Lichtwesen
Selecteer een pagina

Energie van deze tijd – Maand Energie

Augustus

uitdaging: Heimwee naar oude Patronen & Bevestiging zoeken

Veel dingen gaan vanzelf, denken we niet meer over na… we doen het immers altijd zo.
Niets mis mee, op zich, tot we tot de conclusie komen dat ze niet opleveren wat we er van hoopte of verwachtte.
Tijd om deze maand ons bewustzijn te richten op de automatisch in werking tredende ‘oude patronen’ die ons niet opleveren wat ons beste zelf nodig heeft.
Oftewel, hoe komen we van waar we nu staan naar waar we graag zouden willen zijn vanuit ons beste zelf, ons meest liefdevolle zelf zonder oordeel of beperking van het Zelf.

Wanneer we ontdekken dat we vanuit een automatisch programma (een oud patroon) handelen is dat meestal omdat we ergens een emotioneel litteken hebben. De plek van dat litteken kan overal in ons lichaam zitten, het manifesteert zich als een energetische blokkade. Een stagnatie van energie of zelfs een bevroren stuk energie die niet uit zichzelf in beweging kan komen. Daar verliezen we dus kracht en stabiliteit door.

Het is mij de laatste jaren opgevallen dat veel van die emotionele littekens op ons emotionele hart (dus niet je fysieke hart!) zitten en ons daarmee niet dienen als we van ons hoofd naar ons voelen (hart) willen.

Zo gaat het makkelijker


Het zijn een soort drempels waar we over moeten om bij ons echte gevoel te komen.
De energie van Opgestegen Meester Saint Germain helpt ons om met het zwaard van de Violette Vlam dat wat ons niet meer dient los te ‘snijden’ en te transformeren.
In andere woorden: de energie van Saint Germain helpt ons om bevroren en stagnerende energie weer in beweging te krijgen.

Wanneer er weer beweging komt willen we natuurlijk wel dat de beweging de kant op stroomt waar we het meest aan hebben, we zwemmen zelf al lang genoeg onbewust tegen de stroom in!
Daarom is de energie van de Blauwe Scheppingsstraal werkzaam deze maand. De kracht van deze kleurstraal is dat ze vanuit vrede en kalmte de energie in een nieuwe ordening, een nieuw stramien kan leiden. Dat geeft niet alleen rust en stabiliteit, het zorgt ook voor veiligheid. Deze veiligheid is de basis van onze verdere ontwikkeling, wanneer we ons niet veilig voelen zijn we niet niet in staat om nieuwe dingen aan te leren, of oude dingen af te leren.

Hoe weet je nu wat echt en niet echt een oud patroon is? Als er zoveel vanuit gedachten ontstaat – wat is dan wat? Realiteit onderscheiden is iets wat voor onze gedachten en oude patronen waar we onbewust in vervallen een lastig ding is. Gelukkig is Opgestegen Meester Kuthumi deze maand erbij om ons te ondersteunen het verschil tussen realiteit en instant gehouden overtuiging te zien.
Door de eenvoudige en zeer effectieve werking van Kuthumi hoeven we het niet moeilijker te maken dan nodig is. Kuthumi helpt ons om vanuit Aarding, helderheid en geduld de fijnstoffelijke energiestroming in onszelf waar te nemen en geeft zo duidelijkheid wat realiteit is.

Door de combinatie van energieën in de maand augustus kom je verder vooruit in het proces om niet tussen goed en ‘slecht’ te hoeven kiezen, niet tussen optimisme en pessimisme te hoeven leven, maar de middenlijn ertussen. De lijn waar geen uitersten de richting hoeven te bepalen, die lijn is jouw lijn. Een lijn met meer gemak, meer liefde en meer geduld.

Aan de slag

Oefening:
Ga op heupbreedte staan en voel hoe je voeten goed met de grond contact maken. Breng je aandacht naar je voetzolen en draai met je heupen en 8-figuur. Doe het rustig en met volle focus. Wanneer je voelt dat je meer stabiliteit ervaart sta je stil en rust je op je nieuwe stabiele plek.
Nodig daarna de energie van de violette vlam uit en laat haar je helemaal omgeven.
Voel hoe de vlam je volledig van binnen en om jou heen vult, elk deel van je, elke cel.
Ervaar hoe de zacht brandende vlam je vult op een liefdevolle, zachte manier en haar kracht gebruikt om je te bevrijden van belastende emoties, oude patronen en structuren, verwachtingen en ideeën die niet meer passen en ongemakkelijke gedragspatronen.

Laat de vlam zo lang haar werk doen als nodig voelt, in je gehele lijf, of op plaatsen waar je ‘klachten’ ervaart.
Aansluitend laat je de vlam in (levens)situaties, die geblokkeerd zijn of die je veranderen wilt, haar werk doen om ook daar op te schonen.

Haal na dit alles driemaal diep adem waarbij je uitademt met een zucht.

 

 

Energieën werkzaam in de thema’s van Augustus:


15 Saint Germain (transformatie en vrijheid)

67 Blauwe Scheppingsstraal (nieuwe structuren en orde vanuit veiligheid)

11 Kuthumi (realiteit zien in plaats van automatische patronen)

 


Wil je het ‘hele pakket’ aan steun, dan is de MIX van deze Maand wat voor jou.
Alle bovenstaande in 1 flesje. Zo werk je aan alle aspecten op een subtiele en diepgaande manier, en kun je het maandthema verder doorwerken op een liefdevolle manier.

 

 

Maak er een prachtige zomermaand van! En laat de controle lekker varen…

 


TIP: elke donderdag om 12:30 uur geef ik een Facebook LIVE van 30 minuten over het maandthema. Heel veel extra IN-zichten en voorbeelden passeren daar de revue. Zelfs als je geen account hebt kun je de opgenomen sessie terugkijken.
Om live aanwezig te zijn, vragen te stellen en de oefeningen direct mee te doen heb je een Facebook account nodig. Wil je dat achteraf, dan hoeft dat niet.

 

 

 

11 Reacties

 1. Birgita Kool

  Alhoewel ik nog niet alles kan benoemen, merk ik al een paar dagen merkbaar resultaat in de energie.

  Antwoord
  • Birgita Kool

   En dankjewel voor de fijne feedback op mijn vragen,
   Lieve groet,
   Birgita Kool

   Antwoord
   • Erica

    Lieve Birgita,
    wat fijn dat er al een beetje verschil komt. Ik hoop dat het de rust en stabiliteit snel laat voelen waar je nu behoefte aan hebt. Liefs en een knuffel, Erica

    Antwoord
 2. Zdenka

  Hoi Erica,
  Dank voor de mooie visie, heerlijk om te ervaren dat het wederom zo resoneert.
  Zal mijn “plantjes” koesteren en kijk welke vorm het gaat krijgen?

  Lieve groet,
  Zdenka

  Antwoord
 3. Paulien

  Bedankt Erica,

  Je reactie is super Lief! In plaats van vluchten moet ik er door heen. Mijn thema :-).

  Liefs Paulien

  Antwoord
 4. Paulien

  Hoi Erica,

  Ik herken ook veel van deze boodschap. vooral op mijn werk is het momenteel erg lastig. Helaas voel ik mij wel slachtoffer van de botte opmerkingen terwijl zij mij zou moeten ondersteunen. Maar misschien is mijn slachtoffergevoel niet reëel. Toch is het lastig in kracht te gaan staan en blijven… Via een test kwam naar boven dat ik het turqoise hart van de elohim kan dragen ter ondersteuning, wat ik nu doe. Hopelijk verbetert het snel!

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Paulien,
   Ik hoor wat je zegt; het zou ook zo kunnen zijn dat er ergens een angeltje zit in jouw wat met botheid te maken heeft. (soms is het iets waar we absoluut niets van moeten hebben omdat we dat van onszelf nooit zouden kunnen verkroppen als we zo zouden reageren. Dan is het goed om te kijken wat het voor gevoel oproept als we juist wel zo zouden reageren. Vaak zit daar de clou van het angeltje in omdat we die pijn niet zelf willen ervaren 😉 ) Maar het ontwijken is niet hetzelfde als doorleven. Om de les geheel tot ons te nemen en meester te worden moeten we er doorheen, en niet omheen.
   Neem nooit dingen persoonlijk, niemand kan iets persoonlijk voor jou maken tenzij jij het toelaat. De ander kan alleen reageren vanuit zijn waarheid, herinnering en verwachtingen – en dan zegt het nog steeds niets over JOU!
   Liefs en een dikke knuffel van Erica

   Antwoord
 5. Louise van Hoeven

  Ik zou ook graag de verstuiver met de mix van deze tijd van je ontvangen.

  Antwoord
 6. Louise van Hoeven

  Alles is heel herkenbaar. Ik had er nog niet aan gedacht dat hetgeen op de hele aarde gebeurd ook op mij invloed heeft. Ik was mijn eigen gevoeligheid vergeten.
  Denk dat ik teveel op mijn schouders heb genomen van anderen. En dat ook probeer op te lossen.
  En tegelijk weet ik dat dat niet gaat.
  Ik ga vanaf nu meer mediteren en rust en tijd voor mezelf nemen.
  Dank voor deze info hierboven in de nieuwsbrief.
  Hartegroet, Louise

  Antwoord
  • Erica

   Lieve Louise,
   wat fijn dat het inzicht er is. Het is daarmee nog niet opgelost, maar je hebt weer een richting voor de “juiste” koers. Ik voel me dankbaar als dit soort situaties ontstaan, lief dat je het deelt. Hou me op de hoogte wanneer je weer “vastloopt” alsjeblieft. Dikke knuffel van Erica

   Antwoord
  • Hanny

   Ik lees mijn eigen transformatie van deze maand.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *