EN ons oordeel over ons oordelen…
Door zo te observeren en eerst te kijken wat er ontwikkelt, helpt ook o niet in conflicten ‘gezogen’ te worden of voorbarig te reageren. Mocht je toch in een situatie verzeild raken waar je jezelf in verliest, dan kun je eenvoudig weer terug in de rol van observator stappen (zonder jezelf te veroordelen of je af te vragen hoe dat kon gebeuren). Ondersteunende energie Zorgvuldigheid en bescherming.
Een goede ondersteuning hierbij is de Tonglen- of Hart-meditatie (zie bij Meditatie) die in elke situatie toegepast kan worden, zelfs kort tussendoor – tijdens het autorijden, boodschappen doen, wandelen, en vooral wanneer je je uit het veld geslagen voelt neem je 2-3 bewuste en diepe ademteugen die de innerlijke onrust en externe storingen transformeren.

 

Opruimen

In de komende weken gaan we door met opruimen, zowel in binnen als buiten. (huis, lichaam, omgeving, etc) Wat kan ik nog afsluiten/beëindigen? Welke irritatie van wat geweest is zit mij nog dwars? Welke teleurstellingen, welk gedrag heb ik mijzelf en/of anderen nog niet vergeven? Conflicten, misvattingen en innerlijke spanning helpen ons te herkennen wat nog getransformeerd wil worden om de weg voor het nieuwe vrij te maken. Ook hier helpt de Tonglen meditatie zeer goed voor (ondersteundende energie 15 St. Germain)

 

Richting bepalen

De richting voor ons leven herkennen en bepalen is ook nu, en de nabije toekomst, een centraal thema. Nog steeds draait het erom te ontdekken wat belangrijk voor ons is, waar ‘de reis’ heen gaat en wat zich ontvouwen wil. Creatieve, nieuwe en ongewone ideeën laten worden zichtbaar, wat ons in eerste instantie kan verwarren omdat ze ‘niet standaard’ en anders zijn.
In de eerste plaats gaat het om het herkennen, verzamelen, overdenken en toetsen. Welke daadwerkelijk van al deze ideeën omgezet en verwerkelijkt worden komt later aan bod.

 

Verlangen en hunkering

Sommige mensen voelen een sterke wens, een verlangen van binnen, voor bijvoorbeeld financiële overvloed, een partner, vakantie, stilte, verdraagzaamheid binnen de familie….
Dit verlangen wordt vaak buiten onszelf en zelfs in ‘het materiële’ geprojecteerd. (bijvoorbeeld: als ik eerst ….. heb/kan, dan kan ik…./ben ik…..)
Deze tijd is uitermate ondersteunend om onszelf meer te (her)ontdekken, vooral in wat we werkelijk zijn en willen. Probeer dit eens; Stel je verlangen of hunkering voor als een straat. Loop door de straat en volg deze zoals normaal in de uiterlijke, materiële wereld: Ik wil vakantie, een huis, geld, een relatie…….. Ga nu de andere kant op in de straat en kijk waar je uitkomt. Waar komt je wens, je verlangen vandaan?

Balans tussen activiteit en afstand nemen

Ook de wens om afstand te nemen, stilte te ervaren, geen communicatie willen, kan steeds weer sterker worden. Het is belangrijk de komende weken een goede balans te vinden tussen stilte en activiteit, tussen naar binnen in jezelf gaan en ‘naar buiten’ vluchten. Afstand nemen helpt ook om een ander perspectief te krijgen over gebeurtenissen en personen. (ondersteunende energie Hier ben ik)

 

Meditatie

deze meditatie is een oudere vorm van meditatie die ook wel Tonglen- of Hartmeditatie genoemd wordt. Het advies is ze telkens tussendoor te doen bij de dagelijkse dingen, vooral wanneer gebeurtenissen ons (diep) raken.
> Richt je aandacht op je adem.
   1e stap: adem met je inademing naar alle verstoringen in je eigen lichaam-energieveld in de 
   omgeving van je hart. Laat ze daar transformeren en op je uitademing stroomt helder licht / het
   Bewuste Zijn / Bewustzijn terug.
   2e stap: adem naar alle verstoringen en belemmeringen in je omgeving/wereld, doe dit in de
   omgeving van je hart, waar het net als hierboven getransformeerd wordt. Met het uitademen   
   stroomt ook hier helder licht / het Bewuste Zijn / collectief bewustzijn terug.

 

Ondersteunende energieën van LichtWesen:

Zorgvuldigheid en Bescherming (Aandacht naar binnen richten, zorgvuldigheid in situaties)
Hier ben ik (Bewust en Stabiel in het NU blijven)
15 Saint Germain (Transformatie, begrip, nieuwe zienswijzen)

of Mix van deze Tijd  (30 ml verstuiver met alle benoemde ondersteunende energieën in één flesje)

 

Aanvulling 30 Januari:

Duidelijkheid, rustig blijven, plezier ervaren

 • situaties en mensen zonder emotionele betrokkenheid benaderen
 • niet te snel of impulsief reageren
 • openstaan voor ongewone ideeën, situaties of ontmoetingen
 • steeds opnieuw verbinden met je innerlijke centrum
 • situaties met plezier ervaren en tegemoet treden

Duidelijkheid en rust

De laatste weken kenmerkten zich door duidelijkheid en rust. Situaties, mensen en relaties kunnen duidelijker bezien worden zonder de sluier van emotionele verstrikking, zonder de ‘mist’ van eerder ervaren gevoelens, zonder de gewoonlijke twijfels, zonder de malende gedachten die ons in een cirkel gevangen houden. Angsten, wensen en emotionele ideeën kunnen duidelijker waargenomen worden, zowel bij jezelf al bij anderen – gesprekken met andere ondersteunen dit.
Mensen ervoeren een rustige helderheid waarin ze duidelijk waar konden nemen wat er te doen is.
Veel mensen konden de innerlijke rust niet goed verdragen en meenden dat ze gedwarsboomd werden, dat er niets aan de hand was of dat zij zichzelf er niet toe konden zetten iets te ondernemen.

Beweging, turbulentie, rusteloosheid

Sinds zondag 28 januari is de energie veranderd. In de rustige helderheid kwam er beweging in de vorm van turbulentie en onrust. Sommige van ons reageren daarop met een gevoel van ‘watten in je hoofd’, gecombineerd met rusteloosheid, een gevoel van drukte, wanhoop en gebrek aan kracht. Wat in het eerste deel staat van de Energie van deze Tijd is nog steeds van belang; Kalm en gecentreerd blijven, observeren oefenenen, richting bepalen

Het blijft ook belangrijk om niet impulsief te handelen, omdat onze gedragspatronen waaruit we automatisch reageren uit het verleden komen, uit eerder ervaren situaties die niets met het nieuwe in het NU te maken hebben. Nieuwe gedragsmogelijkheden ‘hangen in de lucht’, vrij van blokkerende gevoelens en ideeën, met een ruimer overzicht en innerlijke wijsheid.
Dit nieuwe gedrag wordt meestal alleen ervaren wanneer iemand afstand heeft genomen of er een nacht over geslapen heeft. Train jezelf om de neutrale waarnemer in jezelf te zijn (zie: Stabiel blijven in schokkende gebeurtenissen, jezelf observeren – kopje 2 in bovenstaande tekst) en stel jezelf open voor ongewone ideeën, gebeurtenissen en ontmoetingen (ondersteunend is Zorgvuldigheid en Bescherming)

Wat laat mijn hart sneller slaan?

Een zeer belangrijke sleutel voor stabiliteit is vreugde. Deze wordt in deze tijd energetisch bijzonder ondersteund. De energie helpt om het volgende te herkennen: Waarvan kan ik genieten? Wat kan ik doen of ondernemen wat mij plezier brengt? Welke uitdaging, welk doel (zelfs als het nog zo onwaarschijnlijk lijkt) laat mij lachen en mijn hart sneller slaan?
En ook: Hoe zou ik reageren op deze situatie als ik er plezier aan zou beleven? (i.p.v. angstig, verdrietig of onmachtig te voelen) Wat zou ik doen als de uitdaging die ik momenteel heb mij zou inspireren (of mij een gevoel van enthousiasme zou bezorgen)?

Je met je innerlijke licht verbinden

Het helpt (en dit geldt voor het gehele jaar) om je steeds opnieuw met je ware wezen, je kern, je innerlijke licht te verbinden. Dat voedt enerzijds de rust, rustig blijven of opnieuw in de rust komen, aan de andere kant lost het blokkades op die ons verhinderen om vanuit kracht en duidelijkheid te leven.

aanvulling van Erica:

Door de jaren heen heb ik mijzelf eigen gemaakt om het plezier in elke uitdaging te vinden, er is geen winnen of verliezen in het NU, er IS.
Dus wanneer je het gevoel hebt dat je wint of verliest in een bepaalde situatie, bekijk het dan eens zoals Nelson Mandela beschreef: Ik kan nooit verliezen, er zijn maar 2 mogelijkheden; ik WIN of ik LEER.
Ik merk dat de situaties of de uitdagingen niet zwaar of moeilijk zijn, ik kan wel het gevoel hebben dat het zo lijkt – dat ontstaat alleen als ik in mijzelf de weerstand blijf bieden aan het stuk van mijzelf dat in de weg staat van wat ik het liefste wil.

www.LichtWesen.com / www.lichtwesennederland.nl

© LichtWesen – Petra Schneider – Pfungstadt 2018 
vertaald door Erica Hooft – LichtWesenNederland

10 Responses to Energie van deze tijd

 1. Birgita Kool 17 maart 2016 at 23:45 #

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  • Birgita Kool 17 maart 2016 at 23:48 #

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   • Erica 18 maart 2016 at 09:29 #

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

 2. Zdenka 14 januari 2016 at 16:52 #

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

 3. Paulien 29 juni 2015 at 17:53 #

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

 4. Paulien 27 juni 2015 at 15:29 #

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  • Erica 27 juni 2015 at 20:49 #

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

 5. Louise van Hoeven 22 mei 2015 at 04:34 #

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

 6. Louise van Hoeven 22 mei 2015 at 04:33 #

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  • Erica 22 mei 2015 at 09:44 #

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

Geef een reactie