Lichtwesen
Selecteer een pagina

Energie van deze tijd – Maand Energie

Mei

De uitdaging van deze maand:

 

Thema: Vereenvoudigen -> Maak het (je)zelf niet te moeilijk!

 

Verlies jezelf niet in de details, houdt de rode lijn in je vizier.

 

VEREENVOUDIGEN

Het is bijna niet te bevatten, maar de meeste last van alles wat we ervaren is omdat we zelf dingen te gecompliceerd maken. Niet bewust, nee natuurlijk niet. Als we het ons bewust waren, hadden we er al lang iets mee gedaan om dat te vereenvoudigen.
Tenminste, als we (nog) weten hoe….

Deze maand staat in het teken van ver-een-voudig-en.
Ik heb het expres uit elkaar geschreven. Zullen we eens kijken wat er nu echt staat? Ik hou ervan om met taal te spelen 😉
‘Ver’ is een niet echt een woord als je het als ‘vur’ uitspreekt, en als je goed kijkt staat er ver.
De tegenstelling van dichtbij is ver, ver van jezelf? ver van de waarheid? ver van wat? en waarom ver?… ver van je bed show?

Dan ‘een’ dat is natuurlijk een getal,1. Een geeft aan dat het om een enkeling gaat, geen meervoud, gewoon simpelweg 1. Jij bent 1. Een ander is ook 1. Het gaat hier dus om 1 ding tegelijk. FOCUS van vorige maand gaat je hierbij helpen.
Hoe vaak ben je maar met 1 ding volledig met je aandacht daarop bezig? Hmmm….

‘Voudig’ is net als ‘ver’ niet echt een woord. Maar als je er andere woorden voor zet wordt het ineens heel duidelijk wat het is. Enkel-voudig (das er gewoon 1), Meer-voudig (nu gaat het om meer dan 1). Een-voudig (doordat het om 1 ding gaat is het eenvoudig oftewel simpel)
‘Voudig’ helpt ons dus te zien om hoeveel het gaat, en daar zit nu net de crux.

We denken heel vaak dat we met volle aandacht en concentratie met 1 ding bezig zijn, noem het 1 taak. Maar is het niet waar dat die taak uit heel veel kleine sub-dingetjes bestaat? Moeten die niet op een bepaalde volgorde uitgevoerd worden om de taak af te kunnen ronden? Zijn we dan EENvoudig of MEERvoudig bezig?

 

Om de kracht van vereenvoudigen met je te delen en het je te laten ervaren is er speciale ondersteuning in de vorm van 4 donderdagen met een Facebook-Live en een speciale combinatie van 3 energie (mixen) die je ‘on track’ houden en helpen.

 

Wat is de kracht van vereenvoudigen?

 

Wanneer je dingen te lastig of te moeilijk maakt, kun je het perspectief uit het oog verliezen en teveel aandacht geven aan het deel wat weinig tot geen verschil uit gaat maken. De kans de situatie of het onplezierige gevoel zich blijft herhalen is groot.
Door helder te krijgen wat de ‘rode draad’ is, de feiten en waar het werkelijk om gaat kun je dingen die ‘groot’ lijken verkleinen. Door er behapbare stukjes van te maken kun je weg laten wat er niet toe doet en aan de gang gaan met de kern waar de verandering door tot stand kan komen. Klinkt fijn he?

Hoe doe je dat?

Het begint met 2 factoren; rust en bewustzijn.
Wanneer er in 1 van beide verstoring komt is de kans erg groot dat je wordt meegezogen in allerlei ‘zijpaadjes’ of details die niet met de ‘rode draad’ (de kern) te maken hebben.

Je rust kun je behouden door aan je Bewustzijn te werken, en door aan je bewustzijn te werken creëer je rust; een gesloten en creërende cirkel.

De GROND-regel voor rust & Bewustzijn is Gronding – ook wel Aarden genoemd.
Wanneer je jezelf niet kunt verankeren en met de Aarde kunt verbinden, verlies je jezelf in details doordat bij elke uitdaging je energie omhoog schiet naar je hoofd om daar de oplossing te zoeken. Veel effectiever en nuttiger is het om vanuit de stevige en stabiele gronding langzaam omhoog te gaan, langs je gevoel en dan pas naar je denken.

Door de FOCUS van vorige maand toe te passen gaat dit allemaal eenvoudiger en aangenamer. Let op je ademhaling, zorg er zo veel mogelijk voor dat je aandacht bij je ademhaling in je buik is.
Je buik zet uit bij elke inademing door je neus, je buik trekt in bij elke uitademing door je neus.
Een goede gewoonte aanleren door elke ochtend met dit stukje aan de gang te gaan bij het ontwaken? Zeker! Gebruik de meditatie die ik daarvoor opgenomen heb als leidraad zodat je langzamerhand zelf een ritme en gewoonte heb gevonden om je dat gegrond en stabiel te beginnen.

Daarnaast ondersteunen de onderstaande 3 essences je voor de komende 2-3 maanden:

 

ondersteuning – Quarantaine Continuatie Combi:
– Rots in de Branding (lees meer…)

– Aarde tinctuur (lees meer…)

– Relaxt Slapen (lees meer…)
Heb je een vraag of voorbeeld waar je niet uit komt met vereenvoudigen? laat een reactie achter zodat ik je van een antwoord en tip kan voorzien.
Samen sterk geldt niet alleen voor de slogan die nu door ‘corona’ is geclaimd. Het is een slogan die al sinds mensenheugenis bestaat en zijn waarde heeft bewezen.

Geniet van elke zonnestraal, geniet van elke regendruppel, geniet van elke lach, traan en maak er jouw missie van om je innerlijke vrijheid te ontdekken en naar buiten te brengen!

 

       

11 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  Antwoord
  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   Antwoord
   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

    Antwoord
 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

  Antwoord
 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

  Antwoord
 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

   Antwoord
 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

  Antwoord
 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

   Antwoord
  • Hanny

   Ik lees mijn eigen transformatie van deze maand.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *